Imam Gorenje štednjak, Model K772E, TIP K54A2-V4V Art.no: 625876 Ser no: 50430091. Štednjak je priključen na zemni plin od početka rada 2005 godine (priključenje i preradu je obavio Gorenje servis). U pitanju su dva plinska plamenika.
Odlučio sam provjeriti stanje plinskih instalacija te sam kupio detektor plina na ebayu LINK (https://www.ebay.com/itm/Mini-Combustib ... SwGllaVfa6 kao i sprej/sapunicu za detekciju curenja plina.
Testirao sam spojeve plinskog crijeva na štednjaku i ventilu, spoje ventila sa cijevi iz zida...svi ti spojevi su OK. Testirao sam sa detektorom i sapunicom.
E sad, kada približim vrh detektora prema plinskoj dizni ili oba plamenika, on pišti - detektira curenje. Da li je moguće da plinske pipe u štednjaku puštaju ili detektor detektira neke čestice plina na tim dijelovima? Kada isključim glavni ventil plina (i još jedan pored štednjaka), pritisnem dugme za plin i ispustim sav plin iz štednjaka i testiram ponovno (čak i nakon 1h) detektor i dalje javlja da je prisutan plin na tom mjestu

Pitanja:
U slučaju izmjene pipe (recimo da je pipa neispravna), čime se brtve njeni spojevi: na dovod plina (odozgo) termoelement i odvod prema plameniku? Da li pipa dođe sa gumicama za plin? U prilogu slike unutrašnjosti
Na nekim slikama na internetu vidim da je dovod brtvljen gumicom na pipi (crna, kod mene je crvena?), matica za termopar dolazi sa pipom...pls iskustva :)
Iako je štednjak star 15 godina, ne bi ga se rješavao jer je u inox verziji, električno je zdrav, samo bi provjerio ispravnost plinske instalacije.
HVAALLLAAAA!!