Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
prvo napisi dali menjas isti ekran ako je tako procedura je isprazni struju sa starog ekrana odvoj sve konektore otshtrafi ekran zameni ga i onda prikluci sve obratnim redosledom (ekran se najlakse razbija na samo grlo katodne cevi udari ga nekim metalnim predmetom na ono sto lici na sijalicu i baci ga u kontejner)
PS nemoras se bojati nicega nece implodirati
cisto onako sam prasao radi iskustva da znam kako se menja.
evo jos neko pitanje:
kad se menja isti ekran mislio si na marku i goleminu jel tako. jer kad ga zamenim ostaje cela regulacija ista ili?
i kako se menja razliciti ekran od stari jel ima neko tabela ili slicno po koje se trazi soodvetni ekran.
Marka nemora da bude ista bitna je golemina (da moze da udje ) isto dobro bi bilo da odgovara grlo i raspored pinova(da nemorash prepravljati konektore ili menjati cokle) i bitno je da otpor otklonske odgovara da nemorash podeshavati amplitudu(kako horizontalnu tako i vertikalnu)
ok. ako nekada bi mi trebalo javicu se.
evo jos neko pitanje:
gde se nalazi napo (recimo na EI-nis b30) za grejenje i koliko je (6,3 ?)
i kako da sredim one bele povratne linije
za da saznas gde se nalazi napon za grejanje na vishe modela pogledaj http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... 418#p66418
za drugo pitanje otvori novu temu i lepo napisi koje je model koji je problem kako se manifestije (dobices odgovor sigurno) ali svaki defekt bolje da se postavi na pravo mesto radi pretrage pozzz
go sledam forumot kolku mozam dobro. trudam se ali moze e malku ali nema veza. a za viduvanje koga sakas jas sum vo sv nikole sekoe vreme imas broevi koga sakas javi se koga si vo sv.nikole ke se vidime pa da dadam po edno pivo :)))))))
pozdrav i gledame se