Zanussi ZKG2125 lupa, ležajevi-ODUSTAO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Zanussi ZKG2125 lupa, ležajevi-ODUSTAO
model:ZKG 2125
typ: HI942432
Prod.no. 91460400900
ser.no. 80300032
Zanussi mašina pere i suši model:ZKG 2125 typ HI 942432 kad centrifugira posebno na 1200 obrtaja lupa pregledao sam:
- kada je plastična ali zavarena je srednji dio gdje se rastavlja na pola.
Pitanje za kolege servisere: kako doci do ležajeva i semeringa,dali je moguće da je proizvođač predvidio kad odu ležajevi zamijenu komplet nove kade i bubnja?
Još podataka:
Prod.no. 914604009/00
ser.no. 803 00032
typ: HI942432
Prod.no. 91460400900
ser.no. 80300032
Zanussi mašina pere i suši model:ZKG 2125 typ HI 942432 kad centrifugira posebno na 1200 obrtaja lupa pregledao sam:
- kada je plastična ali zavarena je srednji dio gdje se rastavlja na pola.
Pitanje za kolege servisere: kako doci do ležajeva i semeringa,dali je moguće da je proizvođač predvidio kad odu ležajevi zamijenu komplet nove kade i bubnja?
Još podataka:
Prod.no. 914604009/00
ser.no. 803 00032
Zadnja izmena: vlado79, dana 26 Feb 2012, 22:36, ukupno menjano 1 put.
-
- _
- Contact person: milan
- Specialty: whitegoods
Re: Zanussi ZKG 2125 lupa, ležajevi
Ja to isecem zamenim lezaje.
Prsten po sredini kade moras seci,mala brusilica tanki kamen i cepaj okolo posle toga dolazi sastavljanje,busenje rupa sa f5 ili f6 burgijom na svakih 25 do 30 cm namazes silikonom svud okolo i utegnes safovima f5 ili f6 zavisi koje si rupe busio najcesce koristim crveni silikon auto mehanicari ga koriste i najbolje mi se pokazao i veruj mi nije komplikovano kao sto izgleda brzo se odradi.
Prsten po sredini kade moras seci,mala brusilica tanki kamen i cepaj okolo posle toga dolazi sastavljanje,busenje rupa sa f5 ili f6 burgijom na svakih 25 do 30 cm namazes silikonom svud okolo i utegnes safovima f5 ili f6 zavisi koje si rupe busio najcesce koristim crveni silikon auto mehanicari ga koriste i najbolje mi se pokazao i veruj mi nije komplikovano kao sto izgleda brzo se odradi.
Kome radionica lici na apoteku, taj verovatno leci elektroniku brufenima....
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Re: Zanussi ZKG2125 lupa, ležajevi
Vlado, slika kaze drugacije...? Jesi li siguran u to sto si video?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- _
Pa Milane predpostavljam da zna kako ce doci do kazana.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Komplet bubanj dođe oko xxx maraka a taj model ima i na rastavljanje bubnja zavisno od serije.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Da ,siguran sam da sam dobro vidio ovaj model je sa zavarenom kadom,pokušat ću sa siječenjem pa se čujemo za dan dva!
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
Proizvođač je predvidio da kad odu ležajevi pođeš u radnju i kupiš novu mašinu, a komplet bubanj je pušten u prodaju po paprenoj ceni samo radi info-a. Ja još nisam upoznao čoveka (bilo da je majstor ili amater) koji je to kupio.vlado79 je napisao:dali je moguće da je proizvođač predvidio kad odu ležajevi zamijenu komplet nove kade i bubnja?

-
- bela tehnika
Slažem se sa Ivanom dijo je stvarno skup pa još i rad tako da to ukupno činio dosta para.Ja sam par puta rješavao mašine kupnjom kompletne kade ali to su pojedinačni slučajevi gde su mušterije bile zadovoljne sa mašinom a računali koliko su mašinu platili pogotovu modeli sa sušilicom gde je ta investicija možda i na granici isplativosti.Nisam radijo sječenje kade ali mi je ideja interesantna probat ću na nekom odbačenom.
