Klima ARTCOOL LAS12
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Warranty service: VOX,VIVAX,TCL,TESLA
- Contact person: Milenko Vasic
Klima ARTCOOL LAS12
U toku rada klime u rezimu grejanja upali se nakon odredjenog vremena E 5 .Klima je ARTCOOL LAS - 12.Nije LG vec neki kinez sa samsungovim kompresorom.
Zadnja izmena: Stolle, dana 21 Okt 2009, 20:55, ukupno menjano 1 put.
Razlog: NASLOV TEME USKLAĐEN SA PRAVILNIKOM FORUMA
Razlog: NASLOV TEME USKLAĐEN SA PRAVILNIKOM FORUMA
- Micic Dusan
- _
- Warranty service: gaganau neff siemens bosch construkta beko elektrolux aeg
- Contact person: Dusan
Re: Klima artcool LAS - 12
Zdravo,
Napisi posle kojeg vremenskog perioda se javlja greska,i da li si proveravao NTC u spoljnoj jedinici?
Napisi posle kojeg vremenskog perioda se javlja greska,i da li si proveravao NTC u spoljnoj jedinici?
-
- _
Re: Klima ARTCOOL LAS12
Radi u grejanju duze vremena par sati otprilike i onda izbaci E5.Nakon par minuta opet nastavi da radi jedno vreme pa zatim opet E5, i tako u krug.
-
- _
Danas sam otisao da ispratim kako klima radi.Na grejanju radi 45 minuta i merio sam temperaturu izduva koja se penjala do 50 stepeni,a nakon toga je kompresor prestao da radi a unutrasnja jedinica je nastavila da izduvava par minuta a zatim se na displeju pojavila greska E5 nakon cega je i unutrasnja prestala da ventilira.E5 je blinkalo 5-10 min.a zatim se kompresor ponovo upalio i sve je pocelo normalno da radi i opet do 31 stepen na displeju a zatim se ponovilo sve napred navedeno.Hvala.
Ne razumem se nesto preterano u klime ali je ovih 50 stepeni mnogo.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
-
- _
Nije mnogo,klima kod mene kuci ide i do 60 stepeni/naravno na samom izlazu iz unutrasnje jedinice/
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Codne greske zavise od procesora koji se nalazi u jedinici, odnosno kako je programiran fabricki.
Dobro bi bilo da napises njegovu oznaku i oznaku plocice na kojoj se nalazi.
Greska E5 kod nekih klima znaci automatski restart u roku od 10 minuta, sto lici na ovo tvoje.
Preporucuje se ciscenje filtera, a ima i drugih mogucnosti pojavljivanja te greske.
Dobro bi bilo da napises njegovu oznaku i oznaku plocice na kojoj se nalazi.
Greska E5 kod nekih klima znaci automatski restart u roku od 10 minuta, sto lici na ovo tvoje.
Preporucuje se ciscenje filtera, a ima i drugih mogucnosti pojavljivanja te greske.
Da li mozda neko zna u cemu bi bio problem kod moje klime koja je ove oznake kad ona konstantno menja temperaturu na unutrasnjoj jedinici a samim tim i njena vrednost je veoma veca od one koja bi trebalo da bude ... npr.: Kad bio hteo da grejem a temperatura je oko 10 stepeni a na klini u tom trenutku pise oko 24-25-26... i to sve izvarira u nekoliko sekundi, pri paljenju kada pocne da se greje unutrasnja jedinica samim tim se postepeno i podize temperatura na displeju koja konstantno varira i posle mozda manje od 5 min. na displeju bi pisalo 32-33-34 i klima bi se ugasila jer je max 31, a u sobi ista temperatura... ovo sve se desava konstanto i kad klima neradi na displeju se neprekidno smenjuju brojevi u vremenskom intervalu od dve sekunda za dva stepena gore ili dole. Ja sam doduse nasao kako mogu da resim problem kako bi mi klima bila u funkciju a to je da iskljucim sondu koja se nalazi u unutrasnju jedinicu i onda klima greje neprekidno dok kod hladjenja mora biti ukljucena ali ne prestavlja problem jer i kada stavim da hladi na 31stepen to mi je ok temeperatura u sobi...nadam se da sam uspeo da vam ukazem na gresku o kojoj se radi ... napominjem da je klima ovo radila od samog pocetka.
