Tadiran klima
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Tadiran klima
Tadiran klima nema nikakvih oznaka na unutrašnjoj jedinici,isto tako ni na spoljnoj.
Inače je sistem dvije unutrašnje sa jednom spoljnom koja ima 2 kompresora.
Jedini podatak koji sam vidio ispod poklopca vanjske jedinice je sledeći:
8326116
PROD - 423
SERIAL - 29X
VER - A
Problem sa tadiran klimom je sledeći:
-prije paljenja klime na unutrašnjoj jedinici blinka crvena lampica (na ispravnim samo gori)
-kada se pokuša upaliti klima,čuje se zvučni signal ,ali se ništa ne dešava....krilca se ne otvaraju,ventilator ne radi,kompresor se ne pali....samo blinka lampica i upali se još jedna crvena lampica
-isto se dešava i na grijanju i na hlađenju
-druga klima radi bez problema
Pokušaću da prikačim slike od te klime.
Inače je sistem dvije unutrašnje sa jednom spoljnom koja ima 2 kompresora.
Jedini podatak koji sam vidio ispod poklopca vanjske jedinice je sledeći:
8326116
PROD - 423
SERIAL - 29X
VER - A
Problem sa tadiran klimom je sledeći:
-prije paljenja klime na unutrašnjoj jedinici blinka crvena lampica (na ispravnim samo gori)
-kada se pokuša upaliti klima,čuje se zvučni signal ,ali se ništa ne dešava....krilca se ne otvaraju,ventilator ne radi,kompresor se ne pali....samo blinka lampica i upali se još jedna crvena lampica
-isto se dešava i na grijanju i na hlađenju
-druga klima radi bez problema
Pokušaću da prikačim slike od te klime.
Re: Tadiran klima
Konačno je nađen i model:
TNL-S11H
TNL-S11H
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Koji LED (koja mu je funkcija) blinka? Filter? Power ON? Power OFF? Service?
Koji se kasnije upali?
Koji se kasnije upali?
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Skroz desni je stalno upaljen,a skroz lijevi blinka.
U međuvremenu je vlasnik skinuo elektroniku od unutrašnje jedinice i ponio je kod nekog elktroničara.
On reče da je elektronika ispravna ali je ostalo da provjeri još jednom jer ni on nije znao podatke o modelu.
U međuvremenu je vlasnik skinuo elektroniku od unutrašnje jedinice i ponio je kod nekog elktroničara.
On reče da je elektronika ispravna ali je ostalo da provjeri još jednom jer ni on nije znao podatke o modelu.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Šta ozačava skroz desni a šta skroz lijevi? :zid:
Očisti filtere i klimu. Prekidać na unutarnjoj jedinici prebaci na OFF pa nakon minut na Remote.
Pogledaj onda hoće li se ponovit greška.
Ovaj što blinka, izbroj broj blinkova između dvije pauze.
Ako na daljinskom ima crveni LED, izbroj njegovo blinkanje, ako nema, onda ima kod greške na displeju daljinskog.
Očisti filtere i klimu. Prekidać na unutarnjoj jedinici prebaci na OFF pa nakon minut na Remote.
Pogledaj onda hoće li se ponovit greška.
Ovaj što blinka, izbroj broj blinkova između dvije pauze.
Ako na daljinskom ima crveni LED, izbroj njegovo blinkanje, ako nema, onda ima kod greške na displeju daljinskog.
Pa nažalost nema oznaka na lampicama tako da ne znam koja je koja.
Daljinski....to je druga problematika.Daljinski je univerzalni.Pali ostale klime iste marke u kući bez problema.
Kada preuzmem elektroniku os majstora ,montiraću je pa da vidimo.
Ovo sa filterima i prekidačem sam sve probao i problem je bio isti.
Daljinski....to je druga problematika.Daljinski je univerzalni.Pali ostale klime iste marke u kući bez problema.
Kada preuzmem elektroniku os majstora ,montiraću je pa da vidimo.
Ovo sa filterima i prekidačem sam sve probao i problem je bio isti.
evo i novog problema ali sa drugom klimom na istom objektu.
Ventilator na spoljnoj jeninici je mnogo bučan.Umijesto ležajeva ima piksne.
Šta se predlaže za uraditi?
Možda od dvije na sastavimo jednu
???
Nisam mogao naći isti ventilator.
Ventilator na spoljnoj jeninici je mnogo bučan.Umijesto ležajeva ima piksne.
Šta se predlaže za uraditi?
Možda od dvije na sastavimo jednu

