MINI PIC PROGRAMATOR-RESENO

Ovde postujte diskusije o korisnim alatkama instrumentima i ostalom.

Urednik: alexa_pg

pecy
_
_
Contact person: Perica Stankovic
Specialty: tv-multimedia

MINI PIC PROGRAMATOR-RESENO

Post napisao pecy » 05 Jan 2012, 12:10

Poz Svima, sve najbolje u novoj 2012. god. Pitanje: jel neko imai prilike da vidi i da radi sa ovim programatorom http://www.proelectronic.rs/product.htm?category_id=353 ( ovaj sto kosta 750 din za LPT port). Kupih ga pre Nove Godine i sad pokusavam da ga nateram da proradi al mi nesto ne polazi za rukom. Probao sam i sa Pony softverom a i sa nekim koji je kao za njega - ima ga na http://www.hobbykit.eu/hobbye/software.html . - programator ga ima i u njihovom katalogu. koristi pinove 2,4,5,7,20. Prikljucio sam ga na LPT pin na pin. u pony podesavanju za interfejs kad namestim DT-006 I/O i kliknem na probe kaze da je test OK, a kad bilo sta pokusam da procitam ili upisem imam poruku"Hardware error, is the board properly connected? (-14)" A sa hobby kit softverom se jednostavno ukoci.... OS je WinXP SP2. Ako neko ima neku ideju i predlog nek napise.
Zadnja izmena: pecy, dana 06 Jan 2012, 11:06, ukupno menjano 1 put.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Re: MINI PIC PROGRAMATOR

Post napisao alexa_pg » 05 Jan 2012, 14:02

Ovo sto ne treba dodatno napajanje je problem. Imao sam u praksi da pojedine maticne ploce na svom izlazu daju nedovoljnu struju za napajanje programatora.
Probaj programator na nekom drugom PC-u pa vidi kako se ponasa.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 05 Jan 2012, 15:36

Ili promeni podesavanja u bios-u za LPT port (ECC-EPP).
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

pecy
_
_
Contact person: Perica Stankovic

Post napisao pecy » 06 Jan 2012, 10:49

Hvala kolegama i svima sretan Bozic, Hristos se rodi! Resio sam problem evo sad sam malo bolje procitao u njihovom katalogu pise da se prikljucuje na COM2. Napravio sam adapter od 25 na 9 pinski COM i radi odlicno sa softverom sa sajta. Ako nekom treba, nije skup a dobar.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Alati”