Predložite mi neki dodatni biznis [TEMA RAZNO]

Podforum poslovni predlozi i saveti
kisko
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Re: Predložite mi neki dodatni biznis

Post napisao kisko » 10 Jul 2008, 21:30

Da,tako je Filka :tooo: i ja mislim da dolazi u obzir samo prosirenje delatnosti ali samo u "okviru" struke,tj. elektronike.Bilo to prodaja ili jos neki posao koji je u vezi elektronike...za sve ostalo,bojim se da treba malo vise vremena od tih 1,2,3 sata.
I pcelarstvo i bilo koji posao oko poljoprivrede zahtevaju puno vise vremena i posvecenosti istom.Ja imam pod vocem samo 2500 kvadrata,pa opet nisam stigao da uradim na vreme orezivanje,Tj. kad je trebalo da se orezuje voce,ja sam tih dana imao bas posla.Znaci jako tesko je uskladiti neki dopunski posao ako nije u okviru struke.Recimo u pcelarstvu ako zakasnite par sati sa vrcanjem meda,moze se desiti da ostanete bez meda jer pcele kad napune sace pocinju da jedu taj med i zato su i trazili od Chella da osmisli vagu sa pozivom na mobilni jer je svaki minut dragocen.Onog momenta kad prestanu da pune sace vi morate ostaviti sve poslove(musterije nek cekaju :roll: ) i krenuti sa vrcanjem meda.Mozda je vocarstvo "podobno" kao i pcelarstvo ali ne u velikom obimu jer onda i to zahteva puno vremena(Jedino ako predjete na uzgajanje kajsija kao ja onda i netreba puno raditi oko njih :yeah: )
Sve u svemu treba dobro razmisliti sta raditi a da musterije to neosete na svojoj kozi tj. da osnovna delatnost netrpi.
ETO MOJ PREDLOG SU KAJSIJE :lala:
uvek ima nesto interesantno

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 10 Jul 2008, 23:51

ja mislim da bi se kajsije isplatile, treba bar 5 mozda i 10 dekara..ili se varam??
a ajd posto imas koliko toliko iskustva, reci novopecenom zemljoposedniku :mrgreen: koji pojma nema ni za krastavice kako se uzgaju lolzi sta da radi sa dekar odlicnog zemljista? buhahahaa, nema vise, ostatak ide za pod put, vikendicu i travnjakom okolo.. :pivopije:
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 11 Jul 2008, 00:22

Chellawy...ne razvodnjavaj opet temu...ili..otvori sebi jednu "takvu" temu :lala: pa da bude sve na jednom mestu. Ako sebe slučajno uhvatiš da opet negde pišeš off ...slobodno sve obriši :lala: ..di god..a ti samo ko neka baba..tralala..
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

fanzo
Site Admin
Site Admin

Post napisao fanzo » 11 Jul 2008, 00:31

Evo ja gledam kako neka firma uvozi vatene štapiće za uši. Uveze 1 šleper i to mora da se proda...toalet papir isto tako...čačkalice isto ..to ne može da propadne ni da se pokvari , a tražnja je stalna i ne može da omane...uvoze svi i svi prodaju.
Kolo je tu, samo se treba ubaciti u njega :lala:

basti
_
_

Post napisao basti » 11 Jul 2008, 00:37

kratko i jasno TARTUFI lolzi
PC EXPERT

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 11 Jul 2008, 00:44

a sta su to TARTUFI? :) izvinite, ali stvarno ne znam lolzi
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 11 Jul 2008, 01:09

Fanzo jeftinije ti da kupis kod kineza u radnju stapice za usi i cackalice.Samo posle prelepis nalepnicu FANZO-TEX lolzi
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 11 Jul 2008, 01:12

tartuf... opet cu otici u politiku .... necu....

pa na zalost spomenuli ste med i pcelarstvo

i eto odgovor u onom textu , nisam ja kriv sto je zakljucak tog texta takav kakav je ....

i nije to jedina stvar...... sve je to povezano tako da ......jbg.....

bolje da nista ne pisem.....
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

basti
_
_

Post napisao basti » 11 Jul 2008, 01:13

PC EXPERT

basti
_
_

Post napisao basti » 11 Jul 2008, 01:20

SAMPINJON lolzi

http://bs.wikipedia.org/wiki/Tartufi

http://www.ekapija.com/website/sr/page/49124

a cena prava sitnica kila 1500 eura gore pise da je jedna pecurka od 1.2 kg na aukciji prodata 95 hiljada evra (prosečna postignuta cena za gram je bila 3,25 evra). citat
PC EXPERT

