Curenje gasa iz klima uredjaja
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- INI SERVIS
- bela tehnika
- Contact person: Nikola
- Phone number: 00381230441606
- Specialty: whitegoods
Curenje gasa iz klima uredjaja
Naisao sam u skorije vreme na nekoliko slucajeva da curi spoljasnja jedinica. Posto su klime bile u garanciji ja se nisam mesao u otklanjanjanje kvara,ali me interesuje,onako statisticki gde, na kom sastavu, najcesce procure klime i kako se resavaju ti problemi.Neke metode i postupke sam video i znam,ali imam ja jos da se nagledam kojecega. Recite mi bar onako, uopsteno.
Мудрост ће вас сачувати да вас вуци не растргну, а доброта ће вас сачувати да ви не постанете вуци !
- JaroslavBires
- ___
Re: Curenje gasa iz klima uredjaja
Obično su loši pertlovi o čemu smo svi već naširoko pisali, pročitaj malo!
Ono što nismo dotakli je pucanje cevi unutar spoljašnje jedinice! Obično pukne pored vara i kada ima mogućnosti za vibracije, znači oko kompresora dugačke cevi. Upravo zato proizvođači postavljaju tegiće od smolastih materijala -lepi na cevi!
Rešava se uglavnom tako da se iseče puknuto parče i ubaci parče cevi preko zdravih krajeva sa preklopom od min prečnik cevi a najbolje preklop dva fija cevi! Jedino što umesto fabričkog vara imaš dva -uglavnom, jer nekad možeš i izvaditi cev iz prelaza i postaviti novo parče cevi!
Ono što nismo dotakli je pucanje cevi unutar spoljašnje jedinice! Obično pukne pored vara i kada ima mogućnosti za vibracije, znači oko kompresora dugačke cevi. Upravo zato proizvođači postavljaju tegiće od smolastih materijala -lepi na cevi!

Rešava se uglavnom tako da se iseče puknuto parče i ubaci parče cevi preko zdravih krajeva sa preklopom od min prečnik cevi a najbolje preklop dva fija cevi! Jedino što umesto fabričkog vara imaš dva -uglavnom, jer nekad možeš i izvaditi cev iz prelaza i postaviti novo parče cevi!

Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

- INI SERVIS
- bela tehnika
- Contact person: Nikola
- Phone number: 00381230441606
Problem sa pertlovima je na sastavu spoljasnje i unutrasnje jedinice. Toliko znam. But, pitanje se prvenstveno odnosilio na drugi deo tvog odgovora. Ja pertlovanje proveravam, pazljivo pertlovanje+pazljivo srafljenje+vakuumiranje+ 15-20min cekanja da vakuummetar ostane gde treba, pa onda pustanje gasa. U svakom slucaju hvala na odgovoru, dao si mi odlicne smernice na sta da obratim paznju.
Мудрост ће вас сачувати да вас вуци не растргну, а доброта ће вас сачувати да ви не постанете вуци !
naisao sam na bar deset vanjskih jedinica gdje je dolazilo do pucanja filtera...
vjerovatno ga rascijepi visok pritisak usled začepljenja.
i isto tako često pucaju koljena ili koljeno na kondezatoru vanjske jedinice.
vjerovatno ga rascijepi visok pritisak usled začepljenja.
i isto tako često pucaju koljena ili koljeno na kondezatoru vanjske jedinice.
"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...
-nekad bilo...
- JaroslavBires
- ___
To se dešava kad "majstori" kvalitetno vakuumiraju instalaciju!
Pa vlaga zapuši sito na sušaču!

Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 9 Odgovori
- 2160 Pregledano
-
Zadnji post napisao flatron
10 Jul 2009, 21:31
-
- 9 Odgovori
- 3383 Pregledano
-
Zadnji post napisao cubica
17 Jul 2008, 18:53
-
-
Pomoc oko različitih modela klima uredjaja LG
napisao djolejr » 04 Apr 2009, 18:37 » u KLIMA UREĐAJI - 3 Odgovori
- 1596 Pregledano
-
Zadnji post napisao Nebojsa_Pazova
08 Apr 2009, 08:49
-
-
- 4 Odgovori
- 2337 Pregledano
-
Zadnji post napisao Nebojsa_Pazova
06 Apr 2009, 11:41
-
-
Motor ventilatora vanjske jedinice klima uredjaja( RESENO) !
napisao gordecka » 09 svi 2012, 21:46 » u KLIMA UREĐAJI - 7 Odgovori
- 1523 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
12 svi 2012, 00:33
-
-
-
Punjenje klima uredjaja preko manometra
napisao ludak_pocetnik » 04 Jun 2012, 17:38 » u KLIMA UREĐAJI - 10 Odgovori
- 7138 Pregledano
-