Problem sa ledomatom Scotsman b20
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- Udaljen sa foruma zbog nedoličnog ponašanja
- Specialty: automotive
Problem sa ledomatom Scotsman b20
postovane kolege imam problem sa ledomatom scotsman b 20, ledomat je talijanske proizvodnje ,vodeno hladjenje elektronsko vodjenje procesa,
naime odradi operaciju zamrzavanja bez ikakvih problema led diode se pale odozgo
1.kompresor
2. temp.0
3.temp. -13do -16
tu se zadrzi nekoliko minuta i kada treba da iskljuci pumpu a ukljuci el. ventil i pusti topao plin on se na tren iskljuci i nastavi dalje da radi.
Pregledao sam el. ventil ok. rele od ventila ok.niko nije rovio po ploci,ali ne znam da li je neko dirao svic koji je poredan ovako od 1do 10.
1,2,3,gore 4,5 dole 6 gore 7 dole 8,9,10 gore senzore temperature mjerio istrumentom ok.
Topao pozdrav,molim za pomoc.
naime odradi operaciju zamrzavanja bez ikakvih problema led diode se pale odozgo
1.kompresor
2. temp.0
3.temp. -13do -16
tu se zadrzi nekoliko minuta i kada treba da iskljuci pumpu a ukljuci el. ventil i pusti topao plin on se na tren iskljuci i nastavi dalje da radi.
Pregledao sam el. ventil ok. rele od ventila ok.niko nije rovio po ploci,ali ne znam da li je neko dirao svic koji je poredan ovako od 1do 10.
1,2,3,gore 4,5 dole 6 gore 7 dole 8,9,10 gore senzore temperature mjerio istrumentom ok.
Topao pozdrav,molim za pomoc.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: Problem sa ledomatom Scotsman b20
Znači nema nikakve greške već samo ne izbaci kocke i opet vrati hlađenje ?
Koliko vremenski traje taj jedan ciklus ?
Koliko vremenski traje taj jedan ciklus ?
-
Da , ne ode u alaram ili gresku cijeli postupak prvi traje oko 40 min.kocke su fantasticno napunjene smrznute sto pokazuje i treca led dioda koja pokazuje da je temp.na isparivacu -16 u jednom trenutku na djelic sek.ugasi i kompr.i pumpu i te led diode i odmah nastavi dalji rad poslije toga nisam cekao dalj jer vidim da ponavlja proces prima novu kolicinu vode itd.
Raspored na svicu sam opisao na pocetku bojim se da je to neko prije dirao a na njemu redosljed procesa poredan.LP.
Raspored na svicu sam opisao na pocetku bojim se da je to neko prije dirao a na njemu redosljed procesa poredan.LP.
- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
Da li si provijerio temperat. sonde?
- goranfri
- bela tehnika
Mnogo je 40 min .
-
mislim ipak da se radi o rasporedu na SWITCU ako bi neko imao taj raspored da mi posalje,to sto sam rekao 40 min rekao sam proizvoljno mislim da se radi izmedj 25 i 30 min .to cu vec sutra provjriti.
Dodig pita za tem. sonde ,mislim da je ona oke jer prati temp. sa led diodama da je do nje nebi slala signal na plocu.
Dodig pita za tem. sonde ,mislim da je ona oke jer prati temp. sa led diodama da je do nje nebi slala signal na plocu.
- goranfri
- bela tehnika
Druže , aj da ne budem grub ali nemoj nas zezati , ta elektronika ima zaštitno vreme i vrlo je bitno da li radi 25 ili 30 ili 35 ili 40 min.
Pa je bitno vreme od 0 do -16 itd itd.
Ovo je forum servisera i podrazumeva se da ozbiljne teme i razgovore vodimo.
Naravno sliku ploče nisi okačio niti si napisao pun naziv tip i model i čak si postavio temu sa pogrešnim nazivom brenda koji je jedan od najpoznatijih i najačih brendova koji proizvodi ledomate.
Šta ti znači ovo sa prekidačima gore dole ? Šta je gore šta je dole ? Uozbilji se .
DIP SWITCH 1 off 2 off 3 on 4 off 5 on 6 off 7 on 8 off 9 off 10 on fabrička postavka , od mene dosta .
Ja na ovakav način više neću učestvovati u ovoj temi.
Pa je bitno vreme od 0 do -16 itd itd.
Ovo je forum servisera i podrazumeva se da ozbiljne teme i razgovore vodimo.
Naravno sliku ploče nisi okačio niti si napisao pun naziv tip i model i čak si postavio temu sa pogrešnim nazivom brenda koji je jedan od najpoznatijih i najačih brendova koji proizvodi ledomate.
