kompesor COPELAND na napon 500-550 V ?
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
kompesor COPELAND na napon 500-550 V ?
Imam ponudu za kompresor nov COPELAND D2DC3-50X-AWY ali na napon od 500 do 550 V ustvari kad bi ga koristio na 380 v koliko bi snage izgubio i da li je to uopste moguce a nije mi poznato koji rashladni plin koristi taj kompresor ?
-
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Re: kompesor COPELAND na napon 500-550 V ?
Ukratko, ne moze.
Za detaljan odgovor procitati Osnove elektrotehnike.
Za detaljan odgovor procitati Osnove elektrotehnike.
druze ja osim napona trazim odgovor od starijih majstora koji je rasladni plin koristio.Taj komresor je namijenjer za napone koji se koriste u rudnicima a ako mi covjek prodaje za 150 eura nov netaknut na orginal paleti mogao bi ga vikler namotati za 100 eura to je opet OK zato i pitam prvenstveno za rashladno srestvo pa onda napon
ZELJNO CEKAM ODGOVOR
ZELJNO CEKAM ODGOVOR
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Najverovatnije R22
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Imas podataka na netu koliko volis, samo ukucas i ....
Kod: Označi sve
http://www2.renkulde.no/MKDokume.nsf/C8646D22130D5CA9C1256D90002D58C1/$FILE/EN_D060302_AGL_SHDiscus.pdf
- septembar
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje,midea
- Contact person: aleksandar
- Phone number: 00015391770
Ja sam se susretao sa par takvih kompresora koji su stari i po 30 godina i rade ko ludi na sok komorama.Imas ih na r22 i r404
Ako nisi siguran zameni mu ulje!! i moja preporuka je da sipas r-404
Mnogo je bolji ucinak hladjenja

Bolje se igrati sa strujom, nego sa nervoznom zenom!!
A sta sa naponom stari vikler mi rece koji je glavni na mom sirem prostoru da uradimo probni tes sa koliko vuce struje na max pritisku i ako nebude izasao iz svojig mjera ok a rashladna snaga mi je dovoljna i ako izgubim cetvrtinu radneseptembar je napisao:Ja sam se susretao sa par takvih kompresora koji su stari i po 30 godina i rade ko ludi na sok komorama.Imas ih na r22 i r404![]()
Ako nisi siguran zameni mu ulje!! i moja preporuka je da sipas r-404
Mnogo je bolji ucinak hladjenja
- septembar
- bela tehnika
Pa poslusaj vinklera!Ne znam sta drugo da ti kazem,ili vidi sa nekim dobrim automaticarom,dal moze sta da se odradi preko automatike!Nisam se susretao sa takvim kompresorom.msm na taj napon da radi!Obicno su na 380/420v vezivanje trougao a start zvezda
- septembar
- bela tehnika
Pogledaj i na ovom sajtu sto ti je kolega milan izbacio!!!inace taj kompresor je definitivo sa(sintetickim) poe uljem
!!R22 definitivno otpada
!!R22 definitivno otpada
Taj sajt sav vec par puta pregledo i prije ali mi nesto dodje sve zapetljano pa zato i trazim odgovor ovdje da nije neko imao isti slucajseptembar je napisao:Pogledaj i na ovom sajtu sto ti je kolega milan izbacio!!!inace taj kompresor je definitivo sa(sintetickim) poe uljem
!!R22 definitivno otpada
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Ne citiraj zadnje postove. 

