TV SABBA CTV29 Chassis KD005 - Potrebna shema (REŠENO)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
TV SABBA CTV29 Chassis KD005 - Potrebna shema (REŠENO)
FIRMA:SABBA
MODEL:CTV29
CHASSIS(oznaka šasije):?
PCB(oznake na štampanoj ploči):PH49
MCU(procesor):TDA9351PS/N3/3
EEPROM:FM24C08
VERTIKALA:LA78041
AUDIO:AN7522N
VIDEO:
SMPS (mreža):SOLID STATE
FBT (vn trafo):BSC26-01N4017G
TUNER:VST-CI001
KVAR:
OPIS KVARA:NE STARTUJE IAKO MREŽA RADI ISPRAVNO, DOVODJENJEM OKIDANJA MREŽE SPOLJA I DALJE NE AKTIVIRA HIS. VN TRAFO PROVERENO ISPRAVAN. MOLIO BIH CENJENE KOLEGE DA, UKOLIKO JE NEKO IMAO DODIR SA OVOM LJUTOM MAŠINOM, ODA TAJNU KOJA JE ŠASIJA U PITANJU, ILI DA OKAČI ŠEMU ISTOG APARATA. NAPOMENA: IME SE PIŠE SA PRVIM "B" NAOPAKO.
DOBIO SAM INFORMACIJU DA JE OVLAŠTENI SERVISER ZA OVO ČUDO TEHNIKE BIO GOSPODIN ELMAZ IZ N. PAZARA, POKUŠAO SAM DA GA KONTAKTIRAM - NEUSPEŠNO.
UNAPRED ZAHVALJUJEM NA INFORMACIJAMA.
SASAVAT
Rešenje problema: R516 (270 Ohm) PROMENIO VREDNOST NA PREKO 2KOhm. Proveriti ga obavezno skinutog sa štampe.
Srdačan pozdrav svim kolegama.
VIDEO:
KVAR:
OPIS KVARA:NE STARTUJE IAKO MREŽA RADI ISPRAVNO, DOVODJENJEM OKIDANJA MREŽE SPOLJA I DALJE NE AKTIVIRA HIS. VN TRAFO PROVERENO ISPRAVAN. MOLIO BIH CENJENE KOLEGE DA, UKOLIKO JE NEKO IMAO DODIR SA OVOM LJUTOM MAŠINOM, ODA TAJNU KOJA JE ŠASIJA U PITANJU, ILI DA OKAČI ŠEMU ISTOG APARATA. NAPOMENA: IME SE PIŠE SA PRVIM "B" NAOPAKO.
DOBIO SAM INFORMACIJU DA JE OVLAŠTENI SERVISER ZA OVO ČUDO TEHNIKE BIO GOSPODIN ELMAZ IZ N. PAZARA, POKUŠAO SAM DA GA KONTAKTIRAM - NEUSPEŠNO.
UNAPRED ZAHVALJUJEM NA INFORMACIJAMA.
SASAVAT
Rešenje problema: R516 (270 Ohm) PROMENIO VREDNOST NA PREKO 2KOhm. Proveriti ga obavezno skinutog sa štampe.
Srdačan pozdrav svim kolegama.
Zadnja izmena: SASAVAT, dana 17 Nov 2008, 23:51, ukupno menjano 3 puta.
- vlatkocopa
- gx

- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Re: SABBA CTV29
Pravila foruma
Kako da ti neko pomogne kad nisi naveo osnovne podatke ???
Kako da ti neko pomogne kad nisi naveo osnovne podatke ???
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
- Specialty: tv-multimedia
Re: TV SABBA CTV29 Chassis KD005 - Potrebna shema
Ova shema je dostupna u Expert delu foruma... 
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- SaleSk
- ___

- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Popisi spisak elementa...I da hoce neko da ti pomogne nemoze jer nezna sta se nalazi od delova unutra...posto to su kineske sasije kako je bila taj dan raspolozena sekretarica takve sasije je pustila u optek...tako da bez pravilno popunjenog upitnika neces dobiti odgovor...
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
FIRMA:SABBA
VIDEO:
KVAR:
OPIS KVARA:NE STARTUJE IAKO MREŽA RADI ISPRAVNO, DOVODJENJEM OKIDANJA MREŽE SPOLJA I DALJE NE AKTIVIRA HIS. VN TRAFO PROVERENO ISPRAVAN.
IZVINJAVAM SE NA NE SLANJU PODATAKA, IZGUBIO SAM VEĆ SVAKU NADU.
ZAHVALJUJEM NA SVAKOM ODGOVORU I OBRAĆANJU PAŽNJE NA MOJ POST.
