Samsung SideBySide TwinCool
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- rubin_miki
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
ovo je od mog prijatelja u Loznici, citiram:
Ploca: HERMES-PJT DA41-00450A 247X197 ver 1.0 (07.03.05)
Problem: Pocelo je sa iskljucivanjem frizidera...zamrzivac normalno radi ali frizider ne hladi..prvi put iskljucio i pustio da se odledi sve misleci da je kanal za hladjenje zaledio...proradio posle toga i radio nepunih 7 dana..vise nece niti tako. Inace, generalno ima klapne na frizideru i zamrzivacu koje se po potrebi otvaraju, mehanicki su isparvne, negde na ploci glavi..namerno mislim od strane proizvodjaca ali gde?
Treba mi shematics ako negde neko moze da iskopa ili savet ako se neko vec baktao sa ovim...vidim da ima 10-ak opto releja i njih sam merio i ne nalazim problem, pregledao stampu, nema tragova preopterecenja, elektroliti svi ok, stabilizatori takodje...ima MCU Hermes-R600a (DISPANSER) koji verovatno drka..
Ploca ova se ne proizvodi vec dugo (sto i nije cudo u odnosu na datum proizvodnje iz 2005!) i nju menja DA41-00451B...ako ima negde za naruciti u okolini, i to je ok..
znaci, ako neko ima ili zna gde moze da se nabavi, ali da je cena normalna (njemu neki serviser potrazio 220 evra sto moramo da priznamo da je mnogo), nek mi javi ovde.
hvala
Ploca: HERMES-PJT DA41-00450A 247X197 ver 1.0 (07.03.05)
Problem: Pocelo je sa iskljucivanjem frizidera...zamrzivac normalno radi ali frizider ne hladi..prvi put iskljucio i pustio da se odledi sve misleci da je kanal za hladjenje zaledio...proradio posle toga i radio nepunih 7 dana..vise nece niti tako. Inace, generalno ima klapne na frizideru i zamrzivacu koje se po potrebi otvaraju, mehanicki su isparvne, negde na ploci glavi..namerno mislim od strane proizvodjaca ali gde?
Treba mi shematics ako negde neko moze da iskopa ili savet ako se neko vec baktao sa ovim...vidim da ima 10-ak opto releja i njih sam merio i ne nalazim problem, pregledao stampu, nema tragova preopterecenja, elektroliti svi ok, stabilizatori takodje...ima MCU Hermes-R600a (DISPANSER) koji verovatno drka..
Ploca ova se ne proizvodi vec dugo (sto i nije cudo u odnosu na datum proizvodnje iz 2005!) i nju menja DA41-00451B...ako ima negde za naruciti u okolini, i to je ok..
znaci, ako neko ima ili zna gde moze da se nabavi, ali da je cena normalna (njemu neki serviser potrazio 220 evra sto moramo da priznamo da je mnogo), nek mi javi ovde.
hvala
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
Re: Samsung SideBySide TwinCool
kolega,
procitaj sa nalepnice koja se nalazi na levoj ili desnoj strani frizidera tacan model i ne bi bilo lose da detaljnije opises problem.
koliko sam shvatio, isparivac zaledi ili...?
procitaj sa nalepnice koja se nalazi na levoj ili desnoj strani frizidera tacan model i ne bi bilo lose da detaljnije opises problem.
koliko sam shvatio, isparivac zaledi ili...?
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
Milane, hvala ti..
Nuk, samo sam citirao njegov problem, reci cu mu da prepise sve sa nalepnice, mada mi izgleda da je sve sto je mogao, vec napisao..
Nuk, samo sam citirao njegov problem, reci cu mu da prepise sve sa nalepnice, mada mi izgleda da je sve sto je mogao, vec napisao..
nije.
oznaka modela pocinje sa RS uglavnom.
radim samsung od kad su se pojavili na trzistu i cisto da znas, ako je iz 2005. elektronika moze da se nabavi ali sam 99% ubedjen da nije problem do ploce.
malo vise informacija sa detaljno opisanim problemom ne bi bilo na odmet.
ovo je sve onako, sturo opisano.
pozdrav
oznaka modela pocinje sa RS uglavnom.
radim samsung od kad su se pojavili na trzistu i cisto da znas, ako je iz 2005. elektronika moze da se nabavi ali sam 99% ubedjen da nije problem do ploce.
malo vise informacija sa detaljno opisanim problemom ne bi bilo na odmet.
ovo je sve onako, sturo opisano.