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 11 Jul 2008, 03:08

Rubine ja sam kajsije predlozio onom ko ima zemljista tj. plac na kojem moze uzgajati bar pedesetak sadnica i to je vec isplativo,zar ne 50 stabala puta 100 KG puta cena pa ti vidi ...A OVDE SE RADI O DOPUNSKOM BIZNISU A NE O OSNOVNOM
i naravno nemora se odnositi da svi imaju te uslove,ko ima uslove zasto da ne.Kajsija je deficitarna ne samo na nasem trzistu,nego i evropskom.
Nemora svako da se vidi u odredjenom poslu,jer nekom to odgovara,nekom ne ali ako se ovde izlozi PUNO IDEJA,vecina ce naci sebe u necemu od toga
Znaci treba ovde izneti ideju pa ako nekom odgovara i ima uslove,mozda se i okusa u tom poslu.
Sto vise IDEJA to bolje ,zar ne. Ako ovde izlozimo 500,valjda ce bar jedna odgovarati nekome :mrgreen: ....i to je uspeh :lala:

Sledeca ideja :idea: UZGAJANJE PUZEVA...znam da su uvek trazeni i dobra im je cena :yeah:

Moje je misljenje da ideje treba ovde izlagati u sto vecem broju a neko ce se vec prepoznati u nekoj od njih,naravno u okviru svojih mogucnosti i interesovanja

Za svaku ce neko imati ZA a neko PROTIV no to nije bitno.
Kod Novog sada prema Futogu,postoji jedno naselje u kojem se skoro u svakom podrumu nalazi po mini firma,recimo za pakovanje bibera,paprike i sl :lala: Deluje banalno i naivno u stilu A STA TU MOZE DA SE ZARADI :?: ....Moze i te kako a masine
proste ko pasulj,svako od nas moze da ih napravi.
Pa kolege izlozite svoje ideje slobodno ,za svakog ima posla ,nebojte se :lala:
uvek ima nesto interesantno

JaroslavBires
___
___
Specialty: whitegoods

Post napisao JaroslavBires » 11 Jul 2008, 06:50

:lala: Čitam ja sve ove naše postove a pred očima mi moja vizitka: izrada elektro i vodovodne instalacije, popravak aparata u domaćinstvu, montaža i ugradnja klima uređaja i rashladnih komora!
Pre desetak godina je pisalo: montaža zemaljskih i satelitskih antena, popravka bele tehnike, izrada elektro i vodovodne instalacije!
Još desetak godina unazad je pisalo: popravka TV i radioaparata, izrada i popravka pojačivača snage, izrada i popravka zvučnih kutija i motanje zvučnika...
Bilo je i šverca goriva, a oko pet godina sam sa kumom Zlajom kao pomoćnikom išao po kućama i obavljao svinjokolje :tooo:
Čak sam kupovao krmače i škopljene neraste, klao, i kobaje, slaninice i švarglove nosio za Beograd. Krvav i težak posao!
:uca: Hoću samo da potvrdim gornje postove da se treba okretati kako vetar duva :!:
:yeah: Bogu hvala, dok je (ovije) leđa, opstaće i moja familija (a ima nas šestoro na moje prihode). Od 20.08 planiram sa porodicom da zapalim put Ulcinja da malo solimo jajca lolzi lolzi lolzi
A Nina mi se uspela upisati na budžet na farmaceutski fakultet, pa sto izdataka---al idemo dalje :kolege: :love: :pivopije:
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

JaroslavBires
___
___
Specialty: whitegoods

Post napisao JaroslavBires » 11 Jul 2008, 07:08

:oklagija Malko da se nadopunim: imam zeta koga boli ono, što iz rukava viri: šuster je, al" se to "ne isplati", proda lokal na autobuskoj stanici i krcka polako dok je bilo...Krene po pijaci voće i povrće--kratko vreme al" se "ne isplati"...Proda se kuća i krene se u Slovačku, "obećanu zemlju", al" skupi lokali, slaba zarada, i za par nedelja--kući, al" kuće nema te "sreća" da su baba i dede (moji) se upokojili te nekako mi tetku isplatimo i poklonimo sestri kuću i jutro okućnice....
Al" sestra dala otkaz, zetonja sledećih pet godina "gaji" pečurke, neuspešno...Neće on da radi u firmi, da ga drugi ne šeta... Sada se bavi "prodajom" Kirbi usisivača i dospeo do pozicije menadžera, al" para nema, uz"o direktor...
Dal" mu se "ne da", il ko zna šta li je :-(
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Kontakt:

Post napisao nec » 11 Jul 2008, 14:50

po meni najbolje je neki biznis ali vezan uz nocne sate (de covek ne izgubi nikakvo vreme po danu) napr. prodaja neke robe na setalistu u svom gradu (ukrase , igracke, nesto za grickati itd.) jer nisi vezan vremenom i sve je to sezonski (preko leta) ALI IPAK mislim da je svakome predodredjeno koliko ce imati ili nemati. Vredi da se proba sa zaradom nekog extra novca pa sta bude :pivopije:
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

fanzo
Site Admin
Site Admin

Post napisao fanzo » 11 Jul 2008, 16:10

Mislim da je ipak bolje reći..."probao sam pa..."
nego..."žalim što nisam probao.."

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 11 Jul 2008, 18:56

Dobro ide prodavanje americkih krofnica,pomfrita,sladoleda na setalistu.Uvek se ceka red.... :idea:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

fanzo
Site Admin
Site Admin

Post napisao fanzo » 11 Jul 2008, 19:07

Ne znam da li je Lale prodao mašinu za krofnice?

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 11 Jul 2008, 21:50

ranko zaboravi puzeve kod mene u okolini su se pre nekoliko godina njih 5oro upecali na tu reklamu na B92 nedeljom ona emisija gde tako lepo pricaju ali starnost je malo drugacija, i ljudi su ulozili po 5000 do 10000 evra i kada je trebalo da predaju prvu "berbu" a ono fora ugovorilac nece da im otkupi itd...... odose pare u nepovrat...... dzaba ti tu i 100 sudova to ide doveka....
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

andro79
_
_

Post napisao andro79 » 11 Jul 2008, 22:58

Nisam ovu temu otvarao neko vreme pa sam se veceras sit nacitao.
Stvarno kad se malo udubim u razmisljanje ima i nekih licnih idejica. :shock:
Jedan prijatelj iz KG-a mi je rekao 'ako ne znas sta da radis ,gledaj sta rade cigani (looodilo-ali danas vise nista nije sramota) i on posle mnogo promenjenih poslova kupi kamion i ide skuplja otpad (Fe,Cu,....) i tera na otpade i preprodaje . Kaze moze mesecno da mu ostane "1000 eur" :shock:
Drugi poznanik,dugogodisnji prodavac ribolovackog pribora,svakog popodneva ,praznicima i vikendom po ceo dan, na setalistu u centru grada prodaje neke igrackice za decu .( :idea: Kao pistoljcici koji izbacuju baloncice od sapunice),jednostavno sipas sampon,jednu AA bat i ,verovatno mala pumpa, sljaka.
U starim samovima je imalo izvanrednih ideja,Tako sam pre neku godinu pokusao,radi sebe, da pravim brikete za vatru od starih novina,i samo video kako ide i nista imalo za lozenje za jedno sat-dva... ali veceras nesto mislim novina je svuda oko nas,ako bih nasao brzu proceduru za ceo postupak,mozda bi ,nekako , uspeo da skupim brikete za citavu zimu,samo za sebe naravno ali i tu bi opet bila velika usteda,pa opet sa vecim ulaganjem mozda bi moglo i nesto vise,svi moraju da se greju.
Jel' citao neko pre neki dan u KURIR-u za onog pronalazaca i njegov kotao :tooo: e to je ideja :idea:
Ali sa obzirom na tekst kako na to (pronalazace i ideje) drzava gleda KATASTROFA. :-( :!: :-( :!: :?: :arrow:
POZDRAV
=@=@=

nixson
gx
gx
Contact person: Nihad

Post napisao nixson » 11 Jul 2008, 23:47

Mislim da bi kao dodatni izvor zarade bilo uzgoj i prodaja jagoda.Kod nas je konstantna cijena tokom ljeta bila 1.5 e -za kilogram.

Napravit mali ribnjak za svoje potrebe pa polako razvijat proizvodnju prema potrebi trzista.A mozda bi bolje bilo napravit mrestiliste pa prodavat samo male ribice(3-4 cm).U tom smisli bilo bi potrebno drzat ribu u bazenu samo za ikru i jaja i samostalno ih rasplodjavat.

Mozda neka mini HE, uzet koncesiju od drzave ali to je biznis samo za odlicne djake(citaj, drustveno-politicki podobne)

Odgovori

Natrag na “Biznis Saveti”