- sfar
- _
- Warranty service: u mirovini
- Specialty: consumer
Prednji dio kade :xxxkn ,,,, zadnji dio kade xxxkn ,,,to je veleprodajna cijena još plus po novom 25% PDV . zadnji dio kade je komplet sa ležajevima , semeringom i brtvom .
- Prilog
-
zkg2125.pdf
- (42.64 KiB) Preuzeto 237 puta.
Zadnja izmena: sfar, dana 23 Feb 2012, 13:24, ukupno menjano 1 put.
-
- bela tehnika
Koliko je to u evrima?
- sfar
- _
xx€ , xx€ i normalno na to sve 25% PDV.
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
A to je xxx eura, ako Zdravko nekaze drugacijeZDRAVKO T je napisao:Komplet bubanj dođe oko xxx maraka a taj model ima i na rastavljanje bubnja zavisno od serije.
-
- bela tehnika
Čovjek je iz BiH imam i ja cjene u hrvatskoj i to je moja osnovna cjena plus PDV carina,brza pošta i u konačnici je oko xxx maraka ili oko xxx evra.Ako zatreba Vlado može dati gde živi pa možda da vidim ima li neko od kolega u blizini na stanju a za naručiti od Zanussi-ja mogu i ja pošto sam u njihovom sistemu mada mi je taj dijo kada sam ga gledao javljalo da nemaju na stanju tako da se mora direktno naručivati ali i to se rješi.
Re: Zanussi ZKG2125 lupa, ležajevi-ODUSTAO
Hvala svima na informacijama,vezano za ovu veš mašinu,mušterija ipak odlučuje o svemu a moja je odlučila da odustane od popravke i kupi novu veš mašinu
(ima se može se)!

-
- _
Ja licno neznam nikog koji ovu popravku naplacuje manje od xxxx dinara,a materijal i gorivo nemogu da izadju nikako xxxx din. osim ako ides jedno 100 km na teren,a sto se tice posla ja ovu masinu sa raspremanjem secenjem i sastavljanjem odradim za 3 do 5 sati.
I nebih vredjao nase kolege imenicom (divljaci) to su ipak ljudi koji imaju porodice i moraju od neceg da zive a medju njima ima boljih majstora nego sto su i neki ovlasteni serviseri.
I nebih vredjao nase kolege imenicom (divljaci) to su ipak ljudi koji imaju porodice i moraju od neceg da zive a medju njima ima boljih majstora nego sto su i neki ovlasteni serviseri.
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
@Matori2
Zasto polemis sa kolegama? Bili ovlasceni, pitomi ili divljaci, placali porez ili ne.
Ovo je forum za popravke i ispomec medju kolegama kod popravki, a ko koliko naplacuje moze
se shvatiti i kao reklamiranje na forumu sto je zabranjeno.
Primedba se odnosi i na druge ucesnike u ovoj temi i forumu.
Zasto polemis sa kolegama? Bili ovlasceni, pitomi ili divljaci, placali porez ili ne.
Ovo je forum za popravke i ispomec medju kolegama kod popravki, a ko koliko naplacuje moze
se shvatiti i kao reklamiranje na forumu sto je zabranjeno.
Primedba se odnosi i na druge ucesnike u ovoj temi i forumu.
-
- _
Tako je Milane potpuno se slazem sa tobom ali jbg poceli su da gadjaju sa nekim ciframa pa sam morao da odgovorim.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
Termin "divljak" se ovde kod nas odnosi na majstore koji nemaju prijavljen servis, i nije mi bila namera da ni u kom smislu bude uvredljiv, jer su ti majstori u svom kraju obično vrlo cenjeni (kao što i sam kažeš) i trenutno imaju najviše posla dok registrovani servisi rade uglavnom samo intervencije u garantnom roku.
Što se cene od xxxx tiče, nisam je ja izmislio, ima koji rade i za manje, a baš ovde na forumu beše govora da je toliko izašlo za jedan indesit čija je kada isto zavarena kao ova o kojoj je ovde reč.
Inače, rasklapanje ovakve mašine (kao iz naslova) traje min sat vremena, sklapanje min 2 sata, a za samo sečenje i budženje tog bubnja ne znam koliko treba jer do sada nisam bio u prilici ni jednom to da radim. Za običnu kadu (na šraf) treba minimum minimuma 3 sata da se sve sredi kako treba, rasturi, očisti i ispolira mesingani prsten, povade polomljeni ležaji, očiste naslage praška i kamenca iz kade i sa grejača i senzora, itd itd... Dakle, suma sumare, posao od min 6 sati ukupno, ne računajući transport i postavljanje mašine i puštanje u rad kod mušterije.
