MODEL: 26CS5276/10Z
CHASSIS(oznaka šasije): K40
PCB(oznake na štampanoj ploči): N/A
MCU(procesor): MSM5840H-84RS
EEPROM:
VERTIKALA:TDA3650
AUDIO: TDA2611
VIDEO: TDA3561A
SMPS (mreža): TDA2581 & BU826
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR: Mreza
OPIS KVARA:
Tv je bio kod nekog majstora pre nekoliko meseca kada ge je udrio grom. Taj majstor se otkazao posle nekoliko dana radnja pa sad je stigao kod mene TV.
Kad sam ga otvorio TV nemao je HIS tranzistor i SMPS tranzistor a unutra je stojao izvadzen BU826.
Tv je imao st-by radi to sta taj napon ide preko posebat TRAN.
Ispitao sam ja mrezu samo povrhu zamenio nekoliko elkosi i dioda 6152 koja bila 1N5062 stavio sam RGP30M

i novi BU 826 i TDA2581 cinio mi se da stari je ispravan zato sta sa izvadzen BU na bazu ima 15 i nesta KHz.
ukljucim mrezu preko sijalicu i cujese da oscilise, merim B+ 140V.
Gasim i stajem sijalicu na B+ 100W vadim

Vadim sve opet prekontrolisem i zamenujem i buster kon... i svi drugi kon.. u primar novi BU .
Stajem opet sijalicu umesto OS vadim opterecenje (sijalici 100W) i "ON" kad ono opet PUFF sad i so sijalici umesto OS, otisao je BU.
Vadim sve i opet ponovo prekontrolisem SVE i sada umesto dioda 6152 (1N5062) stavim jedna damper dioda BY228 kada da izvadim PTC vidim da stampu sa napajanje ide preko njega t.e grec za 310V ide preko PTC

na semu vidim - tako je. prespoim direkno. i sad umesto BU826 stavio sam BU508W onako cisto za da vidim sta ce se desi radi to sta BU 826 je Darl+Damper D a na semu simbol ni je tako.
Umesto OS

Gasim i umesto OS

Dali neko je imao slicnih problema sa ovu sasiju? Sada se mislim da stajem BU826 zato sta je iscureo i sa sijalicu.
Mozda PTC mi je praveo problema kada sam izvadio je bil na pola.