klime na automobilima ventil punjenja
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
duki
- _

- Warranty service: privatno nedrzim servise pod garancijom neplacaju i neodgovorni za dobavku delova
- Contact person: duki
klime na automobilima ventil punjenja
Interesuje me da li ima datoteka ili knjiga ili bilo sta sto ce olaksati trazenje mesta punjenja klime na kolima i mesta gde je filter klime jer se previse izgubi ponekad vremena dok se isti ventil /usisa / nadje ili osigurac od klime
-
duki
- _

- Warranty service: privatno nedrzim servise pod garancijom neplacaju i neodgovorni za dobavku delova
Re: klime na automobilima ventil punjenja
da, imam neke ali na njima nema slika za ventile usisa i potisa .....da li ima sajt na netu da se to moze skinuti 
- IvanZr
- bela tehnika

- Warranty service: LG Galanz Samsung Whirlpool ...
- Contact person: Ivan
Pogledaj par postova nize.
-
duki
- _

koji par postova nize , izgori covek ruke dok nadje ventile za klime na kolima , ventil punjenja /usisa na jednom modelu prosle god. mislim da je ford nalazio se ispod desnog blatobrana plasticnog koji se morao skinut, imali neko neku dokumentaciju ili gde vec najveca danguba trazenje ventila a modela kola mali milion..pozz
ne razumem zasto je to problem, ako nema ventila, isprati se usisna cev i nema greske.
inace, ford je jedan od retkih proizvodjaca koji stavlja ventil na receiver bocu odnosno, u blatobran
inace, ford je jedan od retkih proizvodjaca koji stavlja ventil na receiver bocu odnosno, u blatobran
-
duki
- _

Num, ti bas imas smisla za humor pa zar ti mislis da motor izvadjen na paleti donesu na punjenje klime, kako to mislis da nije problem ispatiti usis pa na svim kolima je sve zguzeno da jedva vidis gde je i kompresor ili da otvorim i mehanicarsku radnju i kupim i dizalicu i zaposlim mehanicara da skida delove od kola od kompresora dok ne naidje na ventil /usisa/ punjenja
- frigo
- bela tehnika

- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
He, he, ma ni Autodata ne pogodi uvek za mesto a oce da te zbuni i to sto na novijim klimama koje nisu sa exspanzionim ventilom nego sa tankom cevcicom--orifice (prigusnicom) e kod njih ima jedan samo prikljucak i to samo niskog pritiska...
Ma da bi radio auto-klime ne samo mehanicar nego bi trebo da imas i dijagnostiku i da se razumes malo i u elektroniku a poznavanje racunara pod br.1...
Ma da bi radio auto-klime ne samo mehanicar nego bi trebo da imas i dijagnostiku i da se razumes malo i u elektroniku a poznavanje racunara pod br.1...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
- nike
- gxu

- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Pa šta si mislio, bez alata nema zanata.duki je napisao: ili da otvorim i mehanicarsku radnju i kupim i dizalicu i zaposlim mehanicara da skida delove od kola od kompresora dok ne naidje na ventil /usisa/ punjenja
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
duki
- _

Hm...ma mudrovanju nikada kraja , po toj logici kola /za bilo koji kvar/ teraj u ovlascen servis a ako nemozes da platis dizi kredit jer ostali nemaju nikada sve kao fabricki servis sto i jeste normalno, pa necu valjda uciti kinesko pismo da procitam par novinski clanaka, znam da treba sijaset toga za potpunu dijagnostiku i opravku klime na kolima a to nijedan servis ni fabricki nema bar puno toga , pa valjda i mi mozemo nesto da zaradimo.Mi pojedini majstori iz manjih mesta gde nema mnogo parajlija gledamo da prezivimo. :hhhhh:
- Polaris
- bela tehnika

- Warranty service: Gree, LG
- Contact person: Srdjan Djokic
@ duki
Prijatelju, ja bas i ne razumem tvoje pitanje. Kao sto je neko gore vec rekao, najlakse je ispratiti cevi i pronaci servisne ventile, a uz malo iskustva ces i zapamtiti kod kog modela se nalaze. Ja sam imao situaciju da sam jedva pronasao servisni ventil niskog pritiska na Seat Alhambri (nalazi se iza desnog migavca ).
A sto se alata tice, nu nema diskusije. Ili radis, ili ne radis. OK, ima jos mnogo igrackica koje zelim da imam, ali neki osnovni alat mora da se ispostuje. Sam takav pristup poslu govorice o tebi kakav si majstor.
Evo recimo sta sam ja danas ja koristio:

