EVERTONE DVX500X
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
EVERTONE DVX500X
Poštovane kolege!
Ovo mi je prvi DVD koji sam otvorio.Pitanje za one koji su vičniji od mene u ovom poslu,interesuje me da li ima smisla tražiti kvar na njemu koji se manifestuje na sledeći način:
Posle uključenja mrežnog prekidača laserska jedinica treperi kao mašinica i dosta se greje integralac CD5888CB.
Janoš
Ovo mi je prvi DVD koji sam otvorio.Pitanje za one koji su vičniji od mene u ovom poslu,interesuje me da li ima smisla tražiti kvar na njemu koji se manifestuje na sledeći način:
Posle uključenja mrežnog prekidača laserska jedinica treperi kao mašinica i dosta se greje integralac CD5888CB.
Janoš
Re: EVERTONE DVX500X
Ako taj integralac ima na sebi 2 "krilca" tj. hladnjak to ti je drajver.Menjaj motor sto vrti disk ili ga ocisti podmazi ali to nije bas dugotrajno.Zavisi od slucaja do slucaja zamena je uglavnom najbolje resenje
Pazi da ne poremetis onaj sesiric na motor tj. mora da ti bude na istoj visini .

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
Možda nisam bio precizan u opisu,laserska jedinica ne treperi u vertikalnom pravcu kao kod fokusiranja nego u vodoravnom pravcu stim da motor ni ne zavrti disc.
Meri unimerom da li uopste ima napajanje motorceta ali ga prvo odlemi.Greje ti se drajver zato sto naj verovatnije motor nije ispravan.Ne bi bilo lose da promenis i elkose u mrezi bez merenja.
Skinuo sam priključak snopa kabla koja vodi od štampane ploče do mehanizma tojest motora,integralac se i dalje preterano greje.
Probaj da zamenis sve elektrolite u mrezi bez merenja.Pa vidi da li se greje i dalje.Ako se greje i dalje jako puno onda je najverovatnije izgoreo.
Ako je izgoreo i nadjes drugi pre pustanja u rad proveri taj motor sto vrti disk da li je u redu.
Ako je izgoreo i nadjes drugi pre pustanja u rad proveri taj motor sto vrti disk da li je u redu.
- vladan80
- _
- Specialty: tv
Proveri sve motorcice!
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Pokvario se :)
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
EVERTONE DVX515X -na displeju samo ;hello;(RESENO)
napisao ivicas » 23 Okt 2009, 20:33 » u Servisiranje DVD VCR - 29 Odgovori
- 4112 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
01 Nov 2009, 00:06
-