klima beko inverter bk260261invs
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Contact person: djeko
klima beko inverter bk260261invs
zdravo imam problem sa beko inverterom bk260-261invs unutrasnja jedinica ne dize temperaturu vise od 37 stepena na izduvavanju sa najmanjom brzinom molim vas koliko bi trebalo biti temperatura izduvavanja i koliko treba da bude pritisak na manometrima na hladjenje i grijanje
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Re: klima beko inverter bk260261invs
A koja je temperatura zraka na ulazu u unutarnju jedinicu klime? Koja je temperatura vani?
Klimu treba prvo očistiti i startati u TEST modu i onda mjeriti razliku temperature zraka na ulazu i izlazu unutarnje jedinice.
Klimu treba prvo očistiti i startati u TEST modu i onda mjeriti razliku temperature zraka na ulazu i izlazu unutarnje jedinice.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Ima tu dosta tema o punjenju klima i načinu rada klima i procedure ispitivanja . Sve je to detaljno objasnio kolega Nike.
Inverteri menjaju broj obrtaja kompresora jureći zadate temperature po sondamam pa je zbog toga još zamršenije puniti inverter odokativnom metodom.
Inverteri menjaju broj obrtaja kompresora jureći zadate temperature po sondamam pa je zbog toga još zamršenije puniti inverter odokativnom metodom.
-
- _
unutrasnja temperatura je 15 stepeni a vani je -5 stepeni. Molim vas recite mi kod manometra koliko bari treba da bude pritisak na topli zrak ja sam merio na 24 bari meri 35 stepeni, na 27 bari 37 stepeni jel je moguce da idem nad 30 do 34 bari za da dobijem jos vruci zrak ili koliko mogu maksimalno da idem sa punjenjem freona r 410a .punio sam po fabrickoj meri ali rezultat sam imao 24 bari i 35 stepeni u unutrasnjoj izduvnoj jedinici,a to nije zadovoljavajuce pozdrav
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Čovječe, ostavi se punjenja da bi dobio vrući zrak. Ne ide to tako. Isprazni rashladno sredstvo, vakuumiraj dobro i napuni u gram točno novo punjenje u tekućoj fazi onoliko koliko piše na klimi, mjereći vagom količinu ulivenog plina. Onda se javi ovdje sa izmjerenim temperaturama zraka kada je klima u test modu.
uradi kako ti nike govori pa se javi
-
- _
Re: klima beko inverter bk260261invs RESENO
ne mogu da vjerujem sta moze vlaga da uradi pisem ovo jer nekome ce biti od koristi ovaj kvar da resi. klima kad je bila postavljena bilo je vlazno vreme i cjevi su bile hladne sto znaci posle su kondenzirale u sistemu kad se pustila klima i eto to je bila pricina da klima ne krene temperaturu od 35 stepeni pa nagore. uzeo sam industriski fen i kondenzatore unutar i vani dobro zatopleo u istovreme i vakumirao sam i tako sam vlagu izvukao iz sistema posle sam punio sistem sa freonom i sve je bilo ok
- nike
- gxu
Nije bio problem u vlažnom vremenu već u nedovoljnom vakuumiranju (ili ga uopće nije bilo) i izostanku mjerenja postignutog vakuuma kako sam i opisao u temi:
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... 5&p=167583
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... 5&p=167583
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 40 Odgovori
- 6308 Pregledano
-