Nemoze ni da ga vidi kad radi 2sekunde i stane... A koriscenje paketa alata Hirens boot ako nisi nikad koristio ne preporucujem ti mozda i unistis sto se moglo spasiti... il je napajanje a mozda i elektronika, ako ti je ispo moz da se desi i mehanicki kvar otvori pazljivo i vidi mozda je zaglavljen to naravno je krajnja solucija...
Nisam te dobro razumeo sta si radio sa tim hdd dal je bio u predvidjenom exsternom kucistu i poco sa simtomima il si ga samo dodavo direktno i posle nekog vremena ga ponovo prikljucio i ako si probavo da ga spojis na neku slabiju masinu oprosti se od tog hdd starije masine do 120Gb vide disk mislim 3 i poceci 4 ... il objasni blize sta se desilo da ne nagadjamo pa mozda se i nadjese resenje...
Ja ima nekoliko takvih exsternih al koristim pravo kuciste pise ti na hdd od 1.0TB WD= 5VDC:0.70A i 12VDC:0.55A ako ti je bilo slabije napajanje sta da ti kazem... ima i programa da izvuces podatke sa hdd al ti treba opet veci hdd da bi mogo da prebacis to sam radio prepar godina postupak spasavanja zavisi od velicine hdd a moze da traje i par dana...
I osnovno pravilo pri iskljucivanju exsternih hdd je koristi uvek Safely Remove Hardware da iskljucis hdd na siguran i
bezbedan nacin... ako ti treba pomoc za neki program oko toga javise na pp posto sam retko u ovom delu foruma...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.