Klima ARTCOOL LAS12

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
vasicmi
_
_
Warranty service: VOX,VIVAX,TCL,TESLA
Contact person: Milenko Vasic

Klima ARTCOOL LAS12

Post napisao vasicmi » 21 Okt 2009, 19:14

U toku rada klime u rezimu grejanja upali se nakon odredjenog vremena E 5 .Klima je ARTCOOL LAS - 12.Nije LG vec neki kinez sa samsungovim kompresorom.
Zadnja izmena: Stolle, dana 21 Okt 2009, 20:55, ukupno menjano 1 put.
Razlog: NASLOV TEME USKLAĐEN SA PRAVILNIKOM FORUMA

Micic Dusan
_
_
Warranty service: gaganau neff siemens bosch construkta beko elektrolux aeg
Contact person: Dusan

Re: Klima artcool LAS - 12

Post napisao Micic Dusan » 21 Okt 2009, 20:49

Zdravo,
Napisi posle kojeg vremenskog perioda se javlja greska,i da li si proveravao NTC u spoljnoj jedinici?

vasicmi
_
_

Re: Klima ARTCOOL LAS12

Post napisao vasicmi » 22 Okt 2009, 10:33

Radi u grejanju duze vremena par sati otprilike i onda izbaci E5.Nakon par minuta opet nastavi da radi jedno vreme pa zatim opet E5, i tako u krug.

vasicmi
_
_

Post napisao vasicmi » 22 Okt 2009, 19:47

Danas sam otisao da ispratim kako klima radi.Na grejanju radi 45 minuta i merio sam temperaturu izduva koja se penjala do 50 stepeni,a nakon toga je kompresor prestao da radi a unutrasnja jedinica je nastavila da izduvava par minuta a zatim se na displeju pojavila greska E5 nakon cega je i unutrasnja prestala da ventilira.E5 je blinkalo 5-10 min.a zatim se kompresor ponovo upalio i sve je pocelo normalno da radi i opet do 31 stepen na displeju a zatim se ponovilo sve napred navedeno.Hvala.

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 22 Okt 2009, 19:57

Ne razumem se nesto preterano u klime ali je ovih 50 stepeni mnogo.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

vasicmi
_
_

Post napisao vasicmi » 22 Okt 2009, 22:19

Nije mnogo,klima kod mene kuci ide i do 60 stepeni/naravno na samom izlazu iz unutrasnje jedinice/

milan
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao milan » 23 Okt 2009, 09:28

Codne greske zavise od procesora koji se nalazi u jedinici, odnosno kako je programiran fabricki.
Dobro bi bilo da napises njegovu oznaku i oznaku plocice na kojoj se nalazi.
Greska E5 kod nekih klima znaci automatski restart u roku od 10 minuta, sto lici na ovo tvoje.
Preporucuje se ciscenje filtera, a ima i drugih mogucnosti pojavljivanja te greske.

nolle
_
_
Specialty: computers

Post napisao nolle » 11 Jun 2010, 15:18

Da li mozda neko zna u cemu bi bio problem kod moje klime koja je ove oznake kad ona konstantno menja temperaturu na unutrasnjoj jedinici a samim tim i njena vrednost je veoma veca od one koja bi trebalo da bude ... npr.: Kad bio hteo da grejem a temperatura je oko 10 stepeni a na klini u tom trenutku pise oko 24-25-26... i to sve izvarira u nekoliko sekundi, pri paljenju kada pocne da se greje unutrasnja jedinica samim tim se postepeno i podize temperatura na displeju koja konstantno varira i posle mozda manje od 5 min. na displeju bi pisalo 32-33-34 i klima bi se ugasila jer je max 31, a u sobi ista temperatura... ovo sve se desava konstanto i kad klima neradi na displeju se neprekidno smenjuju brojevi u vremenskom intervalu od dve sekunda za dva stepena gore ili dole. Ja sam doduse nasao kako mogu da resim problem kako bi mi klima bila u funkciju a to je da iskljucim sondu koja se nalazi u unutrasnju jedinicu i onda klima greje neprekidno dok kod hladjenja mora biti ukljucena ali ne prestavlja problem jer i kada stavim da hladi na 31stepen to mi je ok temeperatura u sobi...nadam se da sam uspeo da vam ukazem na gresku o kojoj se radi ... napominjem da je klima ovo radila od samog pocetka.
Pozdrav i unapred zahvalan ... :)

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Post napisao goranfri » 12 Jun 2010, 02:29

Verovatno sonda nije ispravna. Zameni sondu.

milan
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao milan » 12 Jun 2010, 08:23

