Vivax LED TV-32LE79T2S2, TV ne pali iz STBY-a
Pravila foruma
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
Re: Vivax LED TV-32LE79T2S2, TV nepali iz stenbaja
Skinuo sam onaj neki u temi sto je zozon1 prilozio jesi na taj mislio?Dok pregledam sve ono na 37 stranici,dio vec jesam i ok je,ako nadjem kolo ,moram odnijeti nekom da upise dump ili ide preko USBa?Hvala zivio,kako je sa pozarima,u Podgorici nije blizu tebe?
Ovaj daljinski pase na ovaj model ipak da i to provjerimo,posto kao sto znamo ovi kknezi nece na univerzalni?Slika u prilogu ovaj sa daljinski dobio...
Ovaj daljinski pase na ovaj model ipak da i to provjerimo,posto kao sto znamo ovi kknezi nece na univerzalni?Slika u prilogu ovaj sa daljinski dobio...
Bolje biti Pijan nego star
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Daljinski od DVBT receivera ti tu neće pomoći.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Jesi siguran da je samo za DVB-t? I ja sa gledo na google slikom pretrazivom, opet negdje ga prodaju i kao daljinski za tv,mozda je covjek donio neki pogresan,probo sam jos s jednim Vivax za 42" za koji kazu na internetu da moza,al ne pali.
-
- gx
- Contact person: Vlada
To je daljinski za DVB-T2 risiver , nije za taj televizor. Ovaj sa slike je za taj tvoj televizor.
Hvala vam puno,da znam,imam i ovaj drugi daljinski na jednom TV Vivax 42* al nece.
Da, 100% ti je to daljinski od set top box uređaja. Isti takav daljinski imam i ja za moj DVB-T2 uređaj samo piše VELTEH. Morao sam da kupim taj box 2015. kad su nam isključili analogni signal, jer ne bih više mogao da gledam televiziju.
Kole,hvala puno,mislis da on ne moze i TV Vivax, neke komande,jesi mozda probavao?
- KASA1
- Site Admin
Pobogu, kolko tebi treba ljudi potvrditi jednu te istu stvar?,... sve mi se čini da će i ova tema u korpu ili pod lock.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Provjerio sve ove napone i na komponentama sa sheme,sve dobri naponi,jedino na zadnjoj shemi VCC panel nema napona mozda zato sto je u STB pa iskljucen?Sta bi dalje mogao provjeriti,da odma potrazim fles drajv kolo,al neko ga je mjenjo vec vidi se i duvaljkom sprzio crnu boju do sjajnog metala,pa nije lako oznaku procitat,(i naroljo kalaja na lemna mjesta),moze se predpostavit koja po google?

KASA1 je napisao: ↑
19 Avg 2025, 17:33
Pobogu, kolko tebi treba ljudi potvrditi jednu te istu stvar?,... sve mi se čini da će i ova tema u korpu ili pod lock.
Htjeo sam iskljuciti mogucnost,da ga, mozda ipak mogao na pr. samo ugasit ovim daljinskim,ista marka a donio ga kao daljinski od Tva.Hvala Kasa pozz
Moze li IR tropinski senzor HL138B sa ove plocice bila je u Tesla TV 32t319ba za probu,nema oznake ali izgledaju isto,izgleda isti raspored pinova IR GND VCC?Slika u prilogu...
Pozz hvala
19 Avg 2025, 17:33
Htjeo sam iskljuciti mogucnost,da ga, mozda ipak mogao na pr. samo ugasit ovim daljinskim,ista marka a donio ga kao daljinski od Tva.Hvala Kasa pozz
Moze li IR tropinski senzor HL138B sa ove plocice bila je u Tesla TV 32t319ba za probu,nema oznake ali izgledaju isto,izgleda isti raspored pinova IR GND VCC?Slika u prilogu...
Pozz hvala
- Prilog
-
- vivax ir ploca.jpg (28.64 KiB) Pregledano 281 put.
- alexa_pg
- Site Admin
Ako su svi naponi dobri ostaje ti da probaš softver. Neznam zašto radiš sve drugo a ne ono šta ti se predloži. Na našem forumu, a već ti je ponuđen, imaš USB softver. Probaj je li do njega. Prvo provjeri da li je memorijsko kolo dobro zalemljeno jer kažeš da ga je neko skidao.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Kakva je procedura, prije sam vec pravio flesku,ustekam u USB stik,nepuni se izvadjena memorija na istom uredjaju kao za na pr. 24c08?
Dobro jutro
Sad sam na onaj isti stik od 8gb sto sam koristio u temi Vox kojem displej crko,misom odvuko odzipovanu datoteku(slika datoteke odzipovane u prilogu odvucena misom na stik),stenbaj lampica skilji kad je ustekan stik,pa poslje stb lampica bljesne punim sjajem kao da upali tv al nema nista na displej niti pozadinsko radi.Ima kod mene u gradu kupit GD25Q64CSJGR ali pise u pdf da je sop8 kuciste a na ploci je u kucistu vece SOIC8 hocu moci zalemit ovaj u SOP8 kucistu?Imam kupit i GD25Q64CW2GR al kolko vidim na ima kontakte ispod cipa nema nozice,koji kupiti?
Ponovo usteko stik od 8 gb poslje neki bezveze i sad ne skilji lampica,cekam hoce se sta promjenit,lapica na stiku ne blinka samo svjetli uvjek.
Opet ustekam stik i upalim opet skilji stb lampica led dioda,kao da je ono da pita hocu na stik da pritisnem enter i onda na kraju dign siste,lampica bljesti.
Dobro jutro

