CD player Audiosonic (RESENO)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
CD player Audiosonic (RESENO)
U pitanju je CD player Audiosonic,pre kvara mu je trebalo pola sata da ucita disk a sada je stao skroz,promenio sam saku naduvanih elkosa,laser,ali nije bilo rezultata. Izvukao sam jedan flet kabl sa 17 vodova iz nekog rasturenog CD rom-a i proradio je samo uz odstranjivanje jednog voda. Proradio je rasturen sa izvadjenim plocicama,ali sada kada sam sve lepo upakovao nece da pisne,iz desetog puta ucitava disk(probao sam nekoiko diska) i nece da krene,ako nekako uspe da ucita posle toga ako hocu da pustim pesmu samo vrti i laser ide nazad 2-3 mm pa se vraca i sve tako uz cvrcanje. Narucio sam novi flet,stize mi sutra iz NS,ako to ne upali ima li neko jos neku ideju sta bi mogao da bude problem? Ovo mi je prvi CD player...
Zaboravih da napomenem da se drajver motora uzasno greje a posle nekih deset sekundi vrtenja,ugreje se tako da nemoze prst da se drzi na njemu...jel normalno to?
pozdrav Vucko
Zaboravih da napomenem da se drajver motora uzasno greje a posle nekih deset sekundi vrtenja,ugreje se tako da nemoze prst da se drzi na njemu...jel normalno to?
pozdrav Vucko
Zadnja izmena: Vucko_AR, dana 12 Dec 2009, 09:06, ukupno menjano 1 put.
- rubin_miki
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Re: CD player Audiosonic
normalno da nije normalno..ne bih ti preporucio da ga tako testiras jer ce na kraju drajver i vrisnuti, trazi koji prob imas a pre svega stavi orig flet..
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
I menjaj spin motor negreje se dzaba taj drajver.A cim su bili naduvani elektroliti i njih si zamenio ni drugi (ako ih ima) pored njih koji mozda na oko izgledaju nenaduveno sigurno nisu lepo prosli.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
Zamenicu i tih nekoliko preostalih elkosa,nego...koji od ona dva motora je spin? 

Aha...ma vec sam umoran,nisam provalio naziv 
Znaci on moze da crkne polovicno,vrti i dalje a ne valja?
Jel postoji neki test za njega?

Znaci on moze da crkne polovicno,vrti i dalje a ne valja?
Jel postoji neki test za njega?
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
postoji ZAMENAVucko_AR je napisao: Jel postoji neki test za njega?

Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
Stigao flet ali...nema nekog poboljsanja,ne ucitava iz prvog puta,nece da krene kada nekako ucita,samo seta levo desno 2-3 mm i cvrkuce...
Drajver se cini mi se manje greje ali za nijasnu,elkice sam promenio,na stampi izgleda nema losih kontakta ni preloma...sta dalje da radim? Motor?
Cudi me to sto od kada sam ga upakovao nece da radi,a kada su plocice bile izvadjene,kenuo je iz prve...

Drajver se cini mi se manje greje ali za nijasnu,elkice sam promenio,na stampi izgleda nema losih kontakta ni preloma...sta dalje da radim? Motor?
Cudi me to sto od kada sam ga upakovao nece da radi,a kada su plocice bile izvadjene,kenuo je iz prve...

- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Proveri spin motor na unimeru dali vrti na #1 podrucje i koji otpor daje,posto ne verujem da ces naci isti takav...

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
Ne vrti,a otpor je 11Ohm...

Nema sta iskustveno kazem da ti je spin sigurno.A to sto je raspakovan radio je razlog mozda polozaj mehanizma pa ej lakse ucitao.Znaci mehanizam je bio pod nekim nagibom i uspeo je da zavrti cd.
Zamenicu spin,samo dok skinem onu "glavu" gde ide disk ima debelo da se namucim...kao da su je lepili super lepkom jbt
I da zaboravih da kazem da se ponekad desava kada proba da ucita,disk podje pa stane i tako 2-3 puta pa posle jedva ucita...

I da zaboravih da kazem da se ponekad desava kada proba da ucita,disk podje pa stane i tako 2-3 puta pa posle jedva ucita...

