Frizider Bosch KGV7006/04

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Sorento
_
_

Frizider Bosch KGV7006/04

Post napisao Sorento » 07 Mar 2012, 20:37

Pozdrav svima
Frizider Bosch KGV-7006/04
Bicu kratak i konkretan,pomenuti frizider (kombinovani),R600a,stradao kompresor...
Ugradio drugi kompresor na R406a,zamjenio filter,dobro izvakumirao,postepeno napunio,frizider dobro zaokruzio i u komori i u friziderskom dijelu i onda nastaje problem... nakon 45 min. tako finog i mirnog rada,finog žubora i protoka plina kroz sistem desi se zacepljenje,ode i vakum itd...
Isti postupak ponovio 2 puta (aparat mi je u servisu) i 2 puta mi se odigra isti scenario....

Moje pitanje (postavljeno prvenstveno starijim i iskusnijim serviserima) je sljedece!

Dosta sam iscitavao na forumu o prociscavanju i ispiranju sistema raznoraznim freonima,azotom itd... sam cin "prociscavanja" sistema volio bi da mi se malo pojasni??

Imam veliku azotnu bocu u servisu i dali nju mogu prikopcati na kapilaru i pustiti pritisak da procisti sve sto se ima procistiti da izadje na povratnu cijev i koliki pritisak se uopste smije pustiti u sistem...

P.s. Znam da ce mnogi reci kako se ne moze na R600 sistem ubacivati R12,R406,R134 radi razlicitih duzina i promjera kapilara...,ali iz licnog iskustva sam u radio dosad najmanje desetak frizidera kombinovanih koji rade besprijekorno evo vec par godina

Unaprijed zahvalan
nadam se da je pitanje bilo jasno Zivjeli :hm:

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Re: Frizider Bosch KGV-7006/04

Post napisao goranfri » 07 Mar 2012, 22:55

Popunite lokaciju u profilu pa ćemo dalje .

A freon 406 je posebna priča.

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
Contact person: ZDRAVKO

Post napisao ZDRAVKO T » 08 Mar 2012, 10:30

Kako Goran tvrdi 406 freon je sasvim druga priča a što se tiče frižidera pomalo je bez veze ga skidati sa r 600 plina samo zbog toga što neki majstor nije pripremljen za taki rad.Osim toga problema imaš prijatelju i drugi a to je zašto je strari kompresor crko jer je moguće da je problem začepljenje od ranije a sada je još i povećan zbog mogućega onačišćenja unutar instalacije.Što se tiče dušika ako ga već imaš kopčaš ga sa usisne strane prvo da izbiješ čep iz kapilare.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

sfar
_
_
Warranty service: u mirovini
Specialty: consumer

Post napisao sfar » 08 Mar 2012, 10:53

nije mi jasno što je svima bauk plin r600a. Ako ti je hladnjak u radioni normalno ga radiš kao i hladnjak sa ostalim plinovima s tim da za servisnu zavariš venitl . znači sve prije povariš dok je sistem ispražnjen i punjenje preko ventila . normalno ventil mora obavezno imati kapicu sa dihtungom .

JaroslavBires
___
___

Post napisao JaroslavBires » 08 Mar 2012, 12:38

Ja čak ne bi preporučio produvavanje sa strane isparivača ka kapilari, jer se zna dići neko đubre iz isparivača i još više s*ebe kapilaru! Gde god mogu, menjam kapilaru, a gde ne mogu, sa starim, zabranjenim sada R-11, u tečnoj fazi, hidro pumpom do 300bara probijam čepove kroz kapilaru! A na dalje ću se morati snaći za sredstvo za probijanje-ekološko!

Verovatno si čuo za izraz "ispucavanje" linije! To mi je omiljeno kod svih popravki: stvar je u tome, da deo instalacije, npr isparivač/kapilaru, stisneš na kraju kleštima i kroz deo koji se spaja na usis kompresora, preko Hansena i lopta ventila puniš isparivač na oko 5bara sa azotom ili rashl sredstvom kakvo je u sistemu i otpuštaš pritisak naglim otvaranjem lopta ventila! Pošto gas naglo izlazi iz sistema, vrtloži se i povlači sa sobom sve nečistoće, ulje... Par puta ispucaš i uglavnom je dovoljno, a đubre hvataš u krpu, da te ne ošine po licu!
Kada se ispucavaju velike linije po firmama, pucne i opiljci od varenja umeju da izlete ko metak, pa se pazi u kom pravcu se ispucava! A to se puni i po 20-tak bara!
Obrati pažnju na dobro i dugo vakuumiranje, koji sušač stavljaš... :tooo: :pivopije:
Zadnja izmena: JaroslavBires, dana 14 Mar 2012, 13:47, ukupno menjano 1 put.
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc

Re: Frizider Bosch KGV7006/04

Post napisao goranfri » 08 Mar 2012, 13:41

Umesto R11 sada se koristi R141b.

