Kako otvoriti zapečeni inbus šraf?
Kako otvoriti zapečeni inbus šraf?
Imam italijanski paročistač Fiseldem 100 Gradi Steamatic. Verovatno vam je poznat, bio je popularan 80-ih. Zakačio sam i sliku.
E sad uputstvom je propisano da se jednom godišnje inbus ključem odvije šraf sa gornje strane i otvori kotao radi čišćenja od kamenca. I kad sam hteo to da uradim, ispostavilo se da nema ni govora koliko je zapekao, čak je počeo ključ da se krivi od sile ali šraf ni makac.
Kotao sam isprao vodom i sirćetom kroz otvor za nalivanje vode, ali kad tad može biti potrebno da se otvori i šta ću onda?
Nekom preteranom silom samo mogu da upropastim paročistač, a ne znam da li bi pomoglo zagrevanje šrafa lemilicom i da li je bolje otvarati kad je paročistač vreo ili kad se ohladi?
Imate li vi nekog iskustva sa tim problemom?
E sad uputstvom je propisano da se jednom godišnje inbus ključem odvije šraf sa gornje strane i otvori kotao radi čišćenja od kamenca. I kad sam hteo to da uradim, ispostavilo se da nema ni govora koliko je zapekao, čak je počeo ključ da se krivi od sile ali šraf ni makac.
Kotao sam isprao vodom i sirćetom kroz otvor za nalivanje vode, ali kad tad može biti potrebno da se otvori i šta ću onda?
Nekom preteranom silom samo mogu da upropastim paročistač, a ne znam da li bi pomoglo zagrevanje šrafa lemilicom i da li je bolje otvarati kad je paročistač vreo ili kad se ohladi?
Imate li vi nekog iskustva sa tim problemom?
- alexa_pg
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Re: Kako otvoriti zapečeni inbus šraf?
Da nije u pitanju kontra navoj?
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Nije, otvarao sam ja njega ranijih godina, nije bilo problema.
A imam i VHS kasetu sa video uputstvom za njega vidi se da se otvara klasično.
Pojma nemam šta je to moglo da se desi. Jedino mi pada na pamet da je možda prošli put nekako voda ušla u navoj i da je šraf zarđao? Ne znam šta drugo da mislim.
A imam i VHS kasetu sa video uputstvom za njega vidi se da se otvara klasično.
Pojma nemam šta je to moglo da se desi. Jedino mi pada na pamet da je možda prošli put nekako voda ušla u navoj i da je šraf zarđao? Ne znam šta drugo da mislim.
- Stolle
- Preminuo
Naprskaj odvijačem i ostavi 24h. Zagrej malo i pokušaj opet.
Sve zavisi kakvi su materijali. Šrafa i tamo gde se šrafi. Ako je slučajno mesing, jako, jako teško ako je korodirao.
Daj sliku tog šrafa.
Sve zavisi kakvi su materijali. Šrafa i tamo gde se šrafi. Ako je slučajno mesing, jako, jako teško ako je korodirao.
Daj sliku tog šrafa.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
-
savosi
- gx

Nisi slikao konkretno baš šraf,možda da probaš sa ravnim ključem(nasadnim) po kome bi prethodno uz oprezno sitno kuckanje kako bi popustio ili ako su okolni delovi plastični uz pomoć nekog priručnog limenog "levka" zaštitiš okolne delove i uz pomoć onih malih brenera na plin sa malim bocama od 200-300g zagreješ i probaš tako.
Lemilicom teško da ćeš uspeti da ga dovoljno zagreješ.
Lemilicom teško da ćeš uspeti da ga dovoljno zagreješ.
Ovo nije slika konkretno mog paročistača, nisam slikao nego skinuo sa interneta. A inače se šraf nalazi ispod malog braon poklopčića pored otvora za nalivanje vode. Našao sam na internetu i jednu sliku tog modela paročistača gde je skinut taj poklopčić, a ako treba mogu i ja da slikam na mom uređaju pa da zakačim.
- Prilog
-
- images.jpg (9.69 KiB) Pregledano 3785 puta.
E sad sam baš naleteo na sliku u krupnom planu, pa ne moram sam da slikam. Ovde se vidi aparat bez poklopčića i inbus šraf iz blizine, takav je i moj šraf.
Znači mislite da ga izlupam čekičem i opalim brenerom, pa onda da opet probam da odvijem? Svaki savet mi znači, hvala puno.
Znači mislite da ga izlupam čekičem i opalim brenerom, pa onda da opet probam da odvijem? Svaki savet mi znači, hvala puno.
- Stolle
- Preminuo
A slikanje je neverovatno težak problem.
Dok si kačio ove neupotrebljive slike mogao si sto puta da postaviš pristojnu sliku.
I kako ćeš brenerom na plastiku????
Dok si kačio ove neupotrebljive slike mogao si sto puta da postaviš pristojnu sliku.
I kako ćeš brenerom na plastiku????
- jaro
- bela tehnika

- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Taj sraf je zavijen u aluminijum. Tesko ce to ici, poslusaj Stoleta. Ako radi, a ne uspes odviti, ne diraj.
Wd prskaj povremeno, kuckaj, ostavi do sutra, onda ga ugrej normalno, opet wd, kuckaj, uz dobar kljuc trebalo bi da krene.
Wd prskaj povremeno, kuckaj, ostavi do sutra, onda ga ugrej normalno, opet wd, kuckaj, uz dobar kljuc trebalo bi da krene.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
to mozes da uvatis za kabal i lupis o beton '
ili uvatis to pod misku i odes do majstora i on odvrne ili razbusi !
ili uvatis to pod misku i odes do majstora i on odvrne ili razbusi !
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
- nike
- gxu

- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Zadnja izmena: nike, dana 27 svi 2020, 19:43, ukupno menjano 2 puta.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- alexa_pg
- Site Admin

I ovu temu u mozgalice 
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
- ovo sto je Niksa stavio to je za yt majstore
-pri ODVIJANJU saraf kad se odlomi u rupi on je unutra kao zavaren , zardjao , zapeko ,.,. drugacije ne bi ni pukao ! ,a tek onaj deo sto se uvrtao on se nabijo u navoj tako da je siri od rupe!
-pri Zatezanju : on pukne obicno na ravno ili jednu lozu nize , pa ga je lako izvadit levim izvijacem , a moze i malim sekacem
ovo na yt. nema veze sa stvarnoscu , pogotovo materijal u kom je zalomljen pre bi onakav sraf izvuko sav navoj napolje nego sto bi pukao .
gotovo uvek se desi da pri pucanju navoj na zadnjoj lozi pomeri korak , i ti kad ga izvijas u mekanom materijalu , on sjebe totalno navoj.
hoce da se zalomi tanji sraf u Al., ali tek on napravi cirkus od problema , nemoz ga busiti utekne burgija , nemoz nista bez stubne busilice , a i sa njom bude problem.
takve stvari resava samo iskustvo
-pri ODVIJANJU saraf kad se odlomi u rupi on je unutra kao zavaren , zardjao , zapeko ,.,. drugacije ne bi ni pukao ! ,a tek onaj deo sto se uvrtao on se nabijo u navoj tako da je siri od rupe!
-pri Zatezanju : on pukne obicno na ravno ili jednu lozu nize , pa ga je lako izvadit levim izvijacem , a moze i malim sekacem
ovo na yt. nema veze sa stvarnoscu , pogotovo materijal u kom je zalomljen pre bi onakav sraf izvuko sav navoj napolje nego sto bi pukao .
gotovo uvek se desi da pri pucanju navoj na zadnjoj lozi pomeri korak , i ti kad ga izvijas u mekanom materijalu , on sjebe totalno navoj.
hoce da se zalomi tanji sraf u Al., ali tek on napravi cirkus od problema , nemoz ga busiti utekne burgija , nemoz nista bez stubne busilice , a i sa njom bude problem.
takve stvari resava samo iskustvo
Nikša svaka ti čast, tvoji postovi su uvek značajan doprinos forumu, a i drugi su dali korisne savete.
Posvetiću se za vikend tom problemu, ako ide ide, ako ne, ispiraću kotao kroz otvor za nalivanje vode i to je to.
Nekim nasiljem ili razbušivanjem bih rizikovao da uništim navoj na kotlu, pa da više uopšte ne može da se ušrafi i to bi bio kraj ovog korisnog paročistača.
Posvetiću se za vikend tom problemu, ako ide ide, ako ne, ispiraću kotao kroz otvor za nalivanje vode i to je to.
Nekim nasiljem ili razbušivanjem bih rizikovao da uništim navoj na kotlu, pa da više uopšte ne može da se ušrafi i to bi bio kraj ovog korisnog paročistača.
sta se jos zna desit ako se koriste abnormalne sile ,.

