ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR(RESENO)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- milkovski08
- _
- Contact person: Milkovski
- Specialty: tv-multimedia
ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR(RESENO)
SA SVAKIM NESTANKOM STRUJE POTREBNO MU JE VISE SATI ZA UKLJUCENJE(NORMALNO STARTUJE)DOK U TIH PAR SATI NON STOP UKLJUCUJE I ZA NEPUNU SEKUNDU ISKLJUCI I TAKO SATIMA NEMAM ISKUSTVA U CEMU JE GRESKA...ZAHVALJUJEM SVIMA
Zadnja izmena: milkovski08, dana 12 Okt 2008, 16:56, ukupno menjano 4 puta.
Milkovski08
- kisko
- Preminuo
Re: ZAMRZIVAC GORENJE PROBLEM COMPRESOR
Kompresor povuče previše struje pa izbaci bimetalna sklopka na njemu.E sad zašto,to će ti objasniti kolege koje se time bave
a ti u medjuvremenu dopiši model zamrzivača,zatim koliki je napon kad ponovo dodje struja,eventualno dali koristiš korektor napona,koliko je star i sve što misliš da može biti relevantno uvezi tog kvara.

uvek ima nesto interesantno
- milkovski08
- _
Re: ZAMRZIVAC KONCAR 310l PROBLEM COMPRESOR
Hvala ti Kisko sto si odvojio par minuta za moj problem to veoma cenim pa ovako:korektor napona ne koristim jer ga uvek iskljucim kad nestane struja a po dolasku sacekam dovoljno da se stabilizuje napon(gradska mreza) marka je KONCAR 310L(moja greska u naslovu teme popravicu izvinjavam se) kompresor je marka NECCHI TROPIKAL ESM5H(Italija) pokusao sam sa menjanjem kodenzatora i bimetala (nema poboljsanja)sad se spremam promeniti i termostat jer sam primetio u poslednje vreme ne iskljucuje.Cudno je to sto mali frizider OBODIN 100L odma ukljuci po dolasku struje i normalno radi dok njegov stariji brat nikako da ukljuci satima .U svakom slucaju hvala na pomoci jer mene grize crv oko ispravnosti kompresora star je 10 g...pozdrav
Milkovski08
- JaroslavBires
- ___
- Specialty: whitegoods
Re: ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR

E sad, posle par takvih kratkih startova malo se zagreje cilindar i klip se malo lakše kreće unuter stubline i kompresor nastavi da radi. Takvi motor-kompresori umeju da rade i par godina, a mogu već prilikom zaustavljanja da zaribaju potpuno!
Pravi lek je zamena kompresora, što u mom kraju košta 110 eura! Pitanje isplativosti opravke, no ako je u pitanju 10 godišnji zamrzivač i dobra je kutija rekao bih da se isplati!
Usput bih proverio termostat (moguće da je stalni rad skratio rad kompresora ako nije term isključivao!), stanje kondenzatorskih cevi (zaprljanost diže pritisak kondenzacije, samim tim se povećava i temperatura kompresora...i skraćuje vek...).

Pravi majstor bi proverio (čitaj zamenio), sušač plina koji ako je delimično prohodan može uzrokovati povećan pritisak potisa i povećanu struju motora...

Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

- JaroslavBires
- ___
- Specialty: whitegoods
Re: ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR(RESENO)

Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

- milkovski08
- _
Re: ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR(ODUSTAO)
Jaroslave moj dragi prijatelju mozda sam trebao napisati " odustao" ako je tako popravicu izvinjavam se na pogresnom izrazavanju jer sam resio da promenim termostat(novi) kao sto ste me savetovali pa da ga ukljucim ponovo pa sta mu bude jer za novi kompresor nisam u mogucnosti da razmisljam i u svakom pogledu zahvaljujem na vasem iskrenom drugarstvu...Pozdrav!
Milkovski08
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 12 Odgovori
- 4175 Pregledano
-
Zadnji post napisao djtesla
19 Jul 2009, 23:02
-
-
Obodin 310l slabo hladi... r12- r134a r600 - REŠENO
napisao ledinci » 28 Jun 2016, 19:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 3586 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
14 Jul 2016, 08:47
-
-
- 23 Odgovori
- 8925 Pregledano
-
Zadnji post napisao Bato
18 Jul 2020, 01:05
-
- 10 Odgovori
- 2481 Pregledano
-
Zadnji post napisao spok
15 Okt 2011, 19:38
-
-
Maneurop MT22(220V) problem start - REŠENO
napisao frigoservisbata » 20 Apr 2012, 23:15 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 4 Odgovori
- 1292 Pregledano
-
Zadnji post napisao frigoservisbata
16 Jun 2012, 21:43
-
-
- 25 Odgovori
- 4812 Pregledano
-
Zadnji post napisao bimba1958
09 Jul 2014, 11:11
-
-
manometar niskog pritiska- problem - REŠENO
napisao vaca87 » 10 Okt 2015, 01:08 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 23 Odgovori
- 4106 Pregledano
-
Zadnji post napisao bracans
13 Okt 2015, 21:40
-
-
-
Gorenje frizider-problem sa kompresorom...
napisao djtesla » 27 Sep 2009, 21:12 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2449 Pregledano
-
Zadnji post napisao djenka
30 Sep 2009, 21:33
-