Sorento
_
_

Post napisao Sorento » 08 Mar 2012, 17:50

Ama nije bauk raditi R600a imam i ja stalak i vagu i sve al malo je teze do kompresora doci,barem je takva situacija u mom kraju a i stranka bas nije u kategoriji "imucnijih" pa da se podvrgne investiciji novog originalnog kompresora i ugradnje i rada na r600a itd. ko da ja nebi volio bezbolnije proci.... ali eto tako je kako je...

Soko
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Soko » 09 Mar 2012, 11:51

goranfri je napisao:Umesto R11 sada se koristi R141b.
Koji spada u HCFC (hidrohlorfluorokarbon) kao i npr. R22. Sto li su ga menjali, to samo prodavci znaju.
Al ajde, bitno je da se krecemo, pa makar i unazad.

Sorento
_
_

Re: Frizider Bosch KGV7006/04 (Rijeseno)

Post napisao Sorento » 10 Mar 2012, 18:01

Sistem propuhan dusikom,izvakumiran,napunjen radi ko singerica... :uca:

zoks.80
_
_

Post napisao zoks.80 » 13 Mar 2012, 21:56

sfar je napisao:nije mi jasno što je svima bauk plin r600a. Ako ti je hladnjak u radioni normalno ga radiš kao i hladnjak sa ostalim plinovima s tim da za servisnu zavariš venitl . znači sve prije povariš dok je sistem ispražnjen i punjenje preko ventila . normalno ventil mora obavezno imati kapicu sa dihtungom .
A meni nije jasno zasto svi pricaju da mora da se puni preko ventila...ja evo koristim r600 vec oko dve godine i uvek punim preko servisne cevke koju dobro stegnem sredinom smrt-klesta i nikad nije bilo problema,znaci nikad nisam vario ventil i ako ga imam...aj mi to pojasni malo...

Sorento
_
_

Post napisao Sorento » 13 Mar 2012, 22:32

ma moze se bez problema uhvatit grip kljestima i zavariti...na ovom formu se inace pravi velika nauka oko nekih banalnih stvari.... :uca:

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 14 Mar 2012, 10:37

Ne pravi se nauka nego se savjetuje da se posao radi profesionalno, na siguran način i u najboljem interesu mušterije i samog servisera. Tebi, ako se ne sviđa takav pristup, uvijek ima mjesta gdje se takav pristup poslu prezire, pa onda pođeš tamo.
Tvoj slobodni izbor.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

JaroslavBires
___
___

Post napisao JaroslavBires » 14 Mar 2012, 13:43

Sorento je napisao:ma moze se bez problema uhvatit grip kljestima i zavariti...na ovom formu se inace pravi velika nauka oko nekih banalnih stvari.... :uca:

Sve MOŽE, a može jednom i da se desi BUUUM!!! A dešava se i profi serviserima kada se opuste i ne vode dovoljno računa o bezbednosti! :uca:
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

sfar
_
_

Post napisao sfar » 14 Mar 2012, 14:45

zoks.80 je napisao:
sfar je napisao:nije mi jasno što je svima bauk plin r600a. Ako ti je hladnjak u radioni normalno ga radiš kao i hladnjak sa ostalim plinovima s tim da za servisnu zavariš venitl . znači sve prije povariš dok je sistem ispražnjen i punjenje preko ventila . normalno ventil mora obavezno imati kapicu sa dihtungom .
A meni nije jasno zasto svi pricaju da mora da se puni preko ventila...ja evo koristim r600 vec oko dve godine i uvek punim preko servisne cevke koju dobro stegnem sredinom smrt-klesta i nikad nije bilo problema,znaci nikad nisam vario ventil i ako ga imam...aj mi to pojasni malo...
I hajde reci mi ako slučajno trebaš otvarat sistem dva tri puta na kraju nema više servisne cevke (pretpostavka ) a ovako uvijek ostaje ventil. Ostalo ti je odgovorio nike .

zoks.80
_
_

Post napisao zoks.80 » 14 Mar 2012, 15:29

Zasto da ga otvaram ako je sve u redu?

sfar
_
_

Post napisao sfar » 14 Mar 2012, 18:56

nije mi jasno zašto to sve tako doslovno svačate kao da ti se nije nikad dogodilo da si neki od hladnjaka i po dva tri puta otvarao . pa ne moraš ti možda bude u kvaru i netko iza tebe dođe . ok svako ima svoj sistem ti stisneš servisnu cijev , ja gore zavarim ventil , ovaj jedan kaže da vari na kraju kao i sa ostalim medijem . Palimo se ovdje na guranje bez veze . Bit svega je bila da umjesto r 600 neki stavljaju 134- ku, ja sam samo rekao pa nije sa R600 ništa teže raditi.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”