pozdrav
- frigoservisbata
- bela tehnika
Ja sam imao problem sa jednim samsungovim friziderom(kombinacija) i mislio sam da je do elektronike.Zaledjivao je isparivac tacno posle sedam dana,proveravao sonde,grejac,klapne i sve je bilo ok.na kraju sam ugradio tajmer za otapanje,misleci da je to problem(sumnjao sam na sondu koja ukljucuje otapanje ili elektroniku),dok na kraju posle nekih dva tri meseca napokon nije skroz riknuo.Najveca zabuna u celoj prici je bila ta sto kad radi otopljen u pocetku normalno postize temperaturu.Kvar je bio u kompresoru,tj.poceo je da slabi dok nije skroz riknuo.Stavio sam nov motor i radi frizider vec druga godina,ko nov....Ne mora da znaci da je to i na ovom modelu al simptomi su gotovo identicni...Ne znam da li je isti model,tj.ne pamtim oznake modela!Bio je na R-600a.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
-
- _
- Contact person: Misko
- Specialty: whitegoods
Kod špulne ili(motorčića)koji pokreće klapnu postoji ,valjda se tako zove magnetni prekidač,koji daje komandu ploči da je uredjaj spreman za rad.Ako on pregori,uredjaj počne da radi kratko i onda prekida sa radom.Neka proveri to pa ćemo da vidimo za dalje.Imao sam problem sa dve slične SAMSUNG kombinacije.
ovde se radi o side by side varijanti a ne o klasicnoj kombinaciji.
pisem ovo zato sto sbs ima drugaciji sistem i ovaj kvar sto si opisao se kod njih ne desava.
pre svega treba odraditi test preko kontrolnog panela i videti da li je elektronika registrovala gresku.
pisem ovo zato sto sbs ima drugaciji sistem i ovaj kvar sto si opisao se kod njih ne desava.
pre svega treba odraditi test preko kontrolnog panela i videti da li je elektronika registrovala gresku.
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
citiram njegovo:
daklem...posle detaljne provere (odvrnuo sam SVAKI sraf i skinuo svaku maskicu) na samom friziideru nisam nasao nikakav ocit problem...motor ukljucuje iskljucuje po zadatoj temperaturi, sonda odradjuje posao, prekidac na vratima obavlja funkciju, defrost radi besprekorno, kompresor fercera...ponovo sam se vratio ploci i elektronici, proverio po shematics sta kako, impulse ovo ono i ponovo nista nisam nasao sto bi ukazalo na tacan problem...pribegao opstoj intervenciji-prelemio SVAKI kontakt...ukljucio frizider, i za sada (11h od ukljucenja) radi...videcemo dokle...
znaci za dan dva napisacu dal je resio ili se greska ponovila..
hvala svima
daklem...posle detaljne provere (odvrnuo sam SVAKI sraf i skinuo svaku maskicu) na samom friziideru nisam nasao nikakav ocit problem...motor ukljucuje iskljucuje po zadatoj temperaturi, sonda odradjuje posao, prekidac na vratima obavlja funkciju, defrost radi besprekorno, kompresor fercera...ponovo sam se vratio ploci i elektronici, proverio po shematics sta kako, impulse ovo ono i ponovo nista nisam nasao sto bi ukazalo na tacan problem...pribegao opstoj intervenciji-prelemio SVAKI kontakt...ukljucio frizider, i za sada (11h od ukljucenja) radi...videcemo dokle...
znaci za dan dva napisacu dal je resio ili se greska ponovila..
hvala svima
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 0 Odgovori
- 1198 Pregledano
-
Zadnji post napisao toce
02 Sep 2008, 16:20
-
-
frizider Samsung RS23FCSM potreban service manual
napisao jujumara » 29 Okt 2009, 16:06 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 6 Odgovori
- 1760 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
31 Okt 2009, 21:28
-
-
- 23 Odgovori
- 8941 Pregledano
-
Zadnji post napisao Bato
18 Jul 2020, 01:05
-
- 5 Odgovori
- 1771 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
27 svi 2011, 01:10
-
-
Samsung RL36SBSM1BUL.frizider neispravan kompresor (RESENO)
napisao Klimadzija011 » 25 Okt 2011, 19:39 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 13 Odgovori
- 2525 Pregledano
-
Zadnji post napisao Klimadzija011
27 Okt 2011, 04:57
-
-
-
Samsung RL39WBSM iskljucuje na svaki 3-4 dana
napisao gelevski » 26 svi 2012, 10:20 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 1678 Pregledano
-
Zadnji post napisao gelevski
19 Okt 2012, 21:45
-
-
-
Samsung SRL39WEB kad iskluci ponovo ne startuje (reseno)
napisao gelevski » 20 Avg 2013, 11:43 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 4 Odgovori
- 1261 Pregledano
-
Zadnji post napisao gelevski
05 Sep 2013, 23:08
-
-
-
Samsung RL33SBMS No Frost problem stalan rad!
napisao Cokoladni » 20 Avg 2014, 23:53 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 3261 Pregledano
-
Zadnji post napisao frigoservisbata
25 Avg 2014, 22:41
-