Ispo mi telefon na asvalt jbg Huawei p20 lite

Forum namenjen hobi majstorima. Forum obuhvata sve električne aparate u domaćinstvu (tv-dvd-audio-video-auto el. itd...), u auto industriji , osim profesionalnih uređaja.
OBAVEŠTENJE: TEME U OVOM FORUMU SE AUTOMATSKI BRIŠU NAKON 6 MESECI !

Urednici: goranfri,alexa_pg

Pravila foruma
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
Korisnik_
___
___
Specialty: tv-multimedia

Ispo mi telefon na asvalt jbg Huawei p20 lite

Post napisao Korisnik_ » 21 Nov 2025, 13:00

Telefon radi srecom,previse tanak pa bjezi iz rukuu,jel ovo plastika pozadi ili staklo,imam problem sjece me sad sta da radim,da namazem bezbojnim lakom pazeci da ne idem preko kamere i blica ili da nosim u servis da vidi mozel taj poklopac zamjenit?Bojim se ako se to sad ljusti da ne pojedem slucajno neki komadic sa hranom?Slika u prilogu... :pivopije:
Prilog
huavei razbijen.jpg
Bolje biti Pijan nego star

Kole
_
_

Re: Ispo mi telefon na asvalt jbg Huawei p20 lite

Post napisao Kole » 21 Nov 2025, 15:14

Nosi u servis. Mazanje providnim lakom bilo bi privremenog karaktera, on bi posle izvesnog vremena takođe ispucao i morao bi iznova da mažeš.

Ja imam jedan ručni japanski Seiko sat iz sedamdesetih godina koji mi je ostao od oca. Posle 50 godina pozlata je propala na pojedinim mestima, i ogolilo se bakarno kućište. U kontaktu sa kožom na ruci od znoja na tim delovima javlja se zelenilo i bakarni oksid mi boji kožu u zeleno, pogotovo preko leta. Kad se to desi, ja onda uzmem štapiće za uši, natopim ih sonom kiselinom i očistim bakarni oksid sa kućišta i kad se osuši, premažem providnim lakom za nokte. Ali znoj pojede taj premaz i posle 4-5 meseci opet moram isto da uradim. Tako da lakiranje svakako nije trajno rešenje.

A dok jedeš ne bi trebalo da se igraš sa telefonom, jer istraživanja su pokazala da skoro da nema ništa prljavije od mobilnog telefona. Po broju bakterija gori je od klozetske daske, kvake na ulaznim vratima ili šipke za držanje u vozilima gradskog prevoza. Zato pre jela obavezno oprati ili dezinfikovati ruke, ako si dirao telefon, a sam aparat treba svaki dan obrisati vlažnom maramicom sa alkoholom radi dezinfekcije.

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 21 Nov 2025, 15:56

Volim pojesti nesto od brze hrane,a moram gledati na telefo s vremena na vrijemenema gdje ruke prat salter,sad sam sve namazom lakom za nokte,u nas praznik danas bezveze izmisljaju praznike,nista ne radi,znas ovde na forumu sta su majstori sve mazali lakom za nokte.Dobro da ne puca dalje pa cu vidjet s majstorom zadnji poklopac,mora ga fenom ugrijat da skine,koliko to kosta da stavi drugi ili da stavm sad zastitnu masku,jest da kupi bakterije.Za sad ne bi trebalo zuljat,ostro malo me posjece jutros.

Kole
_
_

Post napisao Kole » 21 Nov 2025, 16:10

Pa ako jedeš hamburger, ti ga ne hvataš golom rukom, nego držiš za papir u koji je zamotan. Tako da nije važno. Ali ako na primer jedeš i pomfrit bez pribora - plastične viljuške, hvataš rukom, e onda moraš oprati ili dezinfikovati ruke. Ako se ne mogu oprati, onda imaš male flašice sa alkoholom ili vlažne maramice za dezinfekciju. To posle pandemije korona virusa ima na svakom koraku da se kupi, na svakoj trafici ili marketu. A telefon nikako hvatati, pa onda jesti, jer eto zaraze. A nije dobro ni za telefon da ga hvataš masnim rukama.

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 22 Nov 2025, 17:33

Moze savjet kako da promjenim sam poklopac,na koliko stupnjeva grijem oko poklopca duvaljkom i koliko dugo,cime je najbolje odvojit kapak? Hvala :pivopije:

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936
Specialty: whitegoods

Post napisao sim » 22 Nov 2025, 18:04

Posto ti je telefon ispo
Potrazi ima sigurno nesto na YouTube za tebe.
A i serviser mobilnih telefona treba od necek da živi.
Neki svako radi svoj posao.
A i to je telefon od 40e vec zastareo pitanje da li se isplati ulagati u njega.
SIMkom

Munja nebeska
_
_
Specialty: computers

Post napisao Munja nebeska » 22 Nov 2025, 22:30

sve to je oko 2500din

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 24 Nov 2025, 13:55

sim je napisao:
22 Nov 2025, 18:04
Posto ti je telefon ispo
Potrazi ima sigurno nesto na YouTube za tebe.
A i serviser mobilnih telefona treba od necek da živi.
Neki svako radi svoj posao.
A i to je telefon od 40e vec zastareo pitanje da li se isplati ulagati u njega.
Najvjervatnije dok nadjem nekog povoljnog,mozda cu i bateriju da mi zamjeni,ako kazem da mi ne lijepi poklopac da mogu poslje sam otvorit,recimo zbog zamjene baterije,kolko pametno zbog vlage?