Šta ti znači ovo sa prekidačima gore dole ? Šta je gore šta je dole ? Uozbilji se .
DIP SWITCH 1 off 2 off 3 on 4 off 5 on 6 off 7 on 8 off 9 off 10 on fabrička postavka , od mene dosta .
Ja na ovakav način više neću učestvovati u ovoj temi.
-
Dragi kolega,bez ljutnje ,ovo je prvi puta da se obratim za pomoc u nekom od
Foruma,stariji sam serviser i moram priznati da se nisam susreo sa ovim uredjajem na ovim prostorima,rijetko mi je nesto promaklo nerijeseno,zato sam i usao na forum misleci na razumijevanje lolega ,vidio sam da se ljudi bave ovim brendom i zakljucio da mi mogu pomoci uz opis problema od prve,no vama u svakom slucaju hvala zatvaram ovu temu pod rijeseno i odjavljujem se.
Vama kao nosiocu sajta hvala na neljubaznosti i drskosti,lijep pozdrav iz Tuzle.
Foruma,stariji sam serviser i moram priznati da se nisam susreo sa ovim uredjajem na ovim prostorima,rijetko mi je nesto promaklo nerijeseno,zato sam i usao na forum misleci na razumijevanje lolega ,vidio sam da se ljudi bave ovim brendom i zakljucio da mi mogu pomoci uz opis problema od prve,no vama u svakom slucaju hvala zatvaram ovu temu pod rijeseno i odjavljujem se.
Vama kao nosiocu sajta hvala na neljubaznosti i drskosti,lijep pozdrav iz Tuzle.
- goranfri
- bela tehnika
Pa šta je rešeno ?
Jel rešeno tako što si postavio dip prekidače po ovom redosledu ili je neki drugi problem bio ?
Da bi i drugi ljudi imali korist od ove teme treba da napišeš šta i kako si rešio .
Jel rešeno tako što si postavio dip prekidače po ovom redosledu ili je neki drugi problem bio ?
Da bi i drugi ljudi imali korist od ove teme treba da napišeš šta i kako si rešio .
-
problem nisam rijesio,to je bila moja reakcija na tvoj odgovor koji moram priznati da nikada nisam do sada imao a radim u struci vec 40 god.Sa mojim dragim kolegama s kojima razmijenjujem znanje i iskustva nikada nisam imao ovakav vid komunikacije i jako mi je zao zbog toga.Znam jedno da u nasem poslu covjek koji nema strpljenja i koji donosi brze i nepromisljene odluke morao bih se naci u nekim drugim poslovima,oprosti mi na ovakoj prici morao sam.
Problem ledomata nisam rijesio,postavio sam dip prekidace u polozaje koje si mi poslao,resetovao i pustio u rad.Za 10 min.
je otisao u minus -13 taj rad se zadrzao jos 5 min a onda je pumpa promijenila zvuk jer je gotovo iscrpila vodu iz spremnika tacno na 25 min.rada ugasio je sve,ostavio sam da vidim sta ce se dogoditi u 5 min.se upalila led dioda PIENO i pumpa sacekao sam jos neko vrijeme nista se nije dogadjalo te sam prekinuo izbacio led koji je odlicnog kvaliteta i ponovio proces ali sve je bilo isto.
oprosti sto sam bio ovako opsiran.LP.
Problem ledomata nisam rijesio,postavio sam dip prekidace u polozaje koje si mi poslao,resetovao i pustio u rad.Za 10 min.
je otisao u minus -13 taj rad se zadrzao jos 5 min a onda je pumpa promijenila zvuk jer je gotovo iscrpila vodu iz spremnika tacno na 25 min.rada ugasio je sve,ostavio sam da vidim sta ce se dogoditi u 5 min.se upalila led dioda PIENO i pumpa sacekao sam jos neko vrijeme nista se nije dogadjalo te sam prekinuo izbacio led koji je odlicnog kvaliteta i ponovio proces ali sve je bilo isto.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Ne vezano za ledomat,ali vezano za kritike prema uredniku!Ti si skoro došao na ovaj forum i trebalo bi malo više da se potrudiš da ispoštuješ pravila koja ovde postoje i kojih se svi mi pridržavamo.Ako neko može da ti pomogne da rešiš problem sa tim ledomatom to je sigurno Goran(goranfri) koji je iskusni,pravi majstor(frigo-mehaničar)i koji radi upravo te profesionalne uredjaje!Ne treba da se ljutiš na njega,niti na bilo kog drugog člana,jer ti je samo skrenuo pažnju na tvoje odgovore koji nisu bili na mestu.
