SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS PET PUTA BLINKA CRVENA (ODUSTAO)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
-
- _
- Specialty: computers
SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS PET PUTA BLINKA CRVENA (ODUSTAO)
SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS
PET PUTA BLINKA CRVENA LAMPICA i tako svakih pet sekundi.
TV je imao problema sa E/W neki dan je tema bila na forumu. (RJEŠENO)
TV radi ispravno sve 5, nism ja to odmah ni primjetio, kad sam TV sastavio, stavio ga sa strane na testiranje i primjetim blinkanje, gledam sliku sve ok testiram ga cjeli dan radi bez problema nema grijanja pojedinih dijelova, nema deformacija u slici super.
Dam ga stranci (inaće prijatelju) (i kažem za blinkanje). Danas je došao po LapTop pitam ga za TV kaže žena primjetila da blinka crvena lampica, a on kaže ženi je li ti radi TV kaže ona radi, onda šuti. (Inače TV je ženin on ima LCD)
Sony blink
FIVE Blinks---AKB circuit (AKB), the timer/standby indicator blinks for about 30 seconds then goes to the self-diagnosis function.
Something is wrong with the video. Check video out, Q705, 732, 761 and other components on the C board, also check Q218, 219, 220
on the A board. Also unit be in IK blanking, try turning up screen slightly.
Tabela Sony blink mi nije pomoglo, ako je neko imao nešto u praksi ili zna molio bi da mi pomogne, mene sad to zanima.
PET PUTA BLINKA CRVENA LAMPICA i tako svakih pet sekundi.
TV je imao problema sa E/W neki dan je tema bila na forumu. (RJEŠENO)
TV radi ispravno sve 5, nism ja to odmah ni primjetio, kad sam TV sastavio, stavio ga sa strane na testiranje i primjetim blinkanje, gledam sliku sve ok testiram ga cjeli dan radi bez problema nema grijanja pojedinih dijelova, nema deformacija u slici super.
Dam ga stranci (inaće prijatelju) (i kažem za blinkanje). Danas je došao po LapTop pitam ga za TV kaže žena primjetila da blinka crvena lampica, a on kaže ženi je li ti radi TV kaže ona radi, onda šuti. (Inače TV je ženin on ima LCD)
Sony blink
FIVE Blinks---AKB circuit (AKB), the timer/standby indicator blinks for about 30 seconds then goes to the self-diagnosis function.
Something is wrong with the video. Check video out, Q705, 732, 761 and other components on the C board, also check Q218, 219, 220
on the A board. Also unit be in IK blanking, try turning up screen slightly.
Tabela Sony blink mi nije pomoglo, ako je neko imao nešto u praksi ili zna molio bi da mi pomogne, mene sad to zanima.
Zadnja izmena: Branko_Bird, dana 04 Okt 2011, 15:41, ukupno menjano 3 puta.
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
- Specialty: tv-multimedia
Re: SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS PET PUTA BLINKA CRVENA LAMPICA
Ja bih sumnjao na ekran, neravnomerna emisija topova ali ipak dovoljna za treshhold za izbacivannje slike na zaslon...zavisi kako je softverski reseno, negde okidanje AKB-a gasi sliku (iz nepoznatih razloga) a negde prijavljuje gresku ali slika je jos tu - bar jos neko vreme...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- alexa_pg
- Site Admin
Jos jedan glas za los ekran
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
-
- _
Zahvaljujem.
Cijenim vaše iskustvo, ali da li je moguće prije kvara sa E/W nije bio taj problem.
Sony istina ima dosta problema sa ekranima - ali ljudi slika super i ja sam donedavno imao Sony-a i poklonio ga prijateljima još radi kao nov.
Cijenim vaše iskustvo, ali da li je moguće prije kvara sa E/W nije bio taj problem.
Sony istina ima dosta problema sa ekranima - ali ljudi slika super i ja sam donedavno imao Sony-a i poklonio ga prijateljima još radi kao nov.
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Vrlo lako moze da se desi da kvara nije bilo pre popravke - ali je jednostavno cekao da se desi. Transport uredjaja do servisa, vibracije, bilo sta sto bi pomerilo sljaku nagomilanu na topovima je moglo da ukljuci AKB error, a konto toga slika i dalje moze da bude vrlo korektna (zato se jos uvek ne gasi video).
Druga stvar je sto selfDIAG na Sony TV uredjajima radi po principu: "moz' da bude a i ne mora" pa da AKB bude okinut losim H ili V sinhro impulsima ili necim sasvim drugim...