Kole
_
_

Post napisao Kole » 25 Nov 2025, 10:02

Ako su ti kamera i blic u redu, to jest ako nije pukla plastika preko toga, onda ti je najpametnije rešenje da uzmeš široki providni selotejp i nalepiš dve trake preko tog zadnjeg dela što je prso, i onda uzmeš skalpel i opsečeš selotejp oko kamere i blica. Time ćeš da sprečiš da kad lak kojim si mazao ispuca opet otpadaju oštri komadići. I onda da kupiš masku ili futrolu za taj telefon da prekriješ taj zadnji deo da ne izgleda nagrdno na prvi pogled. Maske za taj model kod nas mogu da se nađu na internetu za oko 300 dinara (to je oko 5-6 vaših KM), a ima i polovne maske na buvljacima za manje pare, ali se na njima vide tragovi korišćenja, pohabanost itd.

Da menjaš bateriju dok ne crkne to ti se ne isplati. Ja mislim da za taj telefon na buvljaku ne može da se dobije ni 50 eura, a sad kad ti je prsla ova zadnja stranica ne bi ti dali ni 30 eura za njega, tako da ti se neko veliko ulaganje ne isplati po meni.

Munja nebeska
_
_

Post napisao Munja nebeska » 27 Nov 2025, 10:07

Stavi telefon u neku masku a staklo na kameri zameni to ti je naj jeftinija varijanta koju i sam mozes da odradis

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 28 Nov 2025, 01:21

Znaci moze i na kameri da se zamjeni staklo,kako se skida?Moze li neko da mi nadje staklo na Aliexpresu i za kameru i poklopac,ne znam jel maska ili poklopac,nesto povoljno,pa da mi posalje precicu? Hvala

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 28 Nov 2025, 01:24

Kole je napisao:
25 Nov 2025, 10:02
Ako su ti kamera i blic u redu, to jest ako nije pukla plastika preko toga, onda ti je najpametnije rešenje da uzmeš široki providni selotejp i nalepiš dve trake preko tog zadnjeg dela što je prso, i onda uzmeš skalpel i opsečeš selotejp oko kamere i blica. Time ćeš da sprečiš da kad lak kojim si mazao ispuca opet otpadaju oštri komadići. I onda da kupiš masku ili futrolu za taj telefon da prekriješ taj zadnji deo da ne izgleda nagrdno na prvi pogled. Maske za taj model kod nas mogu da se nađu na internetu za oko 300 dinara (to je oko 5-6 vaših KM), a ima i polovne maske na buvljacima za manje pare, ali se na njima vide tragovi korišćenja, pohabanost itd.

Da menjaš bateriju dok ne crkne to ti se ne isplati. Ja mislim da za taj telefon na buvljaku ne može da se dobije ni 50 eura, a sad kad ti je prsla ova zadnja stranica ne bi ti dali ni 30 eura za njega, tako da ti se neko veliko ulaganje ne isplati po meni.
Radi kamera samo ima malo svjetli tonova,mozda zbog izgrebanog stakla.

Munja nebeska
_
_

Post napisao Munja nebeska » 28 Nov 2025, 16:38

imas to i kod nas da narucis 200-300din da ne reklamiram sajt,ziletom polako ga skini drugo zalepi i to je to, ili stavi u futrolu jer realno taj tel. kao sto i sam znas ne vredi mnogo,pa da se sad cimas da ga odradis.
(a mislim da ti nas malo vozas)

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 28 Nov 2025, 17:33

Tesko da ce mi neko to naruciti i do 5 Eura bez ugradnje,bas mi se nedaje vise za popravak ovog telefona,jer je ispo,nude samo sa ugradnjom,mislis da ga je moguce skinuti i bez grijanja duvaljkom?

Munja nebeska
_
_

Post napisao Munja nebeska » 29 Nov 2025, 09:29

a sto to mora neko? nisi mali da ne umes da narucis. naravno da je moguce da se skine, samo lagano sa nekom tankom plastikom ili kartom

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 29 Nov 2025, 14:58

Bojim se da ne narucim masku,izgleda glas pretraga daje rezultat.Znaci ne mora se grijati to je mozda nekim silikonom zaljepljeno da bude vodootporan?

Odgovori

Natrag na “HOBI Servisiranje”