HDD , Bsektori i Formatiranje HDD , Da li bi moglo ?

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Sucro
_
_

Post napisao Sucro » 10 Nov 2007, 18:59

skull je napisao:
Sucro je napisao: Ih kad bih ja znao to sve "prefrlit" - prebacit, ne bavim se elektrikom, tako da bi mi to teze islo, a moze li elektrika s nekog drugog HD-a? Samo ti skole zezaj za procesor, stice te :P!

Ovo pitam, ako ko radi i zna, zamolio bih da javi, hvala

pozdrav ;)
Mora isti takav, a prefrlanje uopste nije tezak posao, sve je tako lako da ni ajva(letkum) nemoras dotaknuti...
aha, hvala skulle, a za prefrljuvanje tebe ke te angaziram togas, koga taka e lesno hehe ;)

blagodaram na info ;)
Ja nisam kao ti!

Sucro
_
_

Post napisao Sucro » 10 Nov 2007, 19:06

kebo je napisao:Koji je tačan model ? Mogu samo od ponedeljak da pitam kod mog
dobavljivača da pitam da nije ostao u nihovom servisu neki prolupani sa ispravnom elektronikom, ali ništa ne obečavam....

Sto se tiće "kvaliteta" istih, radi se o čisto kineskog proizvoda (Shenzhen).
Ja ih nerado ugradzujem kad neko hoće novi kom. za manje od 300 eura.

Kad smo kod proizvodzača HDD moja lista bi izgledala ovako:

SEAGATE - HITACHI - WESTERN DIGITAL.
kako mislis "ugradjujes" za manje od 300 eura ? Popravljas ili?

Ovaj disk nije skup uopste, PATA je i 80 GB je, kosto je tada oko 45 eura ne vise!

E ovako drugarce, modelot e

Excelstor J680

DCC: ESJ680-000

Ganymede 80 GB

datum proizvodnje je 01.12.2004

5/12 V ----- 500/700mA

ATA100 je

RPM je 7200RPM

nije radio ni 2 godine pune, i odjednom pocelo je ono da glava nesta kao pucka, i valjda poslije i nesta mi struja na njemu nije bila u redu na konektorima neke iskre pocele, jednom me zamalo stresla struja , i od njega mi je i procesor otiso!

PA ako naidjes na ovakav polovan bilo bi dobro, ili vec sta ga od excelstora moze mijenjati, unaprijed hvala! Mada ne znam sta je u pitanju, kolko mi je reko ovaj jedan serviser koji ga pogledo, ono probo, da je struja na njemu otisla, ili vec neko integralno kolo, chip ili vec, ne znam tacno sta je u pitanju, uglavnom ne smijem vise da ga spojim, cak ga je i BIOS prepoznavo, ali valjda struja nesta zezala i nije se mogo bootati dalje!

A za kvalitet vidio sam vec davno ko ga proizvodi i kolko su jadni!

Naravno Seagate zakon!
Ja nisam kao ti!

rubin_miki
Preminuo
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 10 Nov 2007, 21:37

kad neko hoce novi KOMPJUTER po ceni manjoj od 300 evra.......................onda ide to sranje unutra :mrgreen: .........pored ostalih sranja :mrgreen:
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

skull
_
_
Contact person: Gele

Post napisao skull » 11 Nov 2007, 12:17

:) no problema :)
Gele

kebo
_
_

Post napisao kebo » 12 Nov 2007, 14:52

To je od prvih serija sa 2MB keša, kakvu (srećom) nikad nisam imao.

Što se odnosi na "ugradzivanje" - Rubin je sve rekao ... :tooo:

Sucro
_
_

Post napisao Sucro » 15 Nov 2007, 22:38

kebo je napisao:To je od prvih serija sa 2MB keša, kakvu (srećom) nikad nisam imao.

Što se odnosi na "ugradzivanje" - Rubin je sve rekao ... :tooo:
A i ti si Trajce Prilepcance znaci :) ma ne e bitno toa mene koja vrsta e toa go znam i inaku :), znev i preska deka e sranjes, ama da go ebam koga jas ne go kupiv, go dobiv takov, nego kazi mi ima li kakva nadez da se najdi sto slicno poloven ili veke? Se nadevam deka ke najdis nesto, za komsija bivsi od Prilepsko - Krusevski kraj :)!

golem pozdrav od Saraevo ;)
Ja nisam kao ti!

kebo
_
_

Post napisao kebo » 15 Nov 2007, 23:14

Ako nešto naleti nema problem, ali šanse su male.

E sad, Trajče nisam, ali i ja sam iz okoline Prilepa. I plus Rubin
mi je školski drug, učili smo zajedno u Srednju Elektritehničku,
nemoj neko da pomisli da smo bili u Večernju. lolzi

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 15 Nov 2007, 23:46

heheheheeeeeeeee

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 16 Nov 2007, 03:20

Neko je ranije pisao da se same ploče iz hdd ne smeju vaditi i stavljati u drugi , jer kako napisa....nema šanse da se vrate na tačno određeno mesto..(opisovao je zbog čega).....Rubin, jesi ovo nekad radio?
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

skull
_
_
Contact person: Gele

Post napisao skull » 16 Nov 2007, 20:43

nesme se vaditi diskove, jer neces pogoditi polozaje glave, ali ploca sa elektronika, to je jako ednostavno...
Gele

