Fujitsu nocria arctic

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
rovac
_
_

Fujitsu nocria arctic

Post napisao rovac » 13 Avg 2014, 22:43

Prosle godine sam ugradio grijuci kabl u tacnu LG invertera.Nisu nikakva cuda se desila ali popravila se situacija,nema slaganja leda vise uvijek je suha tacna.Znaci radi posao.

Imam takodje fujitsu awyz14lbc,koja vec dvije zime radi odlican posao.Iako su zadnje 2 zime bile onako blage.

Ono sto me zanima je:citajuci o fujitsu nocria arctic,koja je za skandinavsko trziste namijenjena,jedino sto sam uspio iskopat da u odnosu na moju ima vjerovatno samo dodatne grijace tacne i kompresora.

Da li je pametno da opet na svoju ruku ugradjujem neki grijac i da ga spajam na neki svoj nacin termostatom ili rucno,ili postoji set grjaca koji bas ide u nocriu.S druge strane zanima me da li ova klima vec ima ostavljeno mjesto za spajanje tih grijaca ili moram nesto izmislit.

Da li grijac kartera kompresora smije radit dok radi kompresor,ili se mora grijac tad iskljucivati.

Volio bih pripremit uredjaj ko zna kakva nas klima ceka na balkanu,imali smo suše,poplave,ko zna sta je sledece :-)

Unaprijed zahvalan :-):-)

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods

Re: Fujitsu nocria arctic

Post napisao nike » 16 Avg 2014, 09:08

Inverter klime ne trebaju grijač kartera kompresora jer elektronika može grijati ulje preko namotaj motora, što ta Nocria, koja nije Artic, i radi.
Ostaje jedino spojiti grijač tave preko termostata čiji osjetnik treba staviti u tavu.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

rovac
_
_

Re: Fujitsu nocria arctic

Post napisao rovac » 16 Avg 2014, 20:16

Hvala na odgovoru.To mi je lakse i uradit,i mogu sam onda.

Uvijek sam se pitao zasto nocria trosi 10-20 w kad je ugasena,prepostavit cu da je to u pitanju.Vjerovatno kad je klima ugasena i kad kompresor ne radi,onda uzima nesto sitno struje da bi se odrzala temp ulja.

Jos jednom hvala,to mi je vazan podatak.Uvijek sam se bojao gasit klimu i kad me nema kuci ako je vani hladno,da se sta ne smrzne u njoj.Ali vjerovatno su to oni predvidjeli :-)

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”