VIDEO:
KVAR:
OPIS KVARA:NE STARTUJE IAKO MREŽA RADI ISPRAVNO, DOVODJENJEM OKIDANJA MREŽE SPOLJA I DALJE NE AKTIVIRA HIS. VN TRAFO PROVERENO ISPRAVAN.
IZVINJAVAM SE NA NE SLANJU PODATAKA, IZGUBIO SAM VEĆ SVAKU NADU.
ZAHVALJUJEM NA SVAKOM ODGOVORU I OBRAĆANJU PAŽNJE NA MOJ POST.
- vlatkocopa
- gx

- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
Ma pokvaren je....
Salim se...
Kako si okinuo mrezu spolja????
Kako si okinuo mrezu spolja????
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
LAKO, ŽICOM (NEMERE TO BEZ KABLA).
HVALA SVIMA, PROBLEM REŠEN.
R516 (270 Ohm) PROMENIO VREDNOST NA PREKO 2KOhm.
HVALA SVIMA, PROBLEM REŠEN.
R516 (270 Ohm) PROMENIO VREDNOST NA PREKO 2KOhm.
- tom
- gxu

- Contact person: TOME
Re: TV SABBA CTV29 Chassis KD005 - Potrebna shema (REŠENO)
Dobro je kad se dobro završi... ali ubuduće manje upotrebljavaj "Caps Lock" na tastaturi (tekst piši malim slovima)... :komp:
"Lako, žicom(nemere to bez kabla).
Hvala svima, problem rešen.
R516 (270 Ohm) promenio vrednost na preko 2KOhm."
"Lako, žicom(nemere to bez kabla).
Hvala svima, problem rešen.
R516 (270 Ohm) promenio vrednost na preko 2KOhm."
TOME
- milan
- Preminuo
Kome ce ovaj podatak da koristi?SASAVAT je napisao: HVALA SVIMA, PROBLEM REŠEN.R516 (270 Ohm) PROMENIO VREDNOST NA PREKO 2KOhm.
Drage kolege,
kao 1. ovaj podatak će da koristi svim kolegama koji imaju šemu za KD-005 chassis, a koju ste vi tako velikodušno "okačili",
kao 2. ove šeme na netu nema nigde (ne koristim računar i net prvi put u životu),
kao 3. posedujem stravično veliku bazu šema i podataka (reda 242 GB), slične postoje (odajem priznanje), ali ovu nemam i bez nje nisam mogao rešiti problem, jer slično je slično ali nije to,
i najzad kao 4. zaista ne želim sa nikim da se raspravljam, svima želim uspešan rad, kako nama koji plaćamo porez, tako i onim "drugima"
Ovaj forum nisam do sada koristio jer nije bilo potrebe, tako da se izvinjavam svima koji su se našli uvredjenima.
Srdačan pozdrav.
kao 1. ovaj podatak će da koristi svim kolegama koji imaju šemu za KD-005 chassis, a koju ste vi tako velikodušno "okačili",
kao 2. ove šeme na netu nema nigde (ne koristim računar i net prvi put u životu),
kao 3. posedujem stravično veliku bazu šema i podataka (reda 242 GB), slične postoje (odajem priznanje), ali ovu nemam i bez nje nisam mogao rešiti problem, jer slično je slično ali nije to,
i najzad kao 4. zaista ne želim sa nikim da se raspravljam, svima želim uspešan rad, kako nama koji plaćamo porez, tako i onim "drugima"
Ovaj forum nisam do sada koristio jer nije bilo potrebe, tako da se izvinjavam svima koji su se našli uvredjenima.
Srdačan pozdrav.
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
nema potrebe kolega od rasprave a bas upravo zbog tih reci " kako nama koji plaćamo porez, tako i onim "drugima"" tebi je upravo mesto u EXPERTIMA i upravo zbog takvih stvari je ovaj forum osmisljen i napravljen.....bas da se zasitimo od takvih a moras priznati da niko ne baca pasulj te na osnovu jednog posta znamo dali si ti pravi serviser ili tamo neki padobranac...SASAVAT je napisao:zaista ne želim sa nikim da se raspravljam, svima želim uspešan rad, kako nama koji plaćamo porez, tako i onim "drugima"
.
sdracan pozdrav
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
- alexa_pg
- Site Admin

rubin_miki je napisao:...tebi je upravo mesto u EXPERTIMA i upravo zbog takvih stvari je ovaj forum osmisljen i napravljen.....bas da se zasitimo od takvih a moras priznati da niko ne baca pasulj te na osnovu jednog posta znamo dali si ti pravi serviser ili tamo neki padobranac...SASAVAT je napisao:zaista ne želim sa nikim da se raspravljam, svima želim uspešan rad, kako nama koji plaćamo porez, tako i onim "drugima"
.
sdracan pozdrav
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Poštujem kolega rubin_miki Vaše mišljenje, ali za mene poimanje foruma je nešto drugo, za mene je forum mesto gde ljudi iz struke razmenjuju iskustva i pomažu jedni drugima oko konkretnog zahteva, odnosno, problema. Tačno je i to da na osnovu jednog šturog posta ne može da se zaključi da li je neko iz struke ili padobranac, ali ukoliko se taj isti javi ponovo sa konkretnim podatcima, onda je to već nešto drugo, ili možda grešim? Moje pravilo je da pomognem svima koji od mene zatraže pomoć, jer se niko od nas nije rodio naučen (setimo se svi naših početaka kao klinaca i prvih popravki komšijskih i rodjačkih aparata - a dokumentacije nigde).
Želim svima uspešan rad.
Srdačan pozdrav.
Želim svima uspešan rad.
Srdačan pozdrav.
- nec
- Site Admin

- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
kako ti je napisao kolega Rubin nemoj prerano donositi zakljucke napravi 10 posta prikljuci se u privremeni expert pa vidi tamo kako se nesebicno pomaze, posle toga odluci dal ces napustiti forum ili ces se pridruziti u EXPERT 
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
SASAVAT je napisao:..ali za mene poimanje foruma je nešto drugo, za mene je forum mesto gde ljudi iz struke razmenjuju iskustva i pomažu jedni drugima...
potpuno tacno kolega, ali Vas post je pun kontradiktornosti..SASAVAT je napisao:zaista ne želim sa nikim da se raspravljam, svima želim uspešan rad, kako nama koji plaćamo porez, tako i onim "drugima"
kako istovremeno znati ko placa porez i pomoci mu, i ko ne placa porez i ne pomoci mu..a istovremeno "forum je mesto za razmenu iskustva iz struke"? i kako znati da je taj kome treba pomoc "iz struke" a ne tamo neko koji radi u podrumu zgrade, uzima platu negde a istovremeno "krade" hleb pravim majstorima??
odgovor lezi u EXPERT..
ce da izadjem na televizor,a????
Poštovani kolega, ovo se sada pretvara u diskusiju na temu koja nije predmet ovog foruma, tako da ću sa ovim postom da završim.
Moj prethodni post ne sadrži nikakve kontradiktornosti. Učlanjenjem u EXPERT grupaciju ne podnosim nikakav dokaz da sam profesionalni serviser, jer pravila ne nalažu da dostavim poresko rešenje, rešenje o PIB-u, otisak pečata, niti bilo koji drugi validan dokaz za to. Sve se svodi na daj pare (ne tvrdim da se za dati novac ništa ne dobija). Znači da i dalje ostaje znak ? ko sam ja ustvari i da li radim u registrovanom lokalu ili u podrumu. Poznam jako mnogo ljudi koji rade u podrumu i koji su vrsni stručnjaci u tom poslu koji rade (koji god to posao bio), tako da po aktivnosti ne može da se odredi da li neko plaća porez ili ne. Ne znači da ja takve spodobe koje nemaju dovoljno hrabrosti da se upuste u legalne tokove branim, daleko od toga, ali takvi meni, a ni nikom drugom, ne predstavljaju nikakvu pretnju po pitanju posla i zarade. Naime, ovlašteni sam servis za više uvoznika i robnih marki, znači kod mene dolaze hteli to ili ne, a kada uredjaj popravite kako treba i valja, dolaziće ta stranka celoga života, pa koliko košta neka košta. U mom mestu gde radim, postoji još nekoliko ljudi koji pokušavaju da rade ovaj posao na crno, ali jedino ja imam pečat kojim garantujem za ono što kažem ili uradim, tako da na mojih 100 uredjaja dolazi njihov 1 popravljen i naplaćen.
Toliko. Izvinjavam se svima na potezanju teme koja nije za ovaj forum, želim svima uspešan rad.
Srdačan pozdrav.
Moj prethodni post ne sadrži nikakve kontradiktornosti. Učlanjenjem u EXPERT grupaciju ne podnosim nikakav dokaz da sam profesionalni serviser, jer pravila ne nalažu da dostavim poresko rešenje, rešenje o PIB-u, otisak pečata, niti bilo koji drugi validan dokaz za to. Sve se svodi na daj pare (ne tvrdim da se za dati novac ništa ne dobija). Znači da i dalje ostaje znak ? ko sam ja ustvari i da li radim u registrovanom lokalu ili u podrumu. Poznam jako mnogo ljudi koji rade u podrumu i koji su vrsni stručnjaci u tom poslu koji rade (koji god to posao bio), tako da po aktivnosti ne može da se odredi da li neko plaća porez ili ne. Ne znači da ja takve spodobe koje nemaju dovoljno hrabrosti da se upuste u legalne tokove branim, daleko od toga, ali takvi meni, a ni nikom drugom, ne predstavljaju nikakvu pretnju po pitanju posla i zarade. Naime, ovlašteni sam servis za više uvoznika i robnih marki, znači kod mene dolaze hteli to ili ne, a kada uredjaj popravite kako treba i valja, dolaziće ta stranka celoga života, pa koliko košta neka košta. U mom mestu gde radim, postoji još nekoliko ljudi koji pokušavaju da rade ovaj posao na crno, ali jedino ja imam pečat kojim garantujem za ono što kažem ili uradim, tako da na mojih 100 uredjaja dolazi njihov 1 popravljen i naplaćen.
