Susilica privileg sensation 726 greska reseno

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
elektrozr
_
_
Warranty service: magnohrom,milan blagojevic,metalac,ariston bojleri
Phone number: 0038123525100

Susilica privileg sensation 726 greska reseno

Post napisao elektrozr » 09 Apr 2015, 22:10

Prvo sto se tice naziva teme nisam znao kako drugacije da je nazovem sto ce se videti iz opisa.Susilicom se bakcem vec 5 dana a kvar je sledeci u toku rada masina stane pisti i upali sledecim redom 1,2,3,5,4,6 led diodu (ovim redom ) ne racunajuci one dve za napon i vrata,pali ih bez pravila nepravilan broj ciklusa odradi bez problema a u toku nekog xy nakon par okretaja levo desno stane i pokaze ovu gresku kad se istog momenta pusti ponovo radi opet neki xy broj ciklusa bez problema i vremenski i senzorski osusi ves dok bez nekog pravila opet izbaci ovu gresku.Da li iko od kolega ima pretstavu sta ova greska moze da znaci ,musterija je masinu kupila od nekog ko je doneo iz Nemacku iz Bec i nema nikakvo uputstvo da mi bar malo pomogne na netu ne postoji nikakvo uputstvo o eventualnim greskama. :oklagija
Zadnja izmena: elektrozr, dana 16 Apr 2015, 21:56, ukupno menjano 1 put.

junuzovic
___
___
Specialty: computers

Re: Susilica privileg sensation 726 greska

Post napisao junuzovic » 10 Apr 2015, 09:38

Prvo treba dobro očistiti mašinu od vrata i kondenzacione rešetke pa do pumpe za izbacivanje vode, za početak...

milan
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao milan » 10 Apr 2015, 18:37

Tesko ce to ici bez oznaka same mashine.
Verovatno je mashina u nekom test modu, ili nasilno prekinut program.
Probaj da selektor postavis na 0 da se resetuje.
Ono sto si gore pisao na neko vreme i slicno a nista konkretno samo otezava strucnu komunikaciju sa tobom,
jer je vrlo bitno gde stane na selektoru kao i vremena u cklusima, odnosno sa kog programskog mesta se pokrece.
Da li je to mashina sa ove slike?
Prilog
pr.jpg
pr.jpg (18.75 KiB) Pregledano 3070 puta.

elektrozr
_
_

Post napisao elektrozr » 10 Apr 2015, 21:44

Da to je to a kao sto sam napisao stane bez ikakvog pravila i upali sta sam napisao (d1,d2,d3,d5,d4,d6),ja vratim na 0 ona se resetuje ja je pustim ponovo isti program na kom je stala ona odradi normalno ciklus taj isti na kojem je stala .Sta god od programa pustio da li na vreme ili na senzorsko susenje ona stane bez ikakvog pravila u nepravilnom trenutku nekad posle 15 sekundi nekad posle 5 minuta a nekad posle sat vremena dok u vecini slucajeva sve odradi bez greske i sve nesto mislim da cu dici ruke od nje. :m:

elektrozr
_
_

Post napisao elektrozr » 10 Apr 2015, 22:52

Nasao sam na nekom nemackom forumu isti problem i kao resenje ili ti uzrok se pominje senzor u samoj susilici sa unutrasnje strane bubnja kad sam skinuo jedan kontakt sa ovog (bez rasturanja ne mogu da ocitam tacne podatke sa njega) u mojoj izbacio mi je istu gresku iako susilica jos nije pustena u rad kad sam vratio buksnu na mesto resetovao susaru opet nije bilo greske.sad mi je kasno da je rasturam sutra cu sve ispitati .

junuzovic
___
___
Specialty: computers

Post napisao junuzovic » 11 Apr 2015, 16:07

Možda je problem hladan lem negdje na elektronici sumnjamda je do senzora. Njegova vrijednost trebala bi biti 10Kohma i ono što sam rekao treba dobro očistiti sušilicu...

elektrozr
_
_

Re: Susilica privileg sensation 726 greska reseno

Post napisao elektrozr » 16 Apr 2015, 21:57

u pitanju je ipak bio senzor

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano