Investicija je prevelika, bar sad za sad, i pored toga sto razmisljam za nesto takvo...
Recenica u kome se pominje kinez mi je veoma poznata, cekao sam misljenje profesionalca da mi to potvrdi. Jako cenim tvoje misljenje kao i jos nekoliko clanova na forumu. Hvala na potvrdi. Mada ako je elektronika kodd kineza ili nekog brend proizvodjaca ista, ne vidim zasto bi kinez bio losiji od njega...Nebitno...
nike je napisao:Inače, iz mog osobnog iskustva, problematični chilleri su uglavnom oni koji su postavljeni da rade za nešto za što nisu predviđeni i koji nisu postavljeni kako treba po zanatu. Tako da me baš zanima što je tim problematičnim chillerima bila( ili je) mana!
Lepo si to rekao i objasnio.
Evo malog objasnjenja.
Radi se o veoma skupoj medicinskoj opremi. Magnetna rezonansa.
Cileri koj su predvidjeni da rade sa njom, po preporuci Siemens-a su predvidjeni da rade na nasoj teritoriji (MKD) zbog visokih letnjih temperatura, i kao preporuceni brend je bio Carier sa definisanom oznakom...
Znaci ciler je apsolutno precizno dimenzioniran da radi kako treba po svim standardima. Instaliran je isto tako od obucenog i ovlascenog personala, koj radi iskljucivo cilere Carier i Toshiba.
Postavljeni su 4 cileri. Na svim cilerima su se pojavile iste greske...Kidanje nekih zicica sa termosonde, sledeci defekt na svim 4 cilerima je bilo ispustanje freona zbog lose izvedbe na samom cileru, sledeci defekt koj se pojavio na jednu je cirkulaciona pumpa, a na jednom od njih ima stalni problem sa nekim parametrima, odnosno kada ciler postigne temperaturu, ohladi vodu, i prekine kompresor da radi, sledecih 3 minuta ne ulkjucuje zbog toga sto mu je takav rezim rada...Ovaj zadnji se razlikuje od prethodnih tri...Znaci tri isti i jedan drugi model...
Svi su stari po dve godine...Jedan od njih je bio i kompletno promenjen u garantnom roku zbog jos jednog kvara, neznam sta je tacno bilo...
Neznam dali se ovo desava i sa cilerima na drugim mestima ovog proizvodjaca...

Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.