Frizider BIRA

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
decoli86
_
_

Frizider BIRA

Post napisao decoli86 » 06 Jun 2008, 15:16

Postovana gospodo majstori.Zamolio bih vas za savet oko nacina rada frizidera marke BIRA R190.0F.Naime ,juce sam ga kupio i sada sam u nedoumici oko njegovog rada.Sacekao sam 4,5 sati po donosenju kuci pa ga potuno praznog ukljucio.Postavio temostat na "Medium" i cekao.Bilo mu je potrebno skoro 5 sati da se iskljuci termostat,unutrasnjost je bila hladna ali ne previse.Nakon dva do tri otvaranja vrata stavljene tri flase po 2,5lit.,nakon cega se frizider ukljucuje, pa se nakon 4 sata rada ponovo iskljucuje.Zbunjen ovim nacinom rada gotovo praznog frizidera,pozalio sam se prodavcu.Prodavac govori da je to normalno jer tako rade novi tipovi frizidera i da podesim termostat na maksimum pa kada iskljuci vratim na medium. :roll: :?: :!: (iskljucice valjda za dva dana).Pitanje je malo opsirnije ali vas molim za odgovor tj.objasnjenje.Hvala na pomoci!
Svaki električni uređaj radi na beli dim
koji se nalazi u njemu; kada beli dim izađe,
uređaj više ne radi!

JaroslavBires
___
___
Specialty: whitegoods

Re: Frizider BIRA

Post napisao JaroslavBires » 08 Jun 2008, 23:07

Vraćaj robu u radnju, pola sata mu je dovoljno da napravi prvo isključivanje, možda uključi još koji put češće od 20 min pauze i 10 min rada dok ne rashladi unutrašnjost! :lala:
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

dzafer
gx
gx
Specialty: tv-multimedia

Post napisao dzafer » 09 Jun 2008, 09:14

Da si malo procitao ove teme (kletve) na forumu nebi do tog doslo :tooo:
pogledaj :---: kod mene komsija ga je koristio u garantnom roku i cim je garancija prosla poceo se kvariti bacio ga u smece
sto rece kolega vracaj mjenjaj daj sta se moze iscupati lolzi
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 09 Jun 2008, 12:18

Kolega Jaroslav ti je dao kratak i jasan odgovor :tooo: ....No ja bih samo dodao da pri kupovini treba obratiti pažnju i na oznake koje su na uredjajima A,B,C i koje se odnose na potrošnju energije...nije to džaba na uredjajima.
uvek ima nesto interesantno

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 09 Jun 2008, 13:14

Baš i nisam siguran da je taj proizvod deklarisan ( A..B...) po tom pitanju...s obzirom na poreklo aparata.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

buzdumra
gx
gx

Post napisao buzdumra » 09 Jun 2008, 13:16

lolzi taj je sigurno A radi celi dan :tooo: kao da mu je otvorijo vrata lolzi struju netrosi
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 09 Jun 2008, 13:32

fanzo je napisao:Baš i nisam siguran da je taj proizvod deklarisan ( A..B...) po tom pitanju...s obzirom na poreklo aparata.
Pa tu si upravu :tooo: ,možda i ima ali kao prvo slovo zemlje porekla C lolzi lolzi lolzi
No ja sam mislio da se obrati pažnja pri kupovini uredjaja koji to imaju istaknuto.
uvek ima nesto interesantno

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 09 Jun 2008, 14:07

kisko je napisao: No ja sam mislio da se obrati pažnja pri kupovini uredjaja koji to imaju istaknuto.
Tu se svakako slažem...i svaki aparat mora imatI istaknuta ta obeležja...To je uzana i dugačka nalepnica zalepljena na aparat na vidnom mestu OBAVEZNO.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

decoli86
_
_

Post napisao decoli86 » 11 Jun 2008, 16:19

Hvala svima na odgovorima i savetima.Nisam napisao da frizider ima na sebi oznaku da je klase "A".Posle postovanja na forumu propitivao sam se kod nekih svojih prijatelja frigomajstora i oni mi rekose da to nije bas toliko los uredjaj i da ce rad da se stabilizuje. :mrgreen: Moram da priznam da je bio u pravu.Sada radi kao "povampiren",termostat mi je ispod sredine,radi oko pola sata,iskljuci pa se ukljucuje nakon 2-3 sata ,zavisno od otvaranja vrata a hladi izuzetno dobro. :tooo: Kako ove nove skalamerije rade to je nesto neverovatno.Valjda ce da izdrzi garanciju od 2 godine.Pozdrav! :pivopije:
Svaki električni uređaj radi na beli dim
koji se nalazi u njemu; kada beli dim izađe,
uređaj više ne radi!

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Kontakt:

Post napisao frigo » 22 Jun 2008, 04:30

Samo da dodam Bira ima problem sa termostatom nista to nije strasno, lako je robu vratiti, al je postupak sledeci kupis reklamiras i ako imas srecu da ti dodje majstor koj te nece zavlaciti nego direktno merenje temperature i odma se vidi stanje al opet kazem sve je to do termostata... to im je bolka...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

JaroslavBires
___
___

Post napisao JaroslavBires » 22 Jun 2008, 22:20

&Frigo
:oklagija Slično se desilo mom drugaru, na Elin kombinaciji: na max položaju termostata temperatura oko 9*C u frižideru, a nov! A znam da nemam baš takav termostat (malko drugačije se priključuje u džekove!), i reknem drugaru da zove servis da ponesu drugi termostat! Posle par dana kaže mi drugar da su bili, zamenili termostat no opet isto! Dok serviser nije preštelovao termostat na niže ništa od hlađenja!
Fabričke oznake, original rez deo a ne radi kako treba-- loše odabran termostat od inženjera? Ili primena "dnevnih" standarda: šta kog dana ima na lageru, to se tog dana i ugrađuje!? :lala:
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Kontakt:

Post napisao frigo » 25 Jun 2008, 04:39

:lala:
Sta da kazem, sampristup sumljivom aparatu je pola posla odradjeno... samo u frci i zurbi neke se sitnice i predvide...
zato polako i netreba zuriti nikom nije hitno... u stvari svakoj musteiji je hitno dok mu nekazes cenu... :fanzo: a kad mu kazes uvek imaju izgovor :m: zato polako i sigurno nakraju ti :yeah: a i musterija :yeah: al malo kuka :m: i zato :pivopije: :fanzo:
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”