Kada se pokrene diskusija na ovakav način, uvek se podsetim u čemu je najveći problem sa majstorima na ovim našim prostorima, i zašto ovde rad nije moguće naplatiti onako kako se on naplaćuje u većini razvijenih zemalja sveta u kojima vlada kapitalizam ništa pitomiji od ovog kod nas.
Što se cene od xxxx tiče, nisam je ja izmislio, ima koji rade i za manje, a baš ovde na forumu beše govora da je toliko izašlo za jedan indesit čija je kada isto zavarena kao ova o kojoj je ovde reč.
Inače, rasklapanje ovakve mašine (kao iz naslova) traje min sat vremena, sklapanje min 2 sata, a za samo sečenje i budženje tog bubnja ne znam koliko treba jer do sada nisam bio u prilici ni jednom to da radim. Za običnu kadu (na šraf) treba minimum minimuma 3 sata da se sve sredi kako treba, rasturi, očisti i ispolira mesingani prsten, povade polomljeni ležaji, očiste naslage praška i kamenca iz kade i sa grejača i senzora, itd itd... Dakle, suma sumare, posao od min 6 sati ukupno, ne računajući transport i postavljanje mašine i puštanje u rad kod mušterije.
Kada se pokrene diskusija na ovakav način, uvek se podsetim u čemu je najveći problem sa majstorima na ovim našim prostorima, i zašto ovde rad nije moguće naplatiti onako kako se on naplaćuje u većini razvijenih zemalja sveta u kojima vlada kapitalizam ništa pitomiji od ovog kod nas.

- sfar
- _
Pa ne bih rekao da je tako komplicirano , jedino ako radiš sam onda ima malo problema sa rastavljanjem bubnja (kade). naime bubanj (kada ) se lako rastavlja i ne treba ništa bušiti. kada je rastavljena na dva dijela , možeš narućiti samo dio kade sa ležajevima koji su već gore na njoj . jedina istina da to nitko ne želi platiti. inače kada ima jedno 10 vijaka koji se
šarafe u plastiku i između dolazi brtva koja obavezno mora bit nova . brat bratu 3 h posla + kontrola rada . sve žice su na jednoj plastičnoj traci koja se samo podigne jer je nataknuta na pucnu. radio i odradio garant ( moja vlastita mašina ).
šarafe u plastiku i između dolazi brtva koja obavezno mora bit nova . brat bratu 3 h posla + kontrola rada . sve žice su na jednoj plastičnoj traci koja se samo podigne jer je nataknuta na pucnu. radio i odradio garant ( moja vlastita mašina ).
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
zanussi advantage85 koji ležajevi i semering? rješeno
napisao Ivek » 21 Apr 2012, 20:37 » u VEŠ MAŠINE - 5 Odgovori
- 1586 Pregledano
-
Zadnji post napisao hagula
25 Apr 2012, 11:48
-
-
- 2 Odgovori
- 1355 Pregledano
-
Zadnji post napisao orion52
08 Jan 2015, 06:36
-
- 2 Odgovori
- 1423 Pregledano
-
Zadnji post napisao hagula
04 Jul 2017, 09:53
-
- 30 Odgovori
- 14484 Pregledano
-
Zadnji post napisao rrpisti
19 Nov 2009, 20:33
-
- 220 Odgovori
- 125966 Pregledano
-
Zadnji post napisao Hazbo
09 Sep 2025, 21:05
-
- 3 Odgovori
- 1428 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanBG
06 Avg 2012, 02:01
-
-
KONČAR PR10-4C (PR104C) Ležajevi i semering bubnja(RJEŠENO)
napisao orion52 » 21 Dec 2013, 16:31 » u VEŠ MAŠINE - 3 Odgovori
- 2048 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
30 Dec 2013, 15:03
-
-
- 6 Odgovori
- 2435 Pregledano
-
Zadnji post napisao nesonisevic
17 Sep 2014, 19:42