Pozdrav i unapred zahvalan ... :)
Pozdrav i unapred zahvalan ... :)
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Verovatno sonda nije ispravna. Zameni sondu.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
To je zato što nisi očistio filtar otkad je kupljena. 60 je previše. Delta t veća od 25 znaći da nemaš dovoljno zraka.vasicmi je napisao:Nije mnogo,klima kod mene kuci ide i do 60 stepeni/naravno na samom izlazu iz unutrasnje jedinice/
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Zvao sam majstora i on je zamenio malo crno sto se nalazi ispod mrezice na unutrasnjoj jedinici i problem i dalje nije resen .. da li neko mozda ima jos neko resenje sta bi moglo da se uradi ...goranfri je napisao:Verovatno sonda nije ispravna. Zameni sondu.
taj problem sam imao bar 10 puta do sada i svaki put je bilo do freona ili manje ili više pa se komp. pregrijava i izbaci zaštita pa kad se oladi on ponovo starta i tako ukrug.
znači uzmi vagu i napuni po specifikaciji pa javi
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Treba provjeriti dali je napon napajanja stabilan. Onda treba provjeriti dali su svi naponi na elektronici ispravni i stabilni.
- IvanZr
- bela tehnika
- Warranty service: LG Galanz Samsung Whirlpool ...
- Contact person: Ivan
Moguce pajp sonda na spoljnoj jedinici zbog manjka freona?
- nike
- gxu
flatron je napisao:taj problem sam imao bar 10 puta do sada i svaki put je bilo do freona ili manje ili više pa se komp. pregrijava i izbaci zaštita pa kad se oladi on ponovo starta i tako ukrug.
Ne vidim nikakve veze između krive količine rashladnog sredstva i fluktuacije temperature na displeju i kad kompresor ne radi.ovo sve se desava konstanto i kad klima neradi na displeju se neprekidno smenjuju brojevi u vremenskom intervalu od dve sekunda za dva stepena gore ili dole
- nike
- gxu
Opet ne vidim kakve to veze ima sa prikazom sobne temperature na displeju.IvanZr je napisao:Moguce pajp sonda na spoljnoj jedinici zbog manjka freona?
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
Problem jun 2010g. i sad maj 2011g. godinu dana si ceko da se javis da nam saopstis da ti je nazovi majstor zamenio sondu i isto, nesto mi tu ne pije vodu...nolle je napisao:Zvao sam majstora i on je zamenio malo crno sto se nalazi ispod mrezice na unutrasnjoj jedinici i problem i dalje nije resen .. da li neko mozda ima jos neko resenje sta bi moglo da se uradi ...goranfri je napisao:Verovatno sonda nije ispravna. Zameni sondu.
Al nema veze kako postavis pitanje tako dobijes odgovor, moja preporuka piseti gore crvenim slovima popisi sve i sa klime i sa el. modula u unutrasnjoj jedinici ako se razumes i postupi po tome... Ako se nerazumes pozovi nekog pravog majstora da ti proveri klimu tj. da ti prekontrolise, ako je kvar i popravi ovako kako mi da ti pomognemo kad neznas ni ti sam da nam objasnis kakav je kvar... sem da brljavi pokazivac temperature unutrasnje jedinice ...
naj verovatnije je problem u elektronici tj. u sondi al to je zakljucak navrat nanos po tvojoj prici...
mada moguce je uz to jos i da je zaprljana i unutrasnja i spoljna jedinica i cak mozda fali gasa a mozda ako je punjena i prepunjena... sve je to mozda...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
- IvanZr
- bela tehnika
- Warranty service: LG Galanz Samsung Whirlpool ...
- Contact person: Ivan
Izvinjavam se nisam obratio paznju da klima brlja na displeju i kada neradi . E5 me je zbunilo.
- nike
- gxu
@ IvanZr
Nema potrebe za ikakvim izvinjavanjima, svi smo ljudi i svi previđamo razne detalje.
Zato i jesmo ovdje jer su dva magareta pametnija od jednoga.
Nema potrebe za ikakvim izvinjavanjima, svi smo ljudi i svi previđamo razne detalje.
Zato i jesmo ovdje jer su dva magareta pametnija od jednoga.

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 5 Odgovori
- 1361 Pregledano
-
Zadnji post napisao acavplana
28 Okt 2012, 21:42