Problem sa zamrzivačem Zanussi na R600

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Dalibor Niš
_
_
Warranty service: Midea Korel
Contact person: Dalibor

Problem sa zamrzivačem Zanussi na R600

Post napisao Dalibor Niš » 25 Nov 2009, 01:52

Posto sam nov na polju uređaja koji rade na R600a a polako se upuštam u popravku istih,hteo bih da Vas pitam za problem. U pitanju je zamrzivač Zanussi 410l koji radi na R600a i pusta gas u isparivaču.
Zanima me da li može da se stavi klasičan alu pljosnati isparivač 220x43cm za ove starije ili alu cevi,jer sam negde čuo da ne može jer je problem u kapilari i zapremini,tj. površini isparivača? :?

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Re: Problem sa zamrzivačem Zanussi na R600

Post napisao goranfri » 25 Nov 2009, 02:38

Moze i ne moze. Taj isparivac nije pravljen za rad sa R600 ali moze da se doradi.
Ne bi bilo lose da se malo zabavis teorijom hladjenja i proracunom kapilarnih cevi.
Nekako se odjednom pojavilo mnogo montazera klima uredjaja u opravci rashladne tehnike.
Da me ne shvatis pogresno ali i ti i dosta drugih ovde na forumu mnogo toga ste preskocili i to se odmah vidi po pitanjima koje postavljate.
Isparenje 0 bara , sta to znaci ?
Morate da se malo edukujete jer busenje zidova je jedno a hladnjenje nesto drugo.

I nemoj sada da se naljutis vec google i knjige i napred. :dmzs:

Honorarac
Preminuo
Contact person: Damir
Specialty: whitegoods

Post napisao Honorarac » 25 Nov 2009, 08:39

Dalibor Niš
_
_
Warranty service: Midea Korel
Contact person: Dalibor

Post napisao Dalibor Niš » 25 Nov 2009, 12:38

Taman posla Gorane da se naljutim. Naravno da smo mi mladji ovde da nesto naucimo.
Inace ja nisam klimadzija jer sam zavrsio Nikolu Teslu u Niš-u, smer rashladni i termički uredjaji,samo je problem sto tada jos nisu postojali uredjaji na R600,a u knjigama za rashladne uređaje koje ja imam ne pise ništa o tome. Možda nisi pročito moj prethodni post do kraja ali tamo lepo pise da je napravljena štamparska greska :tuptup: i da je pritisak o bara sto je jednako isparenju od-30.
Hvala Honorarcu.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”