"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Zašto?septembar je napisao:Pogledaj i na ovom sajtu sto ti je kolega milan izbacio!!!inace taj kompresor je definitivo sa(sintetickim) poe uljem
!!R22 definitivno otpada
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Kompresoru je svejedno koji je plin! On je obična pumpa za plinove. Dokle god je omjer kubikaže kompresora i snage motora odgovarajući za izabrani plin u izabranom režimu rada. Ako je motor preslab kompresor će se ugušiti, ako je prejak, onda će se pregrijavati.bnoki je napisao:druze ja osim napona trazim odgovor od starijih majstora koji je rasladni plin koristio.Taj komresor je namijenjer za napone koji se koriste u rudnicima a ako mi covjek prodaje za 150 eura nov netaknut na orginal paleti mogao bi ga vikler namotati za 100 eura to je opet OK zato i pitam prvenstveno za rashladno srestvo pa onda napon
ZELJNO CEKAM ODGOVOR
Instaliraj sebi Coolpack i napravi sam proračun potrebne snage motora za tvoje uvjete, ili plati nekom da ti ti to odradi! Ili usporedi snagu kompresora slične kubikaže koji radi na plinu koji tebi odgovara.
Smanjivanjem napona za 150 V kompresor najvjerojatnije neće imati dovoljan okretni moment da savlada otpor kompresije! Da je to ventilator, možda bi prošlo, ali kompresor traži veliki okretni moment!
Savjet, previkluj ga na 400V YY (part winding). Plin 404A ili 134A
Hvala nike na odgovoru ja sam nestrpljivo cekao vas savjet ja licno posjedujem taj komresor ,isparivac CTE034L8ED ECO, I KUBA DNBE 14, komoru od 20 m3 panel od 12cm,u zidanom objektu namjena zamrzavanje pilecog neprodanog mesa dnevni unos 50 kom. sa temperaturom od 4 C. Zamrzavanje i odrzavanje na temperaturi od - 18 do -24 Dali je to izvodljivo?
- septembar
- bela tehnika
Po brojevima i oznakama sa plocice kompresor je na poe ulje d2dc3-50X-awz.slovo X oznacava poe ulje,a O oznacava mineralnonike je napisao:Zašto?septembar je napisao:Pogledaj i na ovom sajtu sto ti je kolega milan izbacio!!!inace taj kompresor je definitivo sa(sintetickim) poe uljem
!!R22 definitivno otpada

- nike
- gxu
I dalje nisi naveo razlog zašto "R22 definitivno otpada"!
Koliko su mene učili, R22 sasvim lijepo i uredno radi sa POE uljem (čitaj POE ulje se veže na R22 i prenosi kroz sistem jednako dobro kao i mineralno)!
Osim toga, to je poluhermetik kojem se bez problema POE ulje promijeni u mineralno (kad bi bilo potrebno) i gdje nije nikakav problem određeni ostatak POE ulja.
Da je to obrnut slučaj, znači da je u kompresoru mineralno ulje a ti hoćeš raditi sa R134A, R404A i sl., ili bio kojim drugim plinom ili mješavinom koja nema klora ili propana i sl. (nosioci ulja) u sebi, onda stoji da ti plinovi ne mogu raditi sa mineralnim uljem.
Kad već daješ savjet, onda ne bi bilo loše da si 100% siguran u to što govoriš.
R22 u tom kompresoru može definitivno otpadati samo zato jer je ilegalan u većini zemalja "naprednog" svijeta i jer će ga biti sve teže nabaviti!

Koliko su mene učili, R22 sasvim lijepo i uredno radi sa POE uljem (čitaj POE ulje se veže na R22 i prenosi kroz sistem jednako dobro kao i mineralno)!
Osim toga, to je poluhermetik kojem se bez problema POE ulje promijeni u mineralno (kad bi bilo potrebno) i gdje nije nikakav problem određeni ostatak POE ulja.
Da je to obrnut slučaj, znači da je u kompresoru mineralno ulje a ti hoćeš raditi sa R134A, R404A i sl., ili bio kojim drugim plinom ili mješavinom koja nema klora ili propana i sl. (nosioci ulja) u sebi, onda stoji da ti plinovi ne mogu raditi sa mineralnim uljem.
Kad već daješ savjet, onda ne bi bilo loše da si 100% siguran u to što govoriš.
R22 u tom kompresoru može definitivno otpadati samo zato jer je ilegalan u većini zemalja "naprednog" svijeta i jer će ga biti sve teže nabaviti!

Zadnja izmena: nike, dana 01 svi 2015, 07:40, ukupno menjano 1 put.
- nike
- gxu
@bnoki
Čitajući tvoje dosadašnje postove čini mi se da se ti pokušavaš baviti poslom kojem nisi trenutno dorastao i to uredno naplaćuješ. Ima i ovdje kod nas u Splitu (i šire) hrpa takvih koji klepaju komore od onog šta naiđe na putu. Ja se toga grozim i nemam namjeru pomagati takvima jer mi mute vodu, skidaju cijene, uništavaju struku itd... Nažalost, kakve mušterije, takva i usluga!
Zato ti savjetujem, ostavi se tog posla i nađi neku solidnu firmu koja to radi onako kako spada, pa tamo ući. Kad naučiš, onda prodaji to znanje za odgovarajuću cijenu. Ovako, prodaješ neznanje po visokoj cijeni!
Ako sam nešto krivo shvatio, izvinjavam se!
Čitajući tvoje dosadašnje postove čini mi se da se ti pokušavaš baviti poslom kojem nisi trenutno dorastao i to uredno naplaćuješ. Ima i ovdje kod nas u Splitu (i šire) hrpa takvih koji klepaju komore od onog šta naiđe na putu. Ja se toga grozim i nemam namjeru pomagati takvima jer mi mute vodu, skidaju cijene, uništavaju struku itd... Nažalost, kakve mušterije, takva i usluga!
Zato ti savjetujem, ostavi se tog posla i nađi neku solidnu firmu koja to radi onako kako spada, pa tamo ući. Kad naučiš, onda prodaji to znanje za odgovarajuću cijenu. Ovako, prodaješ neznanje po visokoj cijeni!
Ako sam nešto krivo shvatio, izvinjavam se!
nike nije svakom sudjeno da ima srecu da radi sa ljudima koji bi pernijeli svoje iskustvo drugima . Naravno to je bilo teze prije 20 30 godina nego danas.Ja vec 20 godina radim sitnu bijelu tehniku, i sta bi ti uradio kad vec ljudi ocekuju da mu nesto uradis npr plusnu komoru? da mu kazem neznam i da predam posao mozda gorem nego sto sam ja.Moja je teorija da ljudi koji slabije rade stvaraju profit boljim majstorima a za sve nas ima posla ,svuda su oko nas pare samo ih treba znati ubrati (naravno na posten nacin) i netreba biti sebican. Vjerujem da si i ti u odredjenom periodu bio u mojoj situaciji samo si to zaboravio.Ja priznajem da svi moji postovi se svode na pitanja ali nisam jedini.Kad bi ti rekao da je to licno za moje potrebe neces mi vjerovati.Nije mi jasna onda sama svrha ovog foruma .Zar ovaj forum ne sluzi da se neko i nauci, a ne da krije tajne od ljudi koji manje poznaju ovu struku.Od tebe i dalje ocekujem odgovore iako me cesto kritikujes.
- septembar
- bela tehnika
Nike kada sam rekao da otpada mislio sam na ulje,da nije u kompresoru mineralno.Da moze slobodno da sipa r404a ili 134a inace ako si citao post iz pocetka i ja sam mu predlagao izlivanje ulja i sipanje novog i rad na r 404a.Razumem ja tebe i sve to znam da moze,al zasto bi to neko radio da sipa gas r22 u poe ulje??msm,jel bih sipao ti u klimu koja radi na r407c freon r 22??Zamisli tebe da dodjes da popravis tu komoru vidis da je kompresor na poe ulje,odradis sta treba i sipas r 404a ,a na isparivacu ekspanzioni ventil za r22 koji je negde zavucen da moras sve da skidas!!Samo bunimo jedni druge,pa cesto dodje do mesanja gasova kad se razni majstori izmenjaju!ne znas ni ko je sta sipao ni sta je radio.ono sto pise na klimi ili kompresoru ne vazi,on sipo jedan,ti dodas drugi i posle bude slabo hladi,zvekno kompresor itd..Verujem da si se susretao sa svim i svacim kao i ja
- nike
- gxu
Rado!septembar je napisao:,jel bih sipao ti u klimu koja radi na r407c freon r 22??