Toliko. Izvinjavam se svima na potezanju teme koja nije za ovaj forum, želim svima uspešan rad.
Srdačan pozdrav.
- Stolle
- Preminuo
Nema potrebe za bilo kakvu raspravu.Sve što nije u vezi sa temom biće obrisano.
Ponekad dođe do nesporazuma,nekad se i našali....ali sve će se srediti.
Nisi napisao u čemu je problem sa tim TV-om,tako da sad imamo rešenje,ali ne znamo šta je kvar.To je u stvari Milan mislio.Takođe nema sastava TV-a,a to je pravilo koje se mora poštovati i važi apsolutno za sve.Ispod naslova tvoje teme u crvenom polju su pravila ,te ih pročitaj.
Idi na svoj prvi post ,zatim na UREDI,i napiši šta je bio problem sa TV-om i sastav tako da se sve ispravi.I tako će koristiti svima.
I naravno svako ko se ozbiljno bavi poslom je dobrodošao u expert grupu.
Ponekad dođe do nesporazuma,nekad se i našali....ali sve će se srediti.
Nisi napisao u čemu je problem sa tim TV-om,tako da sad imamo rešenje,ali ne znamo šta je kvar.To je u stvari Milan mislio.Takođe nema sastava TV-a,a to je pravilo koje se mora poštovati i važi apsolutno za sve.Ispod naslova tvoje teme u crvenom polju su pravila ,te ih pročitaj.
Idi na svoj prvi post ,zatim na UREDI,i napiši šta je bio problem sa TV-om i sastav tako da se sve ispravi.I tako će koristiti svima.
I naravno svako ko se ozbiljno bavi poslom je dobrodošao u expert grupu.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV SHARP DV5403S Chassis DECO4 - Potrebna shema (RESENO)
napisao bucko » 05 Nov 2007, 20:20 » u Servisiranje CRT Televizora - 3 Odgovori
- 1045 Pregledano
-
Zadnji post napisao bucko
05 Nov 2007, 21:22
-
-
-
TV SAMSUNG CX6835 Chassis P70 - Potrebna shema (RESENO)
napisao slavko.e » 12 Dec 2007, 16:12 » u Servisiranje CRT Televizora - 2 Odgovori
- 1040 Pregledano
-
Zadnji post napisao k3048
12 Dec 2007, 17:49
-
-
-
TV GEC SQ2388 Chassis C41 Supra - Potrebna shema (RESENO)
napisao faca74 » 14 Mar 2008, 14:37 » u Servisiranje CRT Televizora - 24 Odgovori
- 3046 Pregledano
-
Zadnji post napisao faca74
16 Mar 2008, 13:59
-
-
-
TV NEO TV2000TXV Chassis TV2K - Potrebna shema (RESENO)
napisao borce » 23 svi 2008, 12:01 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1379 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
23 svi 2008, 14:26
-
-
-
TV SCHNEIDER STV512 Chassis TV6 - Potrebna shema (REŠENO)
napisao markovicg1 » 13 Okt 2008, 13:07 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1431 Pregledano
-
Zadnji post napisao markovicg1
23 Okt 2008, 14:50
-
-
-
TV NEC CT1416PB Chassis PWC2286A - Potrebna shema (RESENO)
napisao alexa_pg » 24 Okt 2008, 11:03 » u Servisiranje CRT Televizora - 3 Odgovori
- 867 Pregledano
-
Zadnji post napisao alexa_pg
24 Okt 2008, 17:07
-
-
-
TV SHARP 72DS18S Chassis CA100 - Potrebna shema (RESENO)
napisao staka » 11 Dec 2008, 21:28 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 775 Pregledano
-
Zadnji post napisao staka
12 Dec 2008, 00:03
-
-
-
TV SANYO CTP3218 Chassis B5C32181 - Potrebna shema
napisao Marko Enter » 28 Jul 2008, 18:39 » u Servisiranje CRT Televizora - 1 Odgovori
- 700 Pregledano
-
Zadnji post napisao Marko Enter
07 Avg 2008, 10:15
-