Ciklusi su bitni,vremena su bitna,oznake ploče programatora itd. i što detaljnija objašnjenja,da bi neko mogao da ti pomogne ako je imao možda već takav problem itd.Da rezimiramo stvari,svi mi ovde smo iz najbolje namere da pomognemo drugim ljudima,koliko je to u našoj moći a ne da bi se sa nekim zamerali.Niko od nas ovde ne zna ni ko si ti,ni koliko si u struci,ni da li si u struci a kamoli nesto drugo.Ti sa svojim dugogodišnjim iskustvom možeš da pomogneš nekom drugom koji bude imao problem.Na ovom delu foruma koji je javni i može svako da pročita,mnoge stvari ne žele ljudi da pišu(i ne treba),jer to kasnije druga osoba može da iskoristi.Postoji zato i zatvorena grupa,e tu su većinom majstori,kolege i tamo može da se piše svašta,jer se ne plašimo da će to drugi zloupotrebiti a koji to ne zaslužuju.Goran ti je i pored svega na kraju napisao ono što si tražio,tako da to govori o njemu kao ličnosti!Mislim da bi trebao da se izviniš čoveku.Pozdrav i srećan rad.
Ciklusi su bitni,vremena su bitna,oznake ploče programatora itd. i što detaljnija objašnjenja,da bi neko mogao da ti pomogne ako je imao možda već takav problem itd.Da rezimiramo stvari,svi mi ovde smo iz najbolje namere da pomognemo drugim ljudima,koliko je to u našoj moći a ne da bi se sa nekim zamerali.Niko od nas ovde ne zna ni ko si ti,ni koliko si u struci,ni da li si u struci a kamoli nesto drugo.Ti sa svojim dugogodišnjim iskustvom možeš da pomogneš nekom drugom koji bude imao problem.Na ovom delu foruma koji je javni i može svako da pročita,mnoge stvari ne žele ljudi da pišu(i ne treba),jer to kasnije druga osoba može da iskoristi.Postoji zato i zatvorena grupa,e tu su većinom majstori,kolege i tamo može da se piše svašta,jer se ne plašimo da će to drugi zloupotrebiti a koji to ne zaslužuju.Goran ti je i pored svega na kraju napisao ono što si tražio,tako da to govori o njemu kao ličnosti!Mislim da bi trebao da se izviniš čoveku.Pozdrav i srećan rad.

Zadnja izmena: frigoservisbata, dana 09 svi 2015, 20:18, ukupno menjano 1 put.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
-
Ovu polemiku cu zavrsiti ,ako si Goranov odvjetnik uredu ,ako nisi nema potrebe da se ova polemika a rekao bih prije nesporazum prenosi na kolege i da bez veze polemisemo o takvim stvarima.
Napomenuo sam da sam prvi puta na nekom od foruma i evo docekan sam mojim neiskustvom na takve kritike koje po meni uopste nisu potrebne,umjesto da ste me razumili vi me napadate , sto nisam ovo trebao sam ovako,naravno novi sam clan i vjerujem da bih doprinio u mnogim sekmentima i prenio svoje ogromno iskustvo i drugima,ovo me sada navodi na razmisljanje da napustim ovaj sajt,iskreno sa zaljenjem jer on za mene vise nema smisao.LP.
Napomenuo sam da sam prvi puta na nekom od foruma i evo docekan sam mojim neiskustvom na takve kritike koje po meni uopste nisu potrebne,umjesto da ste me razumili vi me napadate , sto nisam ovo trebao sam ovako,naravno novi sam clan i vjerujem da bih doprinio u mnogim sekmentima i prenio svoje ogromno iskustvo i drugima,ovo me sada navodi na razmisljanje da napustim ovaj sajt,iskreno sa zaljenjem jer on za mene vise nema smisao.LP.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Prijatelju nisam ja ničiji advokat,lepo ti piše gore šta treba da se upiše u post,ništa drugo....
Evo ti citat sa gornje strane gde se postavlja tema.Uokvireno je crveno polje.
Evo ti citat sa gornje strane gde se postavlja tema.Uokvireno je crveno polje.
Kod: Označi sve
Pravila foruma
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana. Nakon rešenog problema otvoriti svoj prvi post i dopisati u naslov: REŠENO, NEREŠENO ILI ODUSTAO
-
Danas sam snimio rad na ploci ledomata i saljem vam dvije fotografije podaci uredjaja i elektronika koja je danas usla u minus za 12min.radio je jos 10min.i na tren pogasio sve a potom nastavio rad cekao sam ,pumpa je gotovo iscrpla vodu ali nije
presao u otapanje.
Zadnja izmena: Zdrak, dana 09 svi 2015, 19:20, ukupno menjano 1 put.
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Ako je covek resio da ide sa foruma pustite ga.
I u njegovu kucu verovatno mogu da ulaze bez ikakvih pravila, ali ovde nemoze i tacka.
