U principu je ovo na videu, evo kako sam to ja radio.
- 10 kriški hleba, malo sam ih zapekao u rerni
- 5-10 "kriški" šunke u crevu, tanko isečeno
- 10 "kriški" kačkavalja tanko isečeno
- sir oko 150-200 grama
- 2 jajeta
- maslac 50-70 grama
- muskatni oraščić mleveni, pola kašičice ili manje
- mleko oko 0,5 litra, toplo
- brašno 1,5-2 kašike
- biber
- vegeta
--------------------------------
Znači, prvo zapeći kriške hleba u rerni, 5-10 minuta. Možda može i u tosteru.
Na maslacu propržiti brašno i dodati mleko, umutiti da se zgusne. Dodati muskatni oraščić, biber, maalo vegete. Izdrobiti sir i umutiti jaja i to pomešati pa dodati u bešamel sos (mleko)
Na krišku sipati kašiku sosa, staviti kačkavalj, šunku, opet kačkavalj, pa poklopiti drugom kriškom hleba na koju je prethodno takođe sipana kašika sosa. Ta strana ide dole.
I tako sa svim kriškama. One se stavljaju u pleh obložen papirom za pečenje. Preliti odozgo sosom, ubaciti u zagrejanu rernu na 200°C i peći oko 20 minuta da dobije onu finu boju.
To za mesje,

a za madame, samo staviti još jaje na oko na vrhu. U tom slučaju možda ne treba stavljati jaja u bešamel sos. A neće ni smetati.
Znači, ovo sam ja "sastavio" od raznih recepata. verzija ima baš mnogo, osnova je ista. Vrlo se lako pravi, muški recept.
I stvarno su mnogo dobri. Treba izabrati neku, što bolju šunku zbog arome, kao i kačkavalj.
I bilo je oodlično.
Pripremiti i pivo!