Uploaded with ImageShack.us
Srdacan pozdrav svima!
Prijatelju, ja bas i ne razumem tvoje pitanje. Kao sto je neko gore vec rekao, najlakse je ispratiti cevi i pronaci servisne ventile, a uz malo iskustva ces i zapamtiti kod kog modela se nalaze. Ja sam imao situaciju da sam jedva pronasao servisni ventil niskog pritiska na Seat Alhambri (nalazi se iza desnog migavca ).
A sto se alata tice, nu nema diskusije. Ili radis, ili ne radis. OK, ima jos mnogo igrackica koje zelim da imam, ali neki osnovni alat mora da se ispostuje. Sam takav pristup poslu govorice o tebi kakav si majstor.
Evo recimo sta sam ja danas ja koristio:

Uploaded with ImageShack.us
Srdacan pozdrav svima!
-
duki
- _

hehehe voleo bih kolega da vidim kako pratis usisnu cev na novijim bmw, audi ili mercedes itd, ..........skidas poklopce motora, rasturas izduvnu granu , skidas razna creva filtere ....cccc da vidis, ili imas i auto dizalicu pa vreo motor jer nedoteraju na slepu pa dizes eh nije to bas tako....da vidis i propratis cevi , sto se tice alata to je samo 1/2 zanata ali bez kojeg se nemoze, dobar autotrkac pre stigne sa jugom do cilja nego neko sa bolidom/u rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita.
/
....napisah ovo da se nebave ljudi mudrolijama da bi nesto pisali nego ako mozemo pomognemo se 
- nike
- gxu

- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
S takvim stavom se nikad nećeš približit švabama i japancima i njihovoj superiornosti kad je riječ o tehničkoj kulturi.
Svaki majstor koji drži do svog zanata drži i do svog alata.
Ja kad vidim koliko i koji alat ima majstor te kako se odnosi prema njemu, odmah imam 90% predodžbe o tom majstoru i njegovom poslu.
Radeći 15 god kao poslovođa sa raznim šegrtima i majstorima, u to sam se itekako i uvjerio.
Svaki majstor koji drži do svog zanata drži i do svog alata.
Ja kad vidim koliko i koji alat ima majstor te kako se odnosi prema njemu, odmah imam 90% predodžbe o tom majstoru i njegovom poslu.
Radeći 15 god kao poslovođa sa raznim šegrtima i majstorima, u to sam se itekako i uvjerio.
-
duki
- _

Eh......samo sa alatom se neprikljucuje bas Japancima , kao i sa dobrim kolima ako neko kupi dobra i brza kola/Japanska recimo dali je dobar vozac? A danas skoro svaki auto mehanicar kupio aparaturu za punjenje freonom kola koja radi AUTOMATSKI- na zadani pritisak i lampu za detekt freona i uobrazi da je frigomehanicar a nezna ni termostat na frizideru ili rele da promeni.........
,naravno ovo je iskustvo moje licno , Nike znam da si dobar poznavalac frigo uredjaja al da nepreterujemo da moramo imati i safciger/odvijac/ na kome pise frigo da bi bili majstori 
Inace nepatim niti me bas zanima da postanem naucnik u ovoj oblasti jer za to ipak postoji odsek na masinskom fakultetu......naravno ovo shvatite kao moj licni stav bez vredjanja
Inace za informaciju se poslom frigo uredjaja bavim od 1981g od kada sam bio zastupnik i radnik Oboda ...ali sam i druge poslove radio zavisno od trzista.......i nisam bas na forumu da bih mudrovo nego ako mogu pomogao ili zatrazio savet ........nepostoji sveznajucu
Inace nepatim niti me bas zanima da postanem naucnik u ovoj oblasti jer za to ipak postoji odsek na masinskom fakultetu......naravno ovo shvatite kao moj licni stav bez vredjanja
Inace za informaciju se poslom frigo uredjaja bavim od 1981g od kada sam bio zastupnik i radnik Oboda ...ali sam i druge poslove radio zavisno od trzista.......i nisam bas na forumu da bih mudrovo nego ako mogu pomogao ili zatrazio savet ........nepostoji sveznajucu
Zadnja izmena: duki, dana 26 Jul 2011, 23:24, ukupno menjano 3 puta.
- Polaris
- bela tehnika

