O uvijanju sam i govorio vezano za jovy7500,Kolega je isto nov u tim stvarima,u pitanju je bio xbox i malo se oblesila ploca,ima tu podosta da se uci i vezba i jedino tako vide neke stvari.Sto se tice budza,danas sam zasilikonirao jedan grejac dole pored glavnog,ici ce jos jedan sa druge strane(slika),bice to solidna povrsina i snaga ali kontrolisana termo parom do 200 stepeni na povrsini grejaca,tako da plocu i ne moze da zagreje previse ali ce je zagrejati ravnomernije na vecoj povrsini,a kako rekoh za gornji grejac nema dalje,extra radi posao,sa lakocom,ravnomerno i ne preko 230stepeni,resava cip.Povrsina mu je takodje veca 120x60 tako da i on pozitivno utice na sokiranje ploce,ako je prevelik,ici ce oni limovi sa rupom na pr. 50x50mm..Na slici se vidi cip sprzen na sredini sa fabrickom sijalicom (nije 150w,nego 12V/100W),a onaj veci za 5mm sam skinuo sa ovim doradjenim grejacem,bez problema i ostecenja i samo sa jednim donjim grejacem.Zato sam rekao da ovo budzenje ima smisla i potencijala,jako me zanima kad budu i donji grejaci u igri,kako ce to raditi..i naravno,moj prvi izkuglani cip,ispao kao da sam u proslom zivotu samo cipove kuglao

..
E da,duzim ali moram reci zapazanja vezano za staklo.Nije to bas obicno vatrostalno staklo,probao sam sa komadom,taman nesto vecim od grejaca,ako bi bio dole,morao bi dizati temperaturu grejaca,tesko progrijava,ali kad zagreje i staklo,to lemi jos 5 min ugaseno

Imalo bi smisla da ploca lezi na staklu,to je 100% ravnomerno zagrevanje cele povrsine ploce koja bi lezala na staklu.Videcu da nabavim staklo sa peci sa ravnom plocom,to bi trebalo biti takvo staklo koje bolje provodi toplotu,nego obicno kaljeno staklo,nije to to.
Jel mozes kolega DjIvane da izmeris temperaturu na povrsini donjeg grejaca?Puno bi znacilo da vidim taj parametar i koje staklo upotrebiti..Hvala unapred...