Da li ce napisati neko, koja elektronika je u toj klimi?
Prilog
LAS12.jpg

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 12 Jun 2010, 09:20

vasicmi je napisao:Nije mnogo,klima kod mene kuci ide i do 60 stepeni/naravno na samom izlazu iz unutrasnje jedinice/
To je zato što nisi očistio filtar otkad je kupljena. 60 je previše. Delta t veća od 25 znaći da nemaš dovoljno zraka.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

nolle
_
_
Specialty: computers

Post napisao nolle » 27 svi 2011, 18:59

goranfri je napisao:Verovatno sonda nije ispravna. Zameni sondu.
Zvao sam majstora i on je zamenio malo crno sto se nalazi ispod mrezice na unutrasnjoj jedinici i problem i dalje nije resen .. da li neko mozda ima jos neko resenje sta bi moglo da se uradi ...

flatron
_
_

Post napisao flatron » 27 svi 2011, 22:00

taj problem sam imao bar 10 puta do sada i svaki put je bilo do freona ili manje ili više pa se komp. pregrijava i izbaci zaštita pa kad se oladi on ponovo starta i tako ukrug.
znači uzmi vagu i napuni po specifikaciji pa javi

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice

Post napisao nike » 27 svi 2011, 22:01

Treba provjeriti dali je napon napajanja stabilan. Onda treba provjeriti dali su svi naponi na elektronici ispravni i stabilni.

IvanZr
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: LG Galanz Samsung Whirlpool ...
Contact person: Ivan

Post napisao IvanZr » 27 svi 2011, 22:06

Moguce pajp sonda na spoljnoj jedinici zbog manjka freona?

nike
gxu
gxu

Post napisao nike » 27 svi 2011, 22:08

flatron je napisao:taj problem sam imao bar 10 puta do sada i svaki put je bilo do freona ili manje ili više pa se komp. pregrijava i izbaci zaštita pa kad se oladi on ponovo starta i tako ukrug.
znači uzmi vagu i napuni po specifikaciji pa javi
ovo sve se desava konstanto i kad klima neradi na displeju se neprekidno smenjuju brojevi u vremenskom intervalu od dve sekunda za dva stepena gore ili dole
Ne vidim nikakve veze između krive količine rashladnog sredstva i fluktuacije temperature na displeju i kad kompresor ne radi.

nike
gxu
gxu

Post napisao nike » 27 svi 2011, 22:21

IvanZr je napisao:Moguce pajp sonda na spoljnoj jedinici zbog manjka freona?
Opet ne vidim kakve to veze ima sa prikazom sobne temperature na displeju.

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Kontakt:

Post napisao frigo » 28 svi 2011, 00:03

nolle je napisao:
goranfri je napisao:Verovatno sonda nije ispravna. Zameni sondu.
Zvao sam majstora i on je zamenio malo crno sto se nalazi ispod mrezice na unutrasnjoj jedinici i problem i dalje nije resen .. da li neko mozda ima jos neko resenje sta bi moglo da se uradi ...
Problem jun 2010g. i sad maj 2011g. godinu dana si ceko da se javis da nam saopstis da ti je nazovi majstor zamenio sondu i isto, nesto mi tu ne pije vodu...
Al nema veze kako postavis pitanje tako dobijes odgovor, moja preporuka piseti gore crvenim slovima popisi sve i sa klime i sa el. modula u unutrasnjoj jedinici ako se razumes i postupi po tome... Ako se nerazumes pozovi nekog pravog majstora da ti proveri klimu tj. da ti prekontrolise, ako je kvar i popravi ovako kako mi da ti pomognemo kad neznas ni ti sam da nam objasnis kakav je kvar... sem da brljavi pokazivac temperature unutrasnje jedinice ...
naj verovatnije je problem u elektronici tj. u sondi al to je zakljucak navrat nanos po tvojoj prici...
mada moguce je uz to jos i da je zaprljana i unutrasnja i spoljna jedinica i cak mozda fali gasa a mozda ako je punjena i prepunjena... sve je to mozda...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

IvanZr
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: LG Galanz Samsung Whirlpool ...
Contact person: Ivan

Post napisao IvanZr » 28 svi 2011, 21:10

Izvinjavam se nisam obratio paznju da klima brlja na displeju i kada neradi . E5 me je zbunilo.

nike
gxu
gxu

Post napisao nike » 28 svi 2011, 22:54

@ IvanZr

Nema potrebe za ikakvim izvinjavanjima, svi smo ljudi i svi previđamo razne detalje.
Zato i jesmo ovdje jer su dva magareta pametnija od jednoga. :tooo:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”