Tu glavu sto skidas (sesiric ) obavezno premeri sublerom da vratis na istu visinu na novi motor inace nista nisi uradio.Ja naprimer za DVD kupujem motorice sa vec namontiranim sesiricem nesto je malo skuplji ali nezelim da se igram namestanjem sesirica.
- vlatkocopa
- gx
Isto i ja kao kolega kupujem sa sesiricem,al ponekad zatrebaju i bez,posto sesirici ponekad nisu isti,a kad probas na novom motoru da izvadis sesiric,onda ga u 80% slucajeva zahebes....zato imam vise vrsta na lageru,sa dugom i kracom osovinom,pa koji pasuje...
Budi pazljiv pri montazi starog sesirica na novom motoru i nemoj na silu da nabijas (uzmi veci cekic
)Ako ide pasent,bolje jedva malo prosiri rupu na sesiricu (pa kad sredis rastojanje,kapni malo super lepka ODOZGO na sesiru)nego da upropastis novi motor,posto su bas osetljivi po tom pitanju...
Ja pre montaze novog motora,obicno pokusam (ako moze) da razradim stari motor,tako sto ga zakacim na napajanje 8-12v za kratko(ali obavezno obe zice otkacene skrooz od drajvera),pa proverim unimerom ako vrti na #1 i ako pokazuje bar manji otpor od 30-tak oma i ako operacija uspe(posto oni ili zaribaju,posto im je magnet od gume i ona se naduje,pa grebe u rotor ili nakupe garez od cetkica i zapune kolektor)...onda proverim dali aparat radi ili je mozda i laser otisao u vecna lovista...

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
Hvala na savetu!
Nego...sad jedno izuzetno glupo pitajne...ali ko pita ne skita..
,da li neki ship u ovom cd player-u moze da se sprzi ako mu se pinovi dodirnu unimeron na opsegu za merenje dioda?

- vlatkocopa
- gx
Sve zavisi na kom si podrucju merio,dali na #1,#10...ili vece podrucje.Obicno unimeri imaju 3 komada baterije od 1.5v,pa na #1 daju najvise napona (zato i spin motor se okrece)....Bar do sad nisam imao takvo iskustvo.... 

Ovo je digitalni unimer i ima bateriju od 9V,a merio sam u onom polju sto je nacrtana dioda i kada se spoje pipalice unimer pisti....qq lele ako sam ga sprzio.... :cut:
...moj je player ali bice gusto... :tenk:

- vlatkocopa
- gx
Pa izmeri onda drugim digimerom koji je napon na pipalicama,ja mislim da sa digimerom ne bi trebalo biti problema oko spaljivanja komponenti....i nece ti nikad bas iz istog razloga provrteti spin motor...
Otkaci zice sa motora i prikaci na ispravljac sa regulacijom i ampermetrom i zakaci na motor i prati kolko vuce struju...probaj da ga bar malo razradis ,menjaj mu i polaritet napajanja...pa onda vidi dali ima neke razlike kad mu ubacis disk...

Otkaci zice sa motora i prikaci na ispravljac sa regulacijom i ampermetrom i zakaci na motor i prati kolko vuce struju...probaj da ga bar malo razradis ,menjaj mu i polaritet napajanja...pa onda vidi dali ima neke razlike kad mu ubacis disk...
Ovako,na 1.2V spin motor vuce 12mA a onaj sto mrda laser 14-15mA,mereno unimerom...ima tu opciju...
Hoce da podju i na 600mV ali teze,da li tako treba da se ponasaju ispravni motori?

Hoce da podju i na 600mV ali teze,da li tako treba da se ponasaju ispravni motori?
- vlatkocopa
- gx
E jbg...ja sam naviko da ih merim klasicnim unimerom sa skazaljkom...
Sa digimerom nemam bas neka iskustva oko motora... 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Remont lasera i popravka CD player-a
napisao milan » 07 Dec 2007, 10:47 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 23 Odgovori
- 14775 Pregledano
-
Zadnji post napisao Gundolf1
08 Feb 2020, 02:47
-
-
-
Aiwa mini linija cx-lap1mk3z - cd player ne okreće disk
napisao misterz » 14 Okt 2012, 23:41 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 4 Odgovori
- 1361 Pregledano
-
Zadnji post napisao misterz
16 Okt 2012, 11:24
-
-
- 9 Odgovori
- 1770 Pregledano
-
Zadnji post napisao XbaneX
28 Jan 2013, 12:49