Sad sam na onaj isti stik od 8gb sto sam koristio u temi Vox kojem displej crko,misom odvuko odzipovanu datoteku(slika datoteke odzipovane u prilogu odvucena misom na stik),stenbaj lampica skilji kad je ustekan stik,pa poslje stb lampica bljesne punim sjajem kao da upali tv al nema nista na displej niti pozadinsko radi.Ima kod mene u gradu kupit GD25Q64CSJGR ali pise u pdf da je sop8 kuciste a na ploci je u kucistu vece SOIC8 hocu moci zalemit ovaj u SOP8 kucistu?Imam kupit i GD25Q64CW2GR al kolko vidim na ima kontakte ispod cipa nema nozice,koji kupiti?

Ponovo usteko stik od 8 gb poslje neki bezveze i sad ne skilji lampica,cekam hoce se sta promjenit,lapica na stiku ne blinka samo svjetli uvjek.
Opet ustekam stik i upalim opet skilji stb lampica led dioda,kao da je ono da pita hocu na stik da pritisnem enter i onda na kraju dign siste,lampica bljesti.
- Prilog
-
- 1.jpg (14.54 KiB) Pregledano 229 puta.
- alexa_pg
- Site Admin
Sa slike koju si postavio vidi se da je na flešci folder a pretpostavljam bin file u njemu. Pogrešno.
Bin file ne sme da se nalazi u folderu. Mora biti u root-u. Znači, ništa drugo na flešci osim bin fajla.
Bin file ne sme da se nalazi u folderu. Mora biti u root-u. Znači, ništa drugo na flešci osim bin fajla.
Da to je bio ozipovan folder a unutra 3 fajla znaci samo sa ekstenzijom bin treba,probacu.Hvala ti
Dodo sam na stik onaj faj jedan od tri sa ekstenzijom bin i nista se ne desava lampica skilji izgleda TV kao ugasen iskljucivo iz struje i nista.Slika u prilogu
Dodo sam na stik onaj faj jedan od tri sa ekstenzijom bin i nista se ne desava lampica skilji izgleda TV kao ugasen iskljucivo iz struje i nista.Slika u prilogu
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Kontakt:
USB za neke uređaje mora da bude formatiran na FAT32 da bi uopšte radio. FAT32 obavezno radi samo preko Rufus programa. Najbolje je da se na USB-u vidi i lampica da možeš da vidiš šta se dešava.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
Jrsam probo i FAT32 i NTSC,sad lampica nece vise da jao svjetli izgleda se ugasio i hladnjak na cipu se ne grije,formatiro sam stik pomocu windowsa desnim klikom,mislis sa Rufus da formatiram stik?Mislio sam za koji dan, da porucim par komada onih eproma u sop8 kucistu,ovde je blo soic8 kuciste 25q64c.Imamvstik od 8gb ima lampicu ali nije nikako blknko.
Edit: Nisam jos odusto,cekam kolo poruceno,a radim nesto drugo,ima posla, gdje ide i odma genge.
Edit: Nisam jos odusto,cekam kolo poruceno,a radim nesto drugo,ima posla, gdje ide i odma genge.

Izgleda da ploca dolazi bez tjunera kazu i u servisima za Vivax,kako je to moguce,jel moda mora da se ugradi odgovarajuci tuner za nase podrucje?Korisnik_ je napisao: ↑13 Avg 2025, 02:07https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... ry_from%3A
Ovde nije skupa "kartica"jel pase izgleda isto kao moja,koliko me postarina izadje,da li vi mozda vidite?
Mozda porucim ako ovu ne popravim,naso sam na ploci gdje ima 12 i 5V i kod IR senzora imam 5V,gdje pise IR GND VCC, jedno ispod drugog ,smijem li za probu dovesti 5V na ovaj smd stabilizator na 3,3V,nekako mi nema logike da tu nema napona i u stenbaju?![]()

- alexa_pg
- Site Admin
Za ovako nešto nijesam čuo. Gdje si ti to vidio.
Na ploči koju si naveo (AE) ima ugrađen tjuner.
Takođe, ploče koje se prodaju kod nas (npr. Kupindo) sve imaju tjuner na sebi. Kad pomenuh Kupindo, na njemu je ploča 25 eura. Možda u Bosni može da se nađe i jeftinija.
Re: Vivax LED TV-32LE79T2S2, TV ne pali iz STBY-a
Tako mi rekose u dva ovlastena servisa za Vivax jedan u HR i jedan u BiH i ovaj drugi je rekao da dolazi bez tunra Matična ploča bez tunera V2 HKC Pan i da se mora zalemit,jel to taj sto si oznaciona slici,takodje tjuner imaju posebno,bas glupost,hoce ga biti tesko zalemit,jesu lemna mjesta ispod tjela tjunera,smd?
- alexa_pg
- Site Admin
Re: Vivax LED TV-32LE79T2S2, TV ne pali iz STBY-a
Molim te ne glupiraj se. Možda na nekim modelima nema sateltskog tjunera ali ovaj drugi DVBT2 sigurno ima.
Uostalom, radi kako hoćeš. Dobio si smjernice a ostalo je na tebi. Radi mene, kupi slobodno i ploču bez stepena za napajanje.