Problem je sa monitorom da nigde nisam mogao naci service manual ili bilo kakvu dokumentaciju.
Po konektoru se vidi da je dvi digital only,ali kablovi koji postoje za takav tip konektora su dva tipa dvi single i dvi dual link slika u prilogu.
Pc takodje ima takav konektor digital only (gigabyte 880gm-d2h,igx radeon 4850)
Potrebna pomoc oko uvrdjivanja koji je tip kabla odgovarajuci za ovaj monitor.
Claxan AX191 koji dvi kabal
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: Claxan AX191 koji dvi kabal
Nije mi bas jasno to sto si mapisao.
Do sada sto sam video od DVI konektora zbog rasporeda, nemoze se ukljuciti neki drugi utikac.
Na kompu imas njegov izgled, znaci da je jedan kraj takav, a drugi ako nije isti,
sigurno ima adapter za prilagodjenje.
Neverujem da je neko za DVI konektore izmisljao "toplu vodu" ali moguce je sve.
Sta hoces da prikljucis na taj monitor?
Do sada sto sam video od DVI konektora zbog rasporeda, nemoze se ukljuciti neki drugi utikac.
Na kompu imas njegov izgled, znaci da je jedan kraj takav, a drugi ako nije isti,
sigurno ima adapter za prilagodjenje.
Neverujem da je neko za DVI konektore izmisljao "toplu vodu" ali moguce je sve.
Sta hoces da prikljucis na taj monitor?
Hocu da prikljucim racunar,ima oznaka maticne ploce u prvom postu i oznaka monitora takodje.
I na monitoru i na racunaru postoje identicni konektori,u koje odgovaraju konektori koji su na slici dva sa desne
strane u vertikalnom redu.To su digital only konektori.
Nepoznato mi je je koji od ova dva je odgovarajuci single ili dual link.
Sve sto sam uspeo naci o ovom monitoru je ovaj sturi pdf u prilogu.
I na monitoru i na racunaru postoje identicni konektori,u koje odgovaraju konektori koji su na slici dva sa desne
strane u vertikalnom redu.To su digital only konektori.
Nepoznato mi je je koji od ova dva je odgovarajuci single ili dual link.
Sve sto sam uspeo naci o ovom monitoru je ovaj sturi pdf u prilogu.
- Prilog
-
claxan_cl-lcd-8190c.pdf
- (41.22 KiB) Preuzeto 134 puta.
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
Ima raznih DVI kablova. Naravno vidi na slici. Ali tebi za priključivanje racunara sa moniotorom treba najčešći korišćen DVI-D single link.
Ako imaš i na monitoru i na grafičkoj DVI-D dual link onda možeš i sa tim kablom da povežeš. A ako imaš samo na jednoj strani dual a na drugoj single , onda moraš da koristiš singl kabal.
Ako ti treba bilo koji od ova 2 kabla, javi mi se na PP. Imam oba ..... ganz novi iz Njemačku
Ako imaš i na monitoru i na grafičkoj DVI-D dual link onda možeš i sa tim kablom da povežeš. A ako imaš samo na jednoj strani dual a na drugoj single , onda moraš da koristiš singl kabal.
Ako ti treba bilo koji od ova 2 kabla, javi mi se na PP. Imam oba ..... ganz novi iz Njemačku
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
Nasao sam gomilu dvi kablova u toku srednjivanja radionice.Posle mnogo guglanja i citanja raznoraznih postova pojavljuje se koliko sam shvatio da je jedina razlika izmedju single i dual linka u rezoluciji koju mogu da isporuce monitoru.A i konacno se smilovala tehnicka podrska Gigabyte da odgovori na moj upit.Bilo mi malo glupo da eventualno spalim svoj novi komp napamet nabadajuci kablove,a ja neki vajni majstor za kompove i slicno.A nisam imao priliku ranije da radim sa ovim tipom konektora jer je u sirokoj upotrebi i dalje stari 15 pinski sub D.Radi odlicno sa single link kablom,slika na monitoru je neuporedivo bolja nego sa sub D kablom.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Monitor HP1702 isecen kabal
napisao stojkePN » 04 Mar 2010, 18:33 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 8 Odgovori
- 1258 Pregledano
-
Zadnji post napisao stojkePN
17 Mar 2010, 19:57
-
-
-
Samsung Syncmaster 171N S GASI SE KAD SE UKLJUCI VGA KABAL
napisao hardlifetime » 24 Apr 2014, 20:41 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 6 Odgovori
- 4676 Pregledano
-
Zadnji post napisao ahim
18 Nov 2014, 13:32
-