Nisam mogao naći isti ventilator.
- Prilog
-
- DSC00989.jpg (25.49 KiB) Pregledano 2900 puta.
-
- DSC00990.jpg (23.54 KiB) Pregledano 2901 put.
-
- DSC00992.jpg (23.72 KiB) Pregledano 2903 puta.
- nike
- gxu
A, šta je sa prvom?
Daj malo reda u te svoje postove. Ispravi taj naslov prvog posta. Dodaj oznaku modela u naslov i prvi post. Napiši dali je i ova druga klima isti model.
Nema ovdje nitko volju da posprema iza tebe, niti je tekst u crvenoj boji, na početku, ispod naslova svake teme, nerazumljiv.
Ako ispočetka nije bilo podataka, kad se do njih dođe, treba ih odmah upisati na za to pravilnikom predviđeno mjesto.
Ako nema povratne informacije o tome što je urađeno i koji su rezultati toga, teško je očekivati da će ti neko ubuduće pomagati.
Osim toga, tvoj doprinos u pomaganju drugima, čini mi se, još nije viđen na ovom forumu, tako da količina tolerancije prema postupanju mimo pravila, nama urednicima ovog foruma, lagano presušuje.
Daj malo reda u te svoje postove. Ispravi taj naslov prvog posta. Dodaj oznaku modela u naslov i prvi post. Napiši dali je i ova druga klima isti model.
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana. Nakon rešenog problema otvoriti svoj prvi post i dopisati u naslov: REŠENO, NEREŠENO ILI ODUSTAO
Nema ovdje nitko volju da posprema iza tebe, niti je tekst u crvenoj boji, na početku, ispod naslova svake teme, nerazumljiv.
Ako ispočetka nije bilo podataka, kad se do njih dođe, treba ih odmah upisati na za to pravilnikom predviđeno mjesto.
Ako nema povratne informacije o tome što je urađeno i koji su rezultati toga, teško je očekivati da će ti neko ubuduće pomagati.
Osim toga, tvoj doprinos u pomaganju drugima, čini mi se, još nije viđen na ovom forumu, tako da količina tolerancije prema postupanju mimo pravila, nama urednicima ovog foruma, lagano presušuje.
Poštovani nike (ti imaš pik na mene
) i ostali.
Izvinjavam se ako sam bio neobziran.
Radi se o istom modelu klime na istom objektu.Ni na ovoj klimi nema tablice sa podacima
.
Iz tog razloga sam postavio uopšteno pitanje.
A što se mog doprinosa forumu tiče......ja vrlo često radim po cijeli dan do kasno i uopšte sam rijetko na kompjuteru...uz to imam i neke hobije i druge obaveze....tako da nemam vremena da prelistavam teme po ovom ili mnogim drugim forumima uz dužno poštovanje prema svima pogotovo kolegama.
Da budem iskren dođem na forume samo kada meni nešto treba,a ako je to prekršaj onda mi recite da se ni to ne može.
A kako da znam proizvođača ovog motora kada nije naglašen?Listao sam na netu i nisam našao nikakav podatak.
Nadam se da si me shvatio
.
Nike ideš li na sajam bude li interesantno?
Ugodan dan.

Izvinjavam se ako sam bio neobziran.
Radi se o istom modelu klime na istom objektu.Ni na ovoj klimi nema tablice sa podacima

Iz tog razloga sam postavio uopšteno pitanje.
A što se mog doprinosa forumu tiče......ja vrlo često radim po cijeli dan do kasno i uopšte sam rijetko na kompjuteru...uz to imam i neke hobije i druge obaveze....tako da nemam vremena da prelistavam teme po ovom ili mnogim drugim forumima uz dužno poštovanje prema svima pogotovo kolegama.
Da budem iskren dođem na forume samo kada meni nešto treba,a ako je to prekršaj onda mi recite da se ni to ne može.
A kako da znam proizvođača ovog motora kada nije naglašen?Listao sam na netu i nisam našao nikakav podatak.
Nadam se da si me shvatio

Nike ideš li na sajam bude li interesantno?
Ugodan dan.
-
- bela tehnika
Prekrsaj je nepostovanje pravila u crvenom okviru.
Ovo drugo je etika i postovanje kolega. Sa takvim stavom i odnosom prema forumu nije ni cudo da urednici imaju pik na tebe. Osnovna ideja foruma je DVOSMERNA razmena znanja i informacija.
Jos jednom, forum nije i ne moze da bude neciji "Support team" koje je tu da nam resi probleme, i sve to za dzabe. Koliko das, toliko ces i dobiti.
Ko bi tebi i drugima pomagao ako bi smo svi na forum dolazili samo kada imamo problem? Radimo svi mi, manje ili vise. Kako bi smo stekli znanje i iskustvo kojim se medjusobno pomazemo? Pa opet mnogi umesto da ostanu u kafani na jos 2 ture dodju ranije kuci i poklone malo vremena i znanje kolegama na forumu.
Ovo drugo je etika i postovanje kolega. Sa takvim stavom i odnosom prema forumu nije ni cudo da urednici imaju pik na tebe. Osnovna ideja foruma je DVOSMERNA razmena znanja i informacija.
Jos jednom, forum nije i ne moze da bude neciji "Support team" koje je tu da nam resi probleme, i sve to za dzabe. Koliko das, toliko ces i dobiti.
Ko bi tebi i drugima pomagao ako bi smo svi na forum dolazili samo kada imamo problem? Radimo svi mi, manje ili vise. Kako bi smo stekli znanje i iskustvo kojim se medjusobno pomazemo? Pa opet mnogi umesto da ostanu u kafani na jos 2 ture dodju ranije kuci i poklone malo vremena i znanje kolegama na forumu.
ja ne idem u kafane....sem kada radim oko opreme.
Slažem se sa tobom.
Slažem se sa tobom.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 4 Odgovori
- 1896 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stipa889