ovde ima koga interesuje puno primera , zalomljenih pri zatezanju oni se lakse resavaju i odvijanju mnogo teza resenja i cesto radi aparat za varenje
lm
- sad sam video da je Nike dodao jos jedan video ,. e taj je pravi i ima smisla

ovde ima koga interesuje puno primera , zalomljenih pri zatezanju oni se lakse resavaju i odvijanju mnogo teza resenja i cesto radi aparat za varenje
Kod: Označi sve
https://cheholshop.ru/raznoe/kak-vykrutit-zalomysh-kak-vykrutit-slomannyj-bolt-effektivnye-idei-sposoby-metody-i-varianty-izvlecheniya-bolta-90-foto-i-video.html- sad sam video da je Nike dodao jos jedan video ,. e taj je pravi i ima smisla
- dzafer
- gx

Ako imas namjeru da ga ocistis bez otvaranja i da budes zadovoljan koristi Limuntos ubaci na maloj kasiki limuntosa naspi vodu i pusti da prokuha .
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
- Stolle
- Preminuo
Za kamenac, odlično je i vinsko sirće. Koristim često. Za sudove od prohroma, slavine, aeratore...
ima i ANTI CALC hemija koje su efikasne, ali može i ovo. Skroz začepljen od kamenca aerator na slavini, očisti potopljen u vinskom sirćetu tokom noći.
ima i ANTI CALC hemija koje su efikasne, ali može i ovo. Skroz začepljen od kamenca aerator na slavini, očisti potopljen u vinskom sirćetu tokom noći.
- nike
- gxu

- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Za kamenac limunska ili ocat! Za hrđu mravlja (fosforna) kiselina!
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Samo da vam kažem da sam probao sve i nije pomoglo. Jedino nisam smeo da pržim brenerom da ne otopim plastiku.
Nije pomogao ni italijanski ključ koji je dat uz paročistač, ni kineski ključ iz mog alata.
Pre će alat da oblajzne nego što će se šraf otvoriti. Na svu sreću, mogu da ga čistim i bez otvaranja. Mislim da bi ovo moglo da reši samo razbušivanje, ali to nema potrebe da radim, time bi se uništio navoj, morao bi da narežem drugi i to bi bili veliki troškovi bez potrebe.
Najverovatnije će biti da je ušla voda u navoj i korodiralo je. Sad je kao hladni var.
Ostaje mi samo da kad odem u selo potražim stari alat koji je imao moj otac za kola dok je vozio. Trebalo bi da tu ima UNIOR ključeve, a slovenački čelik je prve klase i ne može da oblajzne. Ako ni to ne pomogne, dižem ruke.
Nije pomogao ni italijanski ključ koji je dat uz paročistač, ni kineski ključ iz mog alata.
Pre će alat da oblajzne nego što će se šraf otvoriti. Na svu sreću, mogu da ga čistim i bez otvaranja. Mislim da bi ovo moglo da reši samo razbušivanje, ali to nema potrebe da radim, time bi se uništio navoj, morao bi da narežem drugi i to bi bili veliki troškovi bez potrebe.
Najverovatnije će biti da je ušla voda u navoj i korodiralo je. Sad je kao hladni var.
Ostaje mi samo da kad odem u selo potražim stari alat koji je imao moj otac za kola dok je vozio. Trebalo bi da tu ima UNIOR ključeve, a slovenački čelik je prve klase i ne može da oblajzne. Ako ni to ne pomogne, dižem ruke.