Indesit WIDL106EX blinkaju sve diode - REŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Indesit WIDL106EX blinkaju sve diode - REŠENO
Molio bih za objasnjenje citanja kodova gresaka.Naime ,na masini blinkaju sve diode u horizontalnom redu kao jedna u vertikalnom sa oznakom za centrifugu (kao na slici).
Negde sam procitao da se to sabira ,medjutim kod mene onda ispada da je greska F031 !!U servisnoj dokumentaciji(dostupnoj na net-u )takva greska nepostoji (ima samo do F18 ).Na nekom stranom sajtu sam nasao da ima i takva greska koja se vodi kao F30-F31 problem u pogonskom motoru (ako sam dobro preveo ).
Inace masina po ukljucenju odmah pocinje sa blinkanjem ovih dioda ,ne reaguje na pritiskanja drugih tastera i prekidaca!
Ploca je skinuta i na njoj je primecen naduven elektrolit (obelezen na slici ) 680uF 10 V.
Hvala unapred i pozdrav !!!
Negde sam procitao da se to sabira ,medjutim kod mene onda ispada da je greska F031 !!U servisnoj dokumentaciji(dostupnoj na net-u )takva greska nepostoji (ima samo do F18 ).Na nekom stranom sajtu sam nasao da ima i takva greska koja se vodi kao F30-F31 problem u pogonskom motoru (ako sam dobro preveo ).
Inace masina po ukljucenju odmah pocinje sa blinkanjem ovih dioda ,ne reaguje na pritiskanja drugih tastera i prekidaca!
Ploca je skinuta i na njoj je primecen naduven elektrolit (obelezen na slici ) 680uF 10 V.
Hvala unapred i pozdrav !!!
Zadnja izmena: Saks, dana 23 Jul 2014, 21:10, ukupno menjano 1 put.
-
- ___
- Specialty: computers
Re: Indesit WIDL106EX blinkaju sve diode
Mjenjaj ga a provjeri diode i blok kondenzator moguće da je problem u napajanju....
-
- _
Proveri da nisu kratke (potrošene)
četkice motora
četkice motora
-
- bela tehnika
- Contact person: Branislav Djokic
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
Pozdrav
Ja sam se jednom susreo sa istim problemom i bio je problem samo u tom elektrolitu.Zamenjen i ta masina i danas besprekorno funkcinise.Tako da zameni i probaj...
Ja sam se jednom susreo sa istim problemom i bio je problem samo u tom elektrolitu.Zamenjen i ta masina i danas besprekorno funkcinise.Tako da zameni i probaj...
Ok.Hvala na odgovorima,u sredu cu raditi oko masine pa vam javljam rezultate.Javicu i sta je eventualno menjano !!!Pozdrav !!!
Poterbna mi je mala pomoc !Klinac je hteo da me obraduje ,da zameni kondenzatore pa ih je pomesao na stolu,sad ne znam gde koji ide.Ako moze vrednosti za C17(mislim da je 680 mF) ,C16 i C 20 !!Hvala unapred !!
Re: Indesit WIDL106EX blinkaju sve diode RESENO
Zamenjen elektrolit C 17 (680 µF) i masina radi odlicno !!
Zamenjena i druga dva preventivno.
Pregledani i ostali delovi (motor ,grejac .....) i sve je u redu !!!
Hvala svima na sugestijama i odgovorima !!!
Zamenjena i druga dva preventivno.
Pregledani i ostali delovi (motor ,grejac .....) i sve je u redu !!!

Hvala svima na sugestijama i odgovorima !!!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Favorit mp5000 na start trepere led diode(Reseno)
napisao gelevski » 21 Dec 2013, 17:52 » u VEŠ MAŠINE - 6 Odgovori
- 3770 Pregledano
-
Zadnji post napisao gelevski
24 Dec 2013, 17:18
-
-
-
Gorenje 6065 svetle sve LED diode, mašina ne reaguje na biranje programa i.
napisao cowboy » 20 Jul 2021, 17:14 » u VEŠ MAŠINE - 10 Odgovori
- 2303 Pregledano
-
Zadnji post napisao cowboy
22 Jul 2021, 13:57
-
-
- 8 Odgovori
- 3172 Pregledano
-
Zadnji post napisao darko080372
14 Apr 2008, 09:58