Druga stvar je sto selfDIAG na Sony TV uredjajima radi po principu: "moz' da bude a i ne mora" pa da AKB bude okinut losim H ili V sinhro impulsima ili necim sasvim drugim...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- KASA1
- Site Admin
Potpisujem sve što je Majstor Duja rekao. Imao sam više puta sličnu situaciju (slika korektna, LED-ica 5 puta blinka). Problem sam rješavao čišćenjem katoda (regeneracijom ekrana) ali samo ako je stranka inzistirala. Ako ju ne smeta, ...
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
-
- _
Zahvaljujem u potpunosti zadovoljan objašnjenjima.
Lijep pozdrav
Lijep pozdrav
-
- _
Re: SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS PET PUTA BLINKA CRVENA (RJEŠENO)
Kolega Jaša
Ovdje sam se nadovezao na temu SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS E/W gdje su mi kolege pomogle rješiti problem, a poslije sam kad sam već sastavio TV i testirao primjetio ovo blinkanje. Napominjem! TV radi super slika odlična oštra nema problema u slici.
Pa sam otvorio ovu temu SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS PET PUTA BLINKA CRVENA
Moje skromno iskustvo i objašnjenja kolega prihvatam da je vjerovatno ekran u pitanju, po meni je to rješeno.
Nitko danas na CRT Sony ne mjenja ekran da bi se uvjerio - pa i pitao sam nekog ko ima iskustva da mi pomogne blinka pet puta slika super i što da napišem za kraj kad ekran neću mjenjat. Mislim da ovo iskustvo može pomoći i drugima kad je u pitanj Sony.
Kolega Jaša što ti misliš o ovom kvaru i kako bi trebao završit ovu temu.
Ovdje sam se nadovezao na temu SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS E/W gdje su mi kolege pomogle rješiti problem, a poslije sam kad sam već sastavio TV i testirao primjetio ovo blinkanje. Napominjem! TV radi super slika odlična oštra nema problema u slici.
Pa sam otvorio ovu temu SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS PET PUTA BLINKA CRVENA
Moje skromno iskustvo i objašnjenja kolega prihvatam da je vjerovatno ekran u pitanju, po meni je to rješeno.
Nitko danas na CRT Sony ne mjenja ekran da bi se uvjerio - pa i pitao sam nekog ko ima iskustva da mi pomogne blinka pet puta slika super i što da napišem za kraj kad ekran neću mjenjat. Mislim da ovo iskustvo može pomoći i drugima kad je u pitanj Sony.
Kolega Jaša što ti misliš o ovom kvaru i kako bi trebao završit ovu temu.
Re: SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS PET PUTA BLINKA CRVENA (ODUSTAO)
Ja sam siguran, da je ekran.
U SM su navedene i ove mogučnosti:
U SM su navedene i ove mogučnosti:
LP Jaša
-
- _
Re: SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS PET PUTA BLINKA CRVENA (ODUSTAO)
Zahvaljujem Jaša.
LP Branko.
LP Branko.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV SONY KV29SE10K Chassis BX1L - OW (RIJEŠENO)
napisao Hi-B » 17 Nov 2009, 14:48 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1942 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
30 Nov 2010, 23:45
-
-
-
SONY KV29SE10K BX1L CHASSIS NERADI E/W (RJEŠENO)
napisao Branko_Bird » 29 Sep 2011, 22:14 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 738 Pregledano
-
Zadnji post napisao Branko_Bird
30 Sep 2011, 09:52
-
-
-
Sony KV-29FX30E blinka dva puta lampica (odustao)
napisao Gundolf1 » 29 Jun 2020, 00:50 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 4237 Pregledano
-
Zadnji post napisao Gundolf1
15 Jul 2020, 00:07
-
-
- 14 Odgovori
- 1659 Pregledano
-
Zadnji post napisao ervin46
03 Feb 2010, 12:44
-
-
TV SONY KVX2581 Chassis BE3B - Blinka 6 puta (RESENO)
napisao DraganJovanovic » 29 Jul 2008, 14:04 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1550 Pregledano
-
Zadnji post napisao DraganJovanovic
29 Jul 2008, 21:07
-
-
-
TV PHILIPS 29PT8303/12 Chassis MD222 - Blinka crvena led
napisao baki » 08 svi 2007, 01:48 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1498 Pregledano
-
Zadnji post napisao dzafer
18 svi 2008, 12:57
-
-
-
TV PHILIPS 42PF9952/12S - Blinka crvena led (RESENO)
napisao crnisale » 21 svi 2007, 19:58 » u Servisiranje CRT Televizora - 30 Odgovori
- 7516 Pregledano
-
Zadnji post napisao amko
14 Avg 2007, 09:30
-
-
-
Samsung CZ28V53N-S56A jaka crvena boja (Reseno)
napisao kele » 20 Nov 2009, 19:10 » u Servisiranje CRT Televizora - 7 Odgovori
- 1731 Pregledano
-
Zadnji post napisao chellawy
29 Nov 2009, 14:56
-