Elin WM27AAA RESENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Contact person: milan
- Specialty: whitegoods
Elin WM27AAA RESENO
ELin wes masina
wm 27 AAA
Minisel 1600
cfe47a kc06 03 07
546101300-03
To je sve sto imam od podataka
Na navedenoj masini nece da upali displej,proveravan kabal od donje do gornje elektronike proveravan selektor,na donjoj elektronici probila jedna dioda u grecu grec zamenjen,na stabilizaciji lm7805 na izlazu 4,9v menjani elkosi menjan uln 2003 i nista.
Kad je palim na prekidac na momenat trepnu neki karakteri na displeju i odma zakljuca bravicu a svetlo oko selektora sija cim je upalim na prekidac.Evo i slicica
wm 27 AAA
Minisel 1600
cfe47a kc06 03 07
546101300-03
To je sve sto imam od podataka
Na navedenoj masini nece da upali displej,proveravan kabal od donje do gornje elektronike proveravan selektor,na donjoj elektronici probila jedna dioda u grecu grec zamenjen,na stabilizaciji lm7805 na izlazu 4,9v menjani elkosi menjan uln 2003 i nista.
Kad je palim na prekidac na momenat trepnu neki karakteri na displeju i odma zakljuca bravicu a svetlo oko selektora sija cim je upalim na prekidac.Evo i slicica
Zadnja izmena: Matori2, dana 11 Apr 2012, 21:07, ukupno menjano 1 put.
Kome radionica lici na apoteku, taj verovatno leci elektroniku brufenima....
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Re: Elin wm 27 aaa
Ja sam imao sličnu situaciju sa Ardo -Končarom rješijo sam zamjenom gornje elektronike ali sama detektaža je bila ubitačna sva sreća da sam imao djelova sa slične mašine pa sam mogao tako probati.One inače znaju da prave pauzu po uključenju do starta pa i ti pokušaj sačekati posle uključenja možda nadođe.Provjeri selektor i on zna da brlja.Sretno
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Zameni BT138 koji je na hladnjaku i proveri otpore od 100 oma koji se nalaze oko trijaka. 

TOCE
-
- _
15 puta sam ga merio i stalno mislio da ga zamenem za svaki slucaj i nisam a upravo to je bio razlog sto displey ne radi.toce je napisao:Zameni BT138 koji je na hladnjaku i proveri otpore od 100 oma koji se nalaze oko trijaka.
Displey je proradio ali motor mi ne radi pa cu danas da skidam motor da vidim u cemu je problem javljam ishod.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Re: Elin WM27AAA
Mene je davno kod takve masine zezala termicka u motoru, valjda probijala na masu, nemam pojma, a sva je u plastici, i merio sam je, i dok je nisam izbacio, pucala elektronika..
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- _
Re: Elin WM27AAA
I na ovom nevalja termicka izbacio sam je ali i dalje nemam obrtaje.
-
- _
Re: Elin WM27AAA RESENO
Ovako posto sam imao i vremena i delova ustanovljeno je da na elektronici nevalja procesor, zamenom procesora sa druge identicne elektronike motor je proradio.
Hvala svima koji su ucestvovali u resavanju kvara
Hvala svima koji su ucestvovali u resavanju kvara

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 12 Odgovori
- 5389 Pregledano
-
Zadnji post napisao Radojcic Dejan
13 Sep 2011, 12:12
-