FOX Zaglavio na logu i ne pomera se
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Re: FOX Zaglavio na logu i ne pomera se
Nisam držao taster Enter pre nego sam tv uključio u struju, probaću i to. Enter, CTRL+C, ESC sam pritiskao tek po uključenju utičnice u struju, i to dok je tv na Stby. Hvala za sugestije
Kolega @cubra mesas stvari. mt5886 je procesor a eboot recovery komanda ali kod tebe je kao sto sam vec napomenuo sasvim drugi procesor pa niti ces u zapisniku dobiti mt5886 kao ni sto ti komanda eboot recovery nece nista pomoci.
Da bi procesor izvrsio komandu moras sa njim uspostaviti komunikaciju. U tvom slucaju sa Hi3751v350 a rad sa njim je tezi. Nije dovoljan samo zapisnik koji si dobio. Postoje tv debugging alati koji imaju graficko okruzenje, jednostavni su za rad posto automatski traze nacin komunikacije sa procesorom kao i recovery ali ni oni ne pomognu uvek.
Kod tebe je ili ostecena tablica particija ili je userdata prepuna kojecega. Za to bi bio pozeljan eMMC programator da se procita user i iskustvo u radu sa softverima koji izdvajaju particije iz user dela kako bi se pojedine ocistile i ponovo vratile kako treba.
Mislim da ce ti ovo biti veoma komplikovano.
Ako imas tastere na tv: V-, V+, P- ili P+ pokusaj dok drzis stisnuto pojedinacno neko od njih ukljuciti kabal te uci u oporavak.
Da bi procesor izvrsio komandu moras sa njim uspostaviti komunikaciju. U tvom slucaju sa Hi3751v350 a rad sa njim je tezi. Nije dovoljan samo zapisnik koji si dobio. Postoje tv debugging alati koji imaju graficko okruzenje, jednostavni su za rad posto automatski traze nacin komunikacije sa procesorom kao i recovery ali ni oni ne pomognu uvek.
Kod tebe je ili ostecena tablica particija ili je userdata prepuna kojecega. Za to bi bio pozeljan eMMC programator da se procita user i iskustvo u radu sa softverima koji izdvajaju particije iz user dela kako bi se pojedine ocistile i ponovo vratile kako treba.
Mislim da ce ti ovo biti veoma komplikovano.
Ako imas tastere na tv: V-, V+, P- ili P+ pokusaj dok drzis stisnuto pojedinacno neko od njih ukljuciti kabal te uci u oporavak.
Ranes, jasno mi je šta si mi napisao, samo sam probao da ispoštujem postupak koji si objašnjavao drugim kolegama. Kao što sam i napomenuo, ovde sam u fazi učenja. Nemam tastere osim tastera za uključenje. Na osnovu tvog iskustva a i po preporuci da odustanem od ovoga a? Šteta. Dosta sam naučio, vredeće i meni i drugim kolegama.
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
U expert dijelu su osnove UART komunikacije, recovery mod, solidno objašnjeni i može svatko tko se s time dosad nije susretao naći odgovore na mnoga pitanja.
Ako se profesionalno baviš ovim poslom, pristup zatvorenom expert dijelu ti bi svakako bio nadogradnja, nivo više, koji bi zasigurno olakšao borbu s problemima koje susrećeš na ovim novim platformama,... o bogatstvu tema, benefitima pristupa ogromnoj bazi kvarova koju svakodnevno nadopunjavamo, da ne govorim.
Ukoliko se odlučiš na tako nešto, javi se nekom od administratora na PP.
Ako se profesionalno baviš ovim poslom, pristup zatvorenom expert dijelu ti bi svakako bio nadogradnja, nivo više, koji bi zasigurno olakšao borbu s problemima koje susrećeš na ovim novim platformama,... o bogatstvu tema, benefitima pristupa ogromnoj bazi kvarova koju svakodnevno nadopunjavamo, da ne govorim.
Ukoliko se odlučiš na tako nešto, javi se nekom od administratora na PP.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Kasa, hvala na sugestiji, još jednom hvala Alex-i i Ranesu na pokušaju da zajedno rešimo problem. A svakako da sa zainteresovan da naučim što više, mada kažem skoro gazim 60, al volim tehniku i da se bavim njome. Ovo ne radim preofesionalno, nemam servis nego je dopuna budžeta, možda iznad svrga interesovanja. Bavim se popravkama tv-a dugo godina još od T1 i T12 mada LCD, LED tv-ima treba baš posvećenosti, alata, znanja iz oblasti IT, stalno prećenje i usavršavanja. Imam jedan problem a to je nedostatak vremena, a tu danas sebe pronalazi popriličan broj ljudi. Pa ako može rado bih se prijavio u expert tim, ne da nekom tamo solim pamet, nego da pre svega naučim, jer jedna od omiljenih parola mi je "U ZNANJU JE MOĆ"!