Alat za sirenje cevi
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Alat za sirenje cevi
Interesuje me da li neko ima saznanje gde se moze kupiti alat za sirenje cevi prilikom nastavljanja? 

-
- _
- Warranty service: VIVAX,BEKO,BLOMBERG,
TCL,LG, - Specialty: consumer
Re: Alat za sirenje cevi
Ja sam svoj kupio u lokalnoj prodavnici koja se bavi prodajom
opreme za grijanje.
Naravno nisu imali na stanju pa sam narucio.
Proizvodjac je REMS
Vjerovatno i ti mozes naruciti kod lokalnih trgovaca.
opreme za grijanje.
Naravno nisu imali na stanju pa sam narucio.
Proizvodjac je REMS
Vjerovatno i ti mozes naruciti kod lokalnih trgovaca.
master frigo u Borci, evo ti link...
http://www.masterfrigo.com/sr/distribut ... ogram.html
imaju Refcov program, to ti je vrh za alat u ovom sportu....
Izdvoji kintu i kupi alat za razvrtanje sa ekcentrom, taj je najbolji, kao da si izlio vrat cevi...ako nista onda sa pokretnim konusom (koji se vrti oko ose) taj je bolji nego onaj fiksni sa narubljenim stranama jer cepa ivice cevi pa se mora zauljavati...
pozzz,
cubica
http://www.masterfrigo.com/sr/distribut ... ogram.html
imaju Refcov program, to ti je vrh za alat u ovom sportu....
Izdvoji kintu i kupi alat za razvrtanje sa ekcentrom, taj je najbolji, kao da si izlio vrat cevi...ako nista onda sa pokretnim konusom (koji se vrti oko ose) taj je bolji nego onaj fiksni sa narubljenim stranama jer cepa ivice cevi pa se mora zauljavati...
pozzz,
cubica

samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! 

-
- _
Koliko sam ja razumio njemu treba alat za prosirivanje cijevi.
Znaci onaj sto pravi mufnu na jednoj strani cijevi a drugu onda samo uguras i zavaris.
Ili je mozda mislio na pertl alat.
Ja sam prosle sezone kupio excentricni ali
nekako mi se neda raditi sa njim.
Radije koristim refcov.
Brze mi je raditi sa njim.
Znaci onaj sto pravi mufnu na jednoj strani cijevi a drugu onda samo uguras i zavaris.
Radije koristim refcov.
Tako je za obradu kraja cevi zbog nastavljanja (ne pertlovanje).lenas_bk je napisao:Koliko sam ja razumio njemu treba alat za prosirivanje cijevi.
Radije koristim refcov.

-
- _
- Warranty service: ....
- Contact person: electro-lux
- Specialty: broadcast
ej ljudi kad smo vec kod pomenutog alata (nisam htio da otvaram novu temu nadam se da se kolega nece ljutiti) meni treba neka alatka za savijanje (motanje) bakarnih cijevi...znaci kad montiram klimu pa u nekim slucajevima moram motati cijev,ona "dvaneska" me ubi vazda..par puta sam napravio sranje pa je savio a nisam ni vidio da nema protoka plina uopste pa havariju napravio.....pa s tim i danas dan mucim muku...ako ima nekih alatki za to.... vidjo sam alat za savijanje bakarnih cijevi ono za grijanje,kad je cijev gola,al kad ima onu izolaciju..imal kakva alatka za to??? 

Ako već znam da ću imati probleme sa savijanjem,tad cijevi prekalim.
gdje mi treba da napravim veći ugao skinem taj dio izolacije i savijem ...a nekad koristim opruge za motanje cijevi.
To su opruge kao na unutrašnjoj jedinici klime,i njih ubacim između cijevi i izolacije,savijem cijevi ,izvučem cijevi pa
onda pertlujem.
Desilo mi se i da zaboravim na opruge,pertlujem pa posle siječem šešire da bi skinuo opruge.
gdje mi treba da napravim veći ugao skinem taj dio izolacije i savijem ...a nekad koristim opruge za motanje cijevi.
To su opruge kao na unutrašnjoj jedinici klime,i njih ubacim između cijevi i izolacije,savijem cijevi ,izvučem cijevi pa
onda pertlujem.

Desilo mi se i da zaboravim na opruge,pertlujem pa posle siječem šešire da bi skinuo opruge.

"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...
-nekad bilo...
-
- _
I ja takodje radim sa oprugom,medjutim najgore mi je kad na
kratkoj duzini moram motati 90 stepeni npr.kad cijev ide kroz kanalice.
Uspijo sam jedva naci koljena fi 12 mm malo ih prosirim da moze stati cijev od klime 12,7 mm
zavarim i znam da ce sigurno imati dobar protok.
kratkoj duzini moram motati 90 stepeni npr.kad cijev ide kroz kanalice.
Uspijo sam jedva naci koljena fi 12 mm malo ih prosirim da moze stati cijev od klime 12,7 mm
zavarim i znam da ce sigurno imati dobar protok.
-
- _
Postoje "klesta" za savijanje cevi.Mi u servisu imamo mala zgodna ali za fi 6 i za f10.Imamo i za f 12 ali su prevelika .Najbolje je koristiti "federe".Taj alat imas u bilo kojoj frigo prodavnici.Pogledaj na sajtu masterfgigo mozda mozes i da narucis.Za prosirivanje koristim rucni refco i kombinovani CPS.Najbolji je kombinovani sa ekscentrom ali o tome su te vec posavetovali.Pozdrav svim forumasima.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
GDE KUPITI BAKARNE CEVI U NS-U NA METAR-RESENO
napisao TOMSON » 09 Feb 2009, 18:40 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 848 Pregledano
-
Zadnji post napisao vladimirbp