Veš mašina Vox wm552 neradi - programator?

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Arseniye
_
_

Veš mašina Vox wm552 neradi - programator?

Post napisao Arseniye » 28 Avg 2018, 21:06

Veš mašina Vox WM552, type - QP0542CB1
godište 2011, bez spoljnje regulacije temperature, tri tastera, 15 programa
Oznake na programatoru -
prva nalepnica:
AKO 721988-03
VESTEL 32013566
PRG 723697-01
220311 20B1T4 56

druga nalepnica:
VESTEL 1-220411-1721
72369713
12492FF00400

Mašina nije duže vremena radila i sad se rešilo da se osposobi, a problem je sledeći...
Kada se dugme programatora okrene na neki program uključi se i stalno svetli led "ready". Po pritisku start tastera nedogađa se ništa. Niti se led "start" upali, niti se bravica zabravi, ništa. Mašina neradi. Isto je na svim programima. Pritiskajući tako više puta start taster odjednom su počele da mi blicaju led diode ali na dva funkcijska tastera i to vrlo brzo 6 puta. Kao da prijavljuje neku grešku. Međutim svi kodovi grešaka za ovu tj. slične mašine koje ja znam za signalizaciju greške koriste tri led i to: ready, end i start/pause a ne led od ova dva funkcijska tastera (centrifuga i mislim nivo vode).
Uradio sam sledeće:
Motor i taho su omski ok. Motor sam preko dimera pustio u pogon i on radi. Grejač je ok, nije probio, niti je u prekidu. NTC daje nekih 13K na dnevnoj temperaturi. Hidrostat je dobar i na duvanje i omski a crevo nije zapušeno. Brava ima 1K na ptc-u. Pumpa nije zaglavljena i radi normalno. Programator na oko nema mehanički ni nekih drugih oštećenja, konektori su ok a kontaktna mesta sam očistio. Tasteri, tj njihovo kućište, na štampanoj ploči su izrđali znači vlage je bilo verovatno dosta.
Obzirom da su periferije ok ja sumnjam na programator, što zbog vlage i tog čudnog bljeskanja led dioda. Voleo bih da čujem i druga mišljenja...
Ako bih menjao programator, pod gornjim brojevima nemogu da nađem ni novi ni polovni, a za wm552 ima nekoliko tipova programator sa drugim oznakama pa da mi neko kaže koji bi bili analogni tj. odgovarali. I ako neko zna odgovarajuće te kodove i eventualno kako se pokreće autotest na Vox-u...

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936
Specialty: whitegoods

Re: Veš mašina Vox wm552 neradi - programator?

Post napisao sim » 29 Avg 2018, 00:08

Po svemu opisanom, ja bi prvo oprao celu plocu i zamenio SVA Tri tastera i probao masinu.
SIMkom

Arseniye
_
_

Post napisao Arseniye » 31 Avg 2018, 18:53

Situacija je sledeća... Posle čišćenja i zamene tastera, nema promena. Pritiskom na tastere start, ili neki od dva funkcijska tastera led diode od funkcijskih tastera svetle vrlo brzo i to 10 puta. U prvom postu sam napisao šest puta ali pošto brzo blicaju to je bila moja greška u brojanju, i onda i sada blicaju 10 puta. Inače sve jedno je dali pritisnem jedan, bilo koji, taster ili dva odjednom ili sva tri. Stanje je isto...

junuzovic
___
___
Specialty: computers

Post napisao junuzovic » 31 Avg 2018, 20:55

Ma stradao procesor na elektronici, greška na komunikaciji, mjenjaj ploču. Inače su te ploče loše kvalitete i u većini kvarova strada i procesor..

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”