Ugur UOF3, problem sa dixell/om
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Contact person: Ivo
- Phone number: 0038520417934
Ugur UOF3, problem sa dixell/om
Imam problem sa friziderom Ugur UOF3 (poznatiji kao open frontovi ) ,Kada frizider ukljuci kompresor ventilatori od isparivača ne startaju odmah nego poslje nekih 1-1.5 minuta ,to shvacam tako je programiran termostat ,ali dogadja se sljedece da poslje rada nekih 3 minuta (rada ventilatora ) oni se ponovo iskljuce ,a kompresor radi i ventilatori na blok kondezatoru rade ,i tako to ponavlja cijelo vrijeme . Moji iz Zagreba su tek prije neki dan dosli do parametra o termostatu i poslali ih u Split a kada ce do mene (pitanje ) skinuo sam sa interneta user manual ,ali ne kontam sto bi trebao izmjeniti u parametrima da ventilatori rade kako treba a ne da ih gasi svako malo . termostat je Dixell xm600 ,kako smo do nedavno radili AHT-frizidere koji s koristili tehnologic TLY29 digitalne termostate ovaj za mene dixell "kompliciran" naravno jer nemam iskustva sa njim raditi ,e moje pitanje je na koji dio parametra bi trebao se usredotociti (vijerovatno pod opcijom FAN ) da bi rijesio problem ,eto ako neko zeli "dati ruke " unaprijed HVALA !
-
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Re: Ugur UOF3, problem sa dixell/om
Najbolje popisi sve parametre i postavi vrednosti ovde, da bi imali neki uvid "sta je pesnik hteo da kaze". Takodje zabelezi vrednosti obe sonde dok ventilatori rade i kada se iskljuce. Postoji nekoliko razloga za iskljucenje ventilatora, neki poticu iz samog programa a, koliko mi je poznato, na tom frizideru takodje postoji mikro-prekidac koji iskljucuje ventilatore kada se vrata otvore.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Ima parametar koji pali ventilatore tek kada na isparivaču bude postignuta zadata temperatura koju gleda druga sonda koja je u lamelama. Zbog toga ne kreću odmah sa kompresorom.
Ali kada krenu onda se temperatura na lameli podigne i pređe zadatu u meniju i ventilatori stanu.
Pronađi parametar FST i podesi kako hoćeš.
Ali kada krenu onda se temperatura na lameli podigne i pređe zadatu u meniju i ventilatori stanu.
Pronađi parametar FST i podesi kako hoćeš.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
An additional parameter “FSt” provides the setting of temperature, detected by the evaporator probe,
above which the fans are always OFF. This can be used to make sure circulation of air only if his
temperature is lower than set in “FSt”.
To je parametar koji ima funkciju zaštite kompresora od preopterečenja uslijed previsoke temperature isparavanja.
Ja ga ne bih dirao, da sam na tvom mjestu.
above which the fans are always OFF. This can be used to make sure circulation of air only if his
temperature is lower than set in “FSt”.
To je parametar koji ima funkciju zaštite kompresora od preopterečenja uslijed previsoke temperature isparavanja.
Ja ga ne bih dirao, da sam na tvom mjestu.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Ja bih ga dirao 

-
- _
- Contact person: Ivo
- Phone number: 0038520417934
Frizider povučen sa terena ,na skladiste jos nisam stigao da pogledam sto ciniti sa njim ,u svakom slučaju pokušat ču nesto od Vaših savijeta . Eto toliko sada o ovom postu HVALA na savijetima !
Ako je PLC Dixell onda ti je
FST= Fan-Stop-Temperature
to ti znaci da ventilatori miruju sve dok sonda 2 (sonda isparivaca) ne ocita zadanu temperaturu tog parametra.
jer zamisli da ti poslije otapanja ventilatori odmah pocnu vrtiti
po defaultu bude 2 stepena
FST= Fan-Stop-Temperature
to ti znaci da ventilatori miruju sve dok sonda 2 (sonda isparivaca) ne ocita zadanu temperaturu tog parametra.
jer zamisli da ti poslije otapanja ventilatori odmah pocnu vrtiti

po defaultu bude 2 stepena
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
elektronski regulator dixell XW60L kako prebaciti u + režim
napisao kopex » 26 Mar 2011, 21:31 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 1101 Pregledano
-
Zadnji post napisao kopex
26 Mar 2011, 23:21
-
-
- 9 Odgovori
- 1380 Pregledano
-
Zadnji post napisao ervin46
26 Sep 2011, 18:54
-
-
ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR(RESENO)
napisao milkovski08 » 02 Okt 2008, 03:26 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 1899 Pregledano
-
Zadnji post napisao milkovski08
03 Okt 2008, 22:23
-
-
- 12 Odgovori
- 4072 Pregledano
-
Zadnji post napisao djtesla
19 Jul 2009, 23:02
-
-
Gorenje frizider-problem sa kompresorom...
napisao djtesla » 27 Sep 2009, 21:12 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2370 Pregledano
-
Zadnji post napisao djenka
30 Sep 2009, 21:33
-
-
-
Problem sa zamrzivacem prilikom zamene isparivaca (REŠEN)
napisao Dalibor Niš » 24 Nov 2009, 15:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 9 Odgovori
- 2141 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
25 Nov 2009, 21:34
-
-
-
Problem sa zamrzivačem Zanussi na R600
napisao Dalibor Niš » 25 Nov 2009, 01:52 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 1413 Pregledano
-
Zadnji post napisao Dalibor Niš
25 Nov 2009, 12:38
-
-
-
Gorenje frižider/zamrzivač K 357/2 MELB problem - RIJEŠENO
napisao tvrkic » 27 Jan 2010, 12:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 12 Odgovori
- 4911 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle