Fuego 32FG3202 ne radi 

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Fuego 32FG3202 ne radi [ODUSTAO]

Post napisao Ribery » 20 Okt 2024, 10:57

Pazi ovako, to da li bih mogao da zaradim od ovog posla za stanarinu ili ne zavisi od mojih sposobnosti, mesta stanovanja itd.... ne treba ljude potcenjivati. Ja plaćam lokal već više od godinu dana i evo uspem da zaradim od ovog posla. To da li bih ja mogao ili ne to ne mogu da ti kažem jer sam relativno nov kao "sam svoj gazda" ali znam lično ljude koji od ovog posla imaju i radnike i skuplje automobile a isto tako znam i ljude koji jedva sastavljaju kraj sa krajem od istog posla. Nije do posla nego je do nas ali mnogo toga zavisi i od sreće i od drugih faktora ali zaista ne treba nikoga potcenjivati. U Beogradu od ovog posla može jako lepo da se živi ali mora da se čovek jako dobro pripremi i da radi i vikendom i to po 12 sati dnevno da bi se videli rezultati. Nije ovo apoteka ili restoran pa da sami ljudi dolaze nego ovde mora da se radi i to mnogo da se radi da bi se uspelo. Što se tiče ploče i popravke 32" televizora..... radim ih i ja i to probleme koji se brzo rešavaju. Ono što ne može brzo da se reši a jako je jeftino po meni je gubljenje vremena. Ne kažem ja da nemaš znanja ali verujem da nemaš ni opremu od 30000€ kao što imaju neke kolege i koji profesionalno rešavaju matične ploče a lično ih znam, pa čak i oni ne popravljaju nešto što se ne isplati i što je jako jeftino nabaviti. Po meni je nekada bolje nabaviti drugu ploču nego gubiti sate u nešto što se na kraju uopšte ne isplati pa čak i u slučaju da se ploča i popravi pogotovo kada je nešto jako jeftino. Kad vidim da ploče nema tada TV prodam u delove pa kupim drugi. Nisam ništa loše hteo da kažem samo mi je žao što me nisi razumeo šta sam hteo da kažem a to je da je utrošeno vreme nekada jako bitno danas.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao alexa_pg » 20 Okt 2024, 12:49

Tema se pretvorila i pričaonicu. Ne kažem da ne treba podijeliti iskustva, ali ne treba ni pretjerivati tako da se o svemu priča a najmanje o popravci aparata.

Kada je kupovina polovnih ploča u pitanju, tu treba biti obazriv. "Nova" ploča može biti lošija nego stara.
Lično iskustvo. Na Fox-u 32" kome nijesam mogao napraviti matičnu, odlučio sam ugraditi drugu sa slomljenog TV-a. Prikačim ploču na računar da vidim u kakvom je stanju eMMC kad stara ploča u boljem stanju nego ova "nova". Kako provjeriti stanje eMMC imamo u expert dijelu.
Tako, treba povesti računa i šta se kupuje.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

baracuda
___
___

Post napisao baracuda » 20 Okt 2024, 14:21

Zamenjen flesh- isto se ponasa, pozajmljen isti originalni daljinski-ne pali. IR plocica skinuta, na konektoru umesto 5V ima 3,3V,na pinovima 5 i 12 V - pozicija dzampera ima 5V,ali ne dolazi do konektora.
...........
Izmedju 5v na konektoru cn10 (slobodan pin pored dzampera na 12V) i pina za 5V na 14 pinskom konektoru na prvoj ploci je 22 oma a na ugradjenoj prekid-megaomski otpor... Samo da vidim kuda i koji element.....prekid na vodu 5V otpor RK12 jedan kraj
.......................................
Da zatvorimo i pricu i pricaonicu...tv je popravljen i daljinski radi....ukratko radi sve.Na ploci je korodirao konektor za komande i prekinut je bio vod ispod konektora za napajanje senzora.Premoscen je otpor 22oma (stavio 33 nisam imao manje) od 5V sa stubica do podnozja konektora voda takodje 5V,i komande su proradile,rade na oba daljinca.Tema moze da se zatvori zauvek.

zoran radivojevic
_
_
Specialty: tv

Post napisao zoran radivojevic » 20 Okt 2024, 19:37

Pitam se koja je verovatnoca da uzmes drugu plocu i da imas takav problem na njoj. U svakom slucaju bravo!

Odgovori

Natrag na “Servisiranje LED televizora”