Pozdrav svima.
Prije dva mjeseca kupio sam veš mašinu CANDY CO 474TWM6/1-S. Pri prvom uključivanju pojavio se problem sa okretanjem bubnja.
Izabrao sam program PAMUK, 60 stupnjeva C, centrifuga 1400 okretaja. Količina rublja cca 4kg. Inače mašina je deklarirana za 7kg. Po uključenju sve
ide normalno dok mašina ne postigne postavljenu temperaturu od 60 stupnjeva. Nakon toga nasatje problem sa motorom. Motor okrene bubanj dva tri puta
i onda počne trzati i pomalo okretati bubanj. Isto i na drugu stranu. To traje cca 5 minuta nakon čega se pojavi greška E8. Isto se pojvljuje i na drugim
programima u nekom momentu.
Zvao sam ovlašteni servis. Došli i ustanovili da je problem u elektronici-modulu. Došli drugi puta, zamjenili modul ali bez uspjeha i odvezli mašinu u servis.
Poslije 14 dana vratili mašinu uz tvrdnju da su je testirali u servisu i sve radi. Otišli. Uključio mašinu na isti program ali ne radi. Isti problem kao i prvi puta.
Reklamirao u centralni servis CANDY Zagreb ali na žalost do danas nisu napravili ništa. Niti poslali servisera niti dali suglasnost za zamjenu mašine. Čekam i dalje.
Molim vas ako netko ima neko iskustvo sa takvim strojem ili ima ideju što bi mogao biti problem da napiše.
Napominjem da mašina ima inverterski motor.
Hvala na svako odgovoru.
Josip
CANDY veš mašina, nova, ne radi motor ispravno
Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: CANDY veš mašina, nova, ne radi motor ispravno
To je nova mašina... teško ćeš mimo ovlaštenog servisa a komoli na forumu riješiti problem.
Vidiš da se i oni u ovlaštenom baš ne snalaze.... budi uporan, zaprijeti im tužbom ako treba.
Vidiš da se i oni u ovlaštenom baš ne snalaze.... budi uporan, zaprijeti im tužbom ako treba.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Moraš biti uporan, i tražiti novac nazad, pošto nisu rešili problem.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Ja bih tražio da mi zamene mašinu pošto je nova, a neispravna i nisu uspeli da reše kvar ili ako ne može zamena, da se vrate pare.
S obzirom da sam ja hobista, nisam siguran da li sam u pravu, ali mislim da je Candy pre rata otvorio fabriku za proizvodnju veš mašina u Rusiji, zbog jeftine radne snage. Ko zna da li sada zbog rata i sankcija i mogu da se dobave delovi odatle. Tako da je bolje da dobiješ pare ako možeš, pa da kupiš neku drugu mašinu, na primer od kineskih delova, koji su lako dostupni. A najbolje od nekog regionalnog proizvođača - Gorenje, Končar, Beko... oni imaju vrlo razvijenu servisnu mrežu i lako dostupne rezervne delove.
S obzirom da sam ja hobista, nisam siguran da li sam u pravu, ali mislim da je Candy pre rata otvorio fabriku za proizvodnju veš mašina u Rusiji, zbog jeftine radne snage. Ko zna da li sada zbog rata i sankcija i mogu da se dobave delovi odatle. Tako da je bolje da dobiješ pare ako možeš, pa da kupiš neku drugu mašinu, na primer od kineskih delova, koji su lako dostupni. A najbolje od nekog regionalnog proizvođača - Gorenje, Končar, Beko... oni imaju vrlo razvijenu servisnu mrežu i lako dostupne rezervne delove.
Evo danas su me obavijestili iz servisa da su naručili novi motor. Javiti ću kakvo je stanje kada ga promijene.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Preporuka za kupovinu veš mašine - nova ili polovna
napisao gucci-m » 15 Nov 2023, 08:41 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 53 Odgovori
- 25742 Pregledano
-
Zadnji post napisao DEJAN DEŠA AUDI
27 Mar 2024, 02:31
-
-
-
Candy CS04 H7A1DE-S masina za susenje izbor.
napisao kosmajac » 03 Apr 2023, 09:07 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 3 Odgovori
- 2370 Pregledano
-
Zadnji post napisao miodrag popovic
03 Apr 2023, 14:44
-
-
-
Whirlpool ves masina seria 6 kvar F12
napisao Shingo » 29 svi 2025, 00:38 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 7 Odgovori
- 1061 Pregledano
-
Zadnji post napisao Shingo
02 Jun 2025, 21:12
-
-
-
Kupovina mašine za sušenje veša Gorenje vs Candy
napisao alexa_pg » 06 Nov 2023, 19:25 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 15 Odgovori
- 8038 Pregledano
-
Zadnji post napisao aleksa.ue
19 Dec 2023, 22:42
-
-
-
pomoc prijatellja pri kupovini ves masine
napisao srleboj » 13 Apr 2020, 15:43 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 37 Odgovori
- 18562 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
07 Jun 2022, 16:50
-
-
-
Re: YT majstor E TAKO SE TO NE RADI !
napisao cubica » 05 Jun 2018, 18:00 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 22 Odgovori
- 12465 Pregledano
-
Zadnji post napisao bogoslav
05 Nov 2023, 15:01
-