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 17 Nov 2007, 17:01

fanzo je napisao:Neko je ranije pisao da se same ploče iz hdd ne smeju vaditi i stavljati u drugi , jer kako napisa....nema šanse da se vrate na tačno određeno mesto..(opisovao je zbog čega).....Rubin, jesi ovo nekad radio?
dobices kratko objasnjenje malo kasnije, kad se Miki vrati iz Skoplja..ako bude dosao u servis.......
pozz

basti
_
_

Post napisao basti » 27 Apr 2008, 23:35

fanzo je napisao:Neko je ranije pisao da se same ploče iz hdd ne smeju vaditi i stavljati u drugi , jer kako napisa....nema šanse da se vrate na tačno određeno mesto..(opisovao je zbog čega).....Rubin, jesi ovo nekad radio?
glupost ziva...:) sa pravim alatom mozes sve pa cak i ploce okrenuti naopako ,upisati sta treba i ki nov...
Recimo kada ja raadim odnosno spasavam podatke sa hdd...nije mi bitno da ga poravim da bi radio 5 godina.bitno mi je da mi izdrzi toliko vremena da izvucem podatke sa njega..A to znaci da kada ga otvorim (posto je disk vakumiran i 100% cist bez cestice prasine)meni neka d radi potpuno otvoren ...

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 28 Apr 2008, 14:42

Basti..i meni se tako čini , mada nisam imao potrebe da to i isprobam.
Onaj hdd iz ove teme , je tako i formatiran i još uvek radi...inače radi po ceo dan..da čuknem u drFo :lala:

Otvorio sam jedan stari hdd star 10.god. ...4-5 puta je popravljan jer je dobijao bed sektore...sada je ostao potpuno mrtav i ide u penziju. Rasklopio sam ga i fizički odlično izgleda. Tako da izgleda i one priče o "padanju glave" i izgrebanosti ploča ne stoje. Ovaj disk je milion puta ostajao bez struje u toku rada i nema niti jedne ogrebotine na pločama. Ustvari nema tu šta da padne na ploču, jer su glave ionako stalno prislonjene. :lala:
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

basto

Post napisao basto » 28 Apr 2008, 23:57

kod novijih diskova nema padanje glava...cim se prekine napon ili uspori automatski se glava parkira...znaci ode skroz u kraj :) e sada sve je moguce a pogotovo kad nasa draga elekrodistribucija krene da nas sokirava naponima sa 220 na 260 pa na 130 v,e to cimanje zezne sve..zato krkajte ups-eve pogotovo mi koji imamo gomilu vaznih stvari za servis na HDD-ovima

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 29 Apr 2008, 15:43

nedavno sam otvorio jedan stari diks od 512MB iz neke 386ice i verujte mi na rec da je disk bio izgreban tj lepo su se videli nekoliko krugova sirine 2-3 mm .

na zalost sam ga bacio ali ako nekad opet naidjem na takvo nesto, cu da ga sacuvam kao dokaz
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

buzdumra
gx
gx

Post napisao buzdumra » 29 Apr 2008, 16:18

nasao sam jednom da je glava bila ostecena ili pohabana da je drapalo svuda ,a gornja ploca (disk) kao nova ( rekose da je bijo ispao ) nije bilo nista vazno na disku
zanimljivo koliko se brzo vrti , a sto se cuje kad staje ili krece :lala:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

basti
_
_

Post napisao basti » 30 Apr 2008, 09:57

da vrti se fe fe fenomenalno...:) 5400 noviji na 7200 a skazi 10000-14000
neko je poredio da kada je disk otvoren i tako radi u full brzini da udar u cesticu prasine izgleda isto kao kad bi se avion zapucao u zid
hheheee...
PC EXPERT

basti
_
_

Post napisao basti » 30 Apr 2008, 10:24

chellawy je napisao:nedavno sam otvorio jedan stari diks od 512MB iz neke 386ice i verujte mi na rec da je disk bio izgreban tj lepo su se videli nekoliko krugova sirine 2-3 mm .

na zalost sam ga bacio ali ako nekad opet naidjem na takvo nesto, cu da ga sacuvam kao dokaz
pazi ovo stariji nemaju automatsko parkiranje,cak su postajali programcici kada ga nosis negde da parkiras glavu...Glava ne naleze na ploce ,znaci lebdi iznad ...ako otpadne od habanja bude svasta ...te linije se stvaraju (zagrbanost) ako recimo u toku rada hdd opicimo nogom u kuciste,naglo okrecemo,pa cak imao sam prilike da vidim da je tip stavio woofer od jedno 100 w na samo kuciste ,i onda covek napali mjuzu do daske i onda se pito sto mu disk ode,kaze nov jbt... tri meseca :plaz:
(dobro i kod mene je slicna situacija,samo sto je meni woofer pored) :mrgreen:
Postoje i linije koje su kao kod narezanog cd-ea lepe i simetricne i pa mnogi mesaju kazu...vidi ovde se sve sija a ovaj mali deo je izgreban
U stvari tu je upisan FIRVER ,koga disk cita svaki put kada ukljucite racunar (znaci bios kada ga detektuje) kod hdd neupisuje se u epromima na elektronici nego na ploci unutra...90 % kvarova na hdd je kada ode firver pa ga zato bios i ne detektuje ili pogresno detektuje...To se moze poraviti PC 3000 i to mnogi mesaju,nije samo softver nego i alatka koja kosta citavo bogatstvo...i treba znati raditi sa njim ....a firveri za disk skupi i skuplaju se kao kolekcije...a za nove modele da ne pricam...Mnogi kazu imam ja to...nemojte mu verovati ...on je naso negde pc 3000 program i on sada misli to je to a ono sto mu najvise treba a to nema...hardwer :)
Isto kao ono pre vise godina kada smo rekli imamo regenerator za ekrane
a mi uzmemo elektrolit pa shmecamo izmeju rgb- na katodnoj pa ako uspe da odlepi ili zalepi uspeli smo..a mi face.... a tek kasnije smo mogli da ga pristimo za dobre parice...a sadaga mozemo sami napraviti....
al se raspisah...
PC EXPERT

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Desktop Računari”