externi hdd 1 TB wd

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
hagula
___
___

externi hdd 1 TB wd

Post napisao hagula » 16 Feb 2010, 20:56

imam problem sa ovim hdd-om.kada ga prikljucim na komp samo se cuje "klik" 2 sekunde i stane.
ima posebno napajanje pa sam ga otvorio i spojio na sata kabl i napajanje sa kompa i opet isto.
uopste ga ne registruje komp.molim za pomoc jer mi je na njemu 680GB podataka :((((

tanebosev
___
___
Contact person: Tane
Phone number: 0038932443721

Re: externi hdd 1 TB wd

Post napisao tanebosev » 16 Feb 2010, 21:14

probaj na drug kompjuter mozda kompa e problem
Tane

hagula
___
___

Post napisao hagula » 17 Feb 2010, 00:21

pokusao sam na 3 compa ali ne vrijedi.:(

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 17 Feb 2010, 00:43

Uopste ga nevidi :?:

Probaj sa Hirens boot :roll:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 17 Feb 2010, 08:25

Mozes li da izvadis disk i da ga vezes direktno u kuciste?

hagula
___
___

Post napisao hagula » 18 Feb 2010, 20:25

stojkePN je napisao:Uopste ga nevidi :?:

Probaj sa Hirens boot :roll:
ne,ne vidi ga uopste.a mozes li mi objasniti taj Hirens boot.

hagula
___
___

Post napisao hagula » 18 Feb 2010, 20:27

Kobac je napisao:Mozes li da izvadis disk i da ga vezes direktno u kuciste?
to sam vec prije uradio.izvadio sam ga i pokusao direktno na maticnu i napajanje sa napojne .nema efekta.pokusacu jos sa jednog hdd zamjeniti elektroniku.mozda je do nje same.cim uradim javicu . :pivopije:

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 18 Feb 2010, 20:38

Veoma jednostavno. Skines hirens boot sa http://www.hirensbootcd.net/ narezes ga kao image na disk da bude butabilan, restartujes i podesis u BIOS da radi BOOT sa CD/DVD. Kad se pokrene imas tu alatke za HDD pa pokusaj da vidis da li hoce nesto da uradi. Skoro je drugaru crko maxtor 80GB ja sam probao drugu elektroniku i nista nisam postigao jer je cakcao unutra. Drugi komp nije video hard ali ga je hirens boot video. Sam ga maltretirao na razne nacine i nista nisam uradio ali ko zna mozda tebi pomogne u tvom slucaju... treba probati. :pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Specialty: whitegoods
Kontakt:

Post napisao frigo » 27 Feb 2010, 07:27

Nemoze ni da ga vidi kad radi 2sekunde i stane... A koriscenje paketa alata Hirens boot ako nisi nikad koristio ne preporucujem ti mozda i unistis sto se moglo spasiti... il je napajanje a mozda i elektronika, ako ti je ispo moz da se desi i mehanicki kvar otvori pazljivo i vidi mozda je zaglavljen to naravno je krajnja solucija...

Nisam te dobro razumeo sta si radio sa tim hdd dal je bio u predvidjenom exsternom kucistu i poco sa simtomima il si ga samo dodavo direktno i posle nekog vremena ga ponovo prikljucio i ako si probavo da ga spojis na neku slabiju masinu oprosti se od tog hdd starije masine do 120Gb vide disk mislim 3 i poceci 4 ... il objasni blize sta se desilo da ne nagadjamo pa mozda se i nadjese resenje...
Ja ima nekoliko takvih exsternih al koristim pravo kuciste pise ti na hdd od 1.0TB WD= 5VDC:0.70A i 12VDC:0.55A ako ti je bilo slabije napajanje sta da ti kazem... ima i programa da izvuces podatke sa hdd al ti treba opet veci hdd da bi mogo da prebacis to sam radio prepar godina postupak spasavanja zavisi od velicine hdd a moze da traje i par dana...
I osnovno pravilo pri iskljucivanju exsternih hdd je koristi uvek Safely Remove Hardware da iskljucis hdd na siguran i
bezbedan nacin... ako ti treba pomoc za neki program oko toga javise na pp posto sam retko u ovom delu foruma...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Desktop Računari”