Beko još nijedan nisam imao na generalnoj, jer prečesto imaju problem sa elektronikom koju ja nisam u stanju da servisisiram i ne želim sebe da dovodim u neprijatne situacije u kojima mi ljudi mesec dana nakon generalne vraćaju mašinu zbog otkaza programatora, ionako me u poslednje vreme tera maler samo tako... Eto, letos je trebalo da uzmem jednog Beka na generalnu, ali su pored ležaja otišli i pumpa a ubrzo i bravica koja se ispostavilo da košta oko xxxxdin

pa je stranka odustala od popravke i kupila novi Beko na nekoj ponudi za xxxxx0din.
Od plastikanera najviše radim :kina: i candy, i nigde ne sretoh
samo kopče. Kod tog Beka verovatno se na njima drži samo prednji poklopac sa tunelkom, bez tega.
Nego, kolega, ne reče čime si isekao plastiku? Brusilicom, ili ručno? Je li ostalo bar 2mm mesa na svakoj polutki? Ako jeste, moglo bi to zaista da se pouzdano sastavi...
Što se tiče osovine, kad je bakarni deo mnogo oštećen, nema druge do pravac strugar, ali ako je potrebno i navarivanje osovine ima da bude pristojna cifra za sve to (ali i rizik od krivljenja jer je osovina tanka). Ja sam radio to skoro na jednom LG-u i izišlo me "prijateljski" xxxxdin, ali sam i na tom "novom" prstenu morao da gađam poziciju semeringa jer nije baš bio perfektan. Muka kod malih ležaja je u tome što obično nema mesta da se semering mnogo šeta napred-nazad...

A ležaj 6202 kad vidim na osovini bubnja, čoveče, dođe mi da proizvođača...
PS taj zavareni kazan, ležaj 6202 na bubnju, kao i ona Bekova bravica za xx€ nisu ništa drugo nego prst u oko nama majstorima!