Dobro, a sta si ti uobrazio?
Mnogo si ti nesto negativan.
Pretpostavljam da si resio da se bavis poslom servisiranja rashladnih uredjaja, sto si i naveo u profilu. Pa sta ako su mnogi automehanicari poceli da pune klime. I u mom gradu ima takvih slucajeva. Punjenje klima na motornim vozilima nije isto sto i popravka klima na motornim vozilima. Ako ces tako, onda bocu "pod misku" i puni brale..Sam ces videti koliko ce to dugo da traje. danas ces zaraditi 50-80eura, a sutra ces vec spaliti neciji kompresor.
Pristupi poslu i problemu kvalitetno, i vratice ti se. Ne danas, ne sutra, ali hoce.
Prosle nedelje sam na tri automobila konstatovao da su pohabani semerinzi..Savetujem zamenu istih, kao i zamenu susaca gasa. Instalacija skoro prazna. Sve to cirka izadje oko 150eura. Ali posle par dana cujem da je neko tom nekom "napunio klimu" za 30eura i da "ona hladi".
Prvo sto me neko pita kada me zove telefonom je "Jel vi PUNITE klime". Moj odgovor je: Ne mi vrsimo popravku.
Ima razlike, veruj mi.
Mnogo si ti nesto negativan.
Pretpostavljam da si resio da se bavis poslom servisiranja rashladnih uredjaja, sto si i naveo u profilu. Pa sta ako su mnogi automehanicari poceli da pune klime. I u mom gradu ima takvih slucajeva. Punjenje klima na motornim vozilima nije isto sto i popravka klima na motornim vozilima. Ako ces tako, onda bocu "pod misku" i puni brale..Sam ces videti koliko ce to dugo da traje. danas ces zaraditi 50-80eura, a sutra ces vec spaliti neciji kompresor.
Pristupi poslu i problemu kvalitetno, i vratice ti se. Ne danas, ne sutra, ali hoce.
Prosle nedelje sam na tri automobila konstatovao da su pohabani semerinzi..Savetujem zamenu istih, kao i zamenu susaca gasa. Instalacija skoro prazna. Sve to cirka izadje oko 150eura. Ali posle par dana cujem da je neko tom nekom "napunio klimu" za 30eura i da "ona hladi".
Prvo sto me neko pita kada me zove telefonom je "Jel vi PUNITE klime". Moj odgovor je: Ne mi vrsimo popravku.
Ima razlike, veruj mi.
-
duki
- _

Pa nemam bas vremena ni zelje da se uobrazim , al sam u Vrsac pre 10tak god. isporucivao i pravio rashladne vitrine i zacudio se da ste vec imali za pohvalu centralno plinsko grejanje a niste imali radnju za vasa dobra domaca vina 
-
mioljub67
- _

- Contact person: mioljub antonijevic
Niko ne odgovori na pitanje gde moze da se sazna gde se nalaze servisni ventili, a da se ne ispeku ruke ili rastura auto da bi se pratile cevi.
Vec ste udarili polemiku ko i sa cim popravlja auto klime i kako.
I mene zanima slicno, jer ima automobila kod kojih nije pristupacno videti gde koja cev ide, ili se uopste i ne vide od silnih kablova i creva.
Vec ste udarili polemiku ko i sa cim popravlja auto klime i kako.
I mene zanima slicno, jer ima automobila kod kojih nije pristupacno videti gde koja cev ide, ili se uopste i ne vide od silnih kablova i creva.
- Polaris
- bela tehnika

Prijatelju, postoji nacin da se to sazna, a zove se steceno iskustvo. Ne razumem potrebu za postavljanjem takvog pitanja..potrudis se, pa pronadjes.
Neko vec rekao - ispratis cevi i nadjes ga. Obicno se nalaze na pristupacnim i preglednim mestima i nikada ne mora da se "rastura" automobil da bi se ventil pronasao. Jeste da su neki proizvodjaci na nekim modelima zakomplikovali, ali nista strasno.
Neko vec rekao - ispratis cevi i nadjes ga. Obicno se nalaze na pristupacnim i preglednim mestima i nikada ne mora da se "rastura" automobil da bi se ventil pronasao. Jeste da su neki proizvodjaci na nekim modelima zakomplikovali, ali nista strasno.
-
duki
- _

Miroljub 67 upravu si niko neodgovori da ne citiram dalje tvoj post al neka ga drugi jos jednom procitaju 
- nike
- gxu

Odgovor je bio Autodata. To što nema za sve modele i što nije uvijek točno ne znači da nije odgovoreno. To je to. Trenutno nema bolje.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 18 Odgovori
- 5372 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
09 svi 2011, 22:10