Dosao je da resi problem, koji nije resio i sada smo mu svi krivi, clanovi i advokati,
neznam da li nam takvi clanovi trebaju na forumu, zato sam i napisao prvu recenicu.
I u njegovu kucu verovatno mogu da ulaze bez ikakvih pravila, ali ovde nemoze i tacka.
Dosao je da resi problem, koji nije resio i sada smo mu svi krivi, clanovi i advokati,
neznam da li nam takvi clanovi trebaju na forumu, zato sam i napisao prvu recenicu.
-
Ti momce imas veliki problem,vidim da si i urednik ,normalni ljudi ,kolege i oni slucajno koji su zalutali na ovaj sajt kao sto sam i ja prosudice o cemu se radi,ponovo naglasavam da nezelim polemizirati s nekim koga apsultno nepoznajem niti sam bilo cime doprinio da dodje do ove situacije,sami ste je iscenirali bez ikakvog valjanog razloga,ako zelite da me skinete sa sajta tu mogucnost imate jednim klikom zato ili prestanite sa polemikom koja nevodi nicemu ili me prekrizite.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Proveri pritisak vode koji je na dovodu,proveri sito na dovodu ventila,proveri da nema još neki filter...Za početak....Zdrak je napisao:
Danas sam snimio rad na ploci ledomata i saljem vam dvije fotografije podaci uredjaja i elektronika koja je danas usla u minus za 12min.radio je jos 10min.i na tren pogasio sve a potom nastavio rad cekao sam ,pumpa je gotovo iscrpla vodu ali nije
presao u otapanje.
Šta uključuje ventil za otapanje?Jel ima neki relej ili triak itd?...
Edit:Vidim da si napiso da ga uključuje rele.Jel dobije napajanje rele za deff.?Ja ne znam kako da ti pomognem drugačije,bez dokumentacije će teško to da ide ?
Ako ti rele posle tih koraka koje si slikao ne dobija napajanje problem moze da bude ili procesor(ploča)ili sonda isparivača....
Po ovom moze da bude i sonda količine leda?A kolega dodig te je pitao već to!Zdrak je napisao: Problem ledomata nisam rijesio,postavio sam dip prekidace u polozaje koje si mi poslao,resetovao i pustio u rad.Za 10 min.
Ovo su sve dokazi da nije tačno da neko tebe ovde omaložava ili nešto drugo,nego jednostavno nisi opisao dovoljno opširno problem!dodig je napisao:Da li si provijerio temperat. sonde?
Ajde sad namesti taj ledomat i kupi svima po gajbu piva...:)
- goranfri
- bela tehnika
Tu je problem ili sonda ili ploča. Ploča je skupa . Prepravi ga na termostate.
I moraćeš poštovati pravila ovog foruma ili nećeš se družiti sa nama . Odluči sam.
I moraćeš poštovati pravila ovog foruma ili nećeš se družiti sa nama . Odluči sam.
-
Koliki je tacan otpor sonde na isparivacu,hvala.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
A da se ti prvo izvineš ljudima koji TEBI nesebično pomažu sa TVOJIM problemom, pa da onda nastaviš sa pitanjima!
Koliko ljudi ti treba reći da si ti taj koji je u krivu a ne urednik koji te upozorio da postaviš temu po pravilima foruma od kojeg tražiš pomoć?
Koliko ljudi ti treba reći da si ti taj koji je u krivu a ne urednik koji te upozorio da postaviš temu po pravilima foruma od kojeg tražiš pomoć?

"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR(RESENO)
napisao milkovski08 » 02 Okt 2008, 03:26 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 1980 Pregledano
-
Zadnji post napisao milkovski08
03 Okt 2008, 22:23
-
-
- 12 Odgovori
- 4192 Pregledano
-
Zadnji post napisao djtesla
19 Jul 2009, 23:02
-
-
Gorenje frizider-problem sa kompresorom...
napisao djtesla » 27 Sep 2009, 21:12 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2460 Pregledano
-
Zadnji post napisao djenka
30 Sep 2009, 21:33
-
-
-
Problem sa zamrzivacem prilikom zamene isparivaca (REŠEN)
napisao Dalibor Niš » 24 Nov 2009, 15:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 9 Odgovori
- 2232 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
25 Nov 2009, 21:34
-
-
-
Problem sa zamrzivačem Zanussi na R600
napisao Dalibor Niš » 25 Nov 2009, 01:52 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 1450 Pregledano
-
Zadnji post napisao Dalibor Niš
25 Nov 2009, 12:38
-
-
-
Gorenje frižider/zamrzivač K 357/2 MELB problem - RIJEŠENO
napisao tvrkic » 27 Jan 2010, 12:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 12 Odgovori
- 5146 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle