FOX SMART TV 40DLE178
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
FOX SMART TV 40DLE178
LED TV
FIRMA: Fox Android TV
MODEL: 40DLE178
MODEL DODATNO: NE ZNAM
CHASSIS: NE ZNAM
MAINBOARD:(CV338H-T42-13)
PANEL: (CX390DLEDM)
T-CON BOARD: NE ZNAM
SMPS: NE ZNAM
SIMPTOMI:
(Kada ukljucim tv on krene normalno i onda dodje do dela gde na ekranu pise smart tv i nakon par sekundi se iskljuci)
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
(Pokusavam da nadjem firmware kako bi ga ubacio preko flash-a)HVALA UNAPRED!
FIRMA: Fox Android TV
MODEL: 40DLE178
MODEL DODATNO: NE ZNAM
CHASSIS: NE ZNAM
MAINBOARD:(CV338H-T42-13)
PANEL: (CX390DLEDM)
T-CON BOARD: NE ZNAM
SMPS: NE ZNAM
SIMPTOMI:
(Kada ukljucim tv on krene normalno i onda dodje do dela gde na ekranu pise smart tv i nakon par sekundi se iskljuci)
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
(Pokusavam da nadjem firmware kako bi ga ubacio preko flash-a)HVALA UNAPRED!
Re: FOX SMART TV 40DLE178
Pokusaj prvo ovo pre nego ubacis novi firmware.
<< MStar >># recovery_wipe_partition data
3 blocks written: OK
OK!~
<< MStar >># reset
Ili ako ne pomogne pokusaj:
recovery_wipe_partition cache
<< MStar >># recovery_wipe_partition data
3 blocks written: OK
OK!~
<< MStar >># reset
Ili ako ne pomogne pokusaj:
recovery_wipe_partition cache
Ja se izvinjavam, da li bi mogli da pojasnite kako da ubacim to jer prvi put mi se ovo desava pa nisam bas upucen oko toga jer tv uopste ne reaguje.
To su naredbe koje se zadaju procesoru kada se sa njim ostvari komunikacija .Mislio sam posto si naveo u profilu Specialty: tv da si upucen u ovo sto sam napisao ali ako ti je ovo prvi takav model bilo bi prilicno opsirno da ti objasnjavam kako preko uart konekcije u secure crt,PuTTY ili slicnim za tu namenu ostvariti konekciju sa procesorom pa odraditi gore navedene komande.
Bice ipak bolje da u search polje ovog foruma uneses svoj model i tamo ces pronaci model kao tvoj.Naravno sve sto pokusas je na sopstveni rizik posto nisi citao log print da se bar vide velicine memorija.
Bice ipak bolje da u search polje ovog foruma uneses svoj model i tamo ces pronaci model kao tvoj.Naravno sve sto pokusas je na sopstveni rizik posto nisi citao log print da se bar vide velicine memorija.
U redu hvala Vam na odgovoru ali je to kao sto ste rekli komplikovano za mene, da li znate koji bi mogao firmware da probam posto sam nasao neke ali nisam siguran da li sam nasao pravi barem nesto da pokusam?
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Na ovom linku imaš temu o tom modelu TV aparata kao i softver za njega
https://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=341508#p341508
Pročitaj sve paživo.
https://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=341508#p341508
Pročitaj sve paživo.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Re: FOX SMART TV 40DLE178 * REŠENO *
Naveo sam te na temu za koju ti je kolega dao link ali posto nisi citao log sa tv-a
niko ti sa sigurnoscu ne moze preporuciti firmware .
Karakteristicno za ove ploce je ako ima dva usb-a vecinom je 1GB. a sa tri 512 MB.
Ako je posle 1 mrta 2017 takodje bi trebao biti sa 1GB.Ovo nisu pouzdane metode.
Najsigurnije je preko uarta izcitati podatke i tada nema greske.Znaces do detalja cpu ,gpu,ddr,emmc i sve sta je potrebno.
Ako znas ruski registruj se ovde:
https://4pda.to/forum/index.php?showtop ... ry95260629
pa sa linka koji sam dao skini ove fajlove.
CV338H-RECOVERY_WIPE_PARTITION-CACHE.zip
CV338H-RECOVERY_WIPE_PARTITION-DATA.zip
Ako koristi drugi nacin racunanja CRC u potpisu pokusaj i sa ovom uci u recovery pa u njemu ocistiti sta treba.
CV338H_RECOVERY--XGIMI_CRC.zip
Raspakuj ih i jednu po jednu kopiraj na usb formatiran po FAT32.Ne mogu se dve operacije izvrsiti zajedno.U njima nema mboot ni firmvera koji moze onesposobiti totalno tv ali ne rade na svim modelima pa sam bas zbog toga naveo komande koje to uvek izvrsavaju.
One samo ciste predmemoriju i korisnicke podatke i rade isto kao gore navedene komande ali za njih ne moras uspostavljati komunikaciju sa procesorom.Kopiras ih jednu po jednu u usb i instaliras isto kao sto se instalira i firmware.Kada to ocistis velika je verovatnoca da tv krene normalno.Ako ne pomogne vidi da li pase firmware iz teme koju ti je kolega predlozio.
niko ti sa sigurnoscu ne moze preporuciti firmware .
Karakteristicno za ove ploce je ako ima dva usb-a vecinom je 1GB. a sa tri 512 MB.
Ako je posle 1 mrta 2017 takodje bi trebao biti sa 1GB.Ovo nisu pouzdane metode.
Najsigurnije je preko uarta izcitati podatke i tada nema greske.Znaces do detalja cpu ,gpu,ddr,emmc i sve sta je potrebno.
Ako znas ruski registruj se ovde:
https://4pda.to/forum/index.php?showtop ... ry95260629
pa sa linka koji sam dao skini ove fajlove.
CV338H-RECOVERY_WIPE_PARTITION-CACHE.zip
CV338H-RECOVERY_WIPE_PARTITION-DATA.zip
Ako koristi drugi nacin racunanja CRC u potpisu pokusaj i sa ovom uci u recovery pa u njemu ocistiti sta treba.
CV338H_RECOVERY--XGIMI_CRC.zip
Raspakuj ih i jednu po jednu kopiraj na usb formatiran po FAT32.Ne mogu se dve operacije izvrsiti zajedno.U njima nema mboot ni firmvera koji moze onesposobiti totalno tv ali ne rade na svim modelima pa sam bas zbog toga naveo komande koje to uvek izvrsavaju.
One samo ciste predmemoriju i korisnicke podatke i rade isto kao gore navedene komande ali za njih ne moras uspostavljati komunikaciju sa procesorom.Kopiras ih jednu po jednu u usb i instaliras isto kao sto se instalira i firmware.Kada to ocistis velika je verovatnoca da tv krene normalno.Ako ne pomogne vidi da li pase firmware iz teme koju ti je kolega predlozio.