snimanje sa dv kamere u komp

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
sumarac1
_
_
Specialty: computers

snimanje sa dv kamere u komp

Post napisao sumarac1 » 12 svi 2011, 22:11

Interesuje me sa kojim bi programom mogao da snimam u komp sa dv kamere a inace koristim, Movies_on_CD_DVD_6_TerraTec_Edition sa kojim snimam ali nisam nesto zadovoljan kvalitetom kako snima

stojkePN
___
___

Re: snimanje sa dv kamere u komp

Post napisao stojkePN » 13 svi 2011, 04:18

Materijal je najbolje unositi kao sirov AVI i posle kao takav se obradjuje i kompresuje na primer u Mpeg. 1h u AVI formatu zauzima oko 12-13Gb.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

makkki79
_
_

Post napisao makkki79 » 13 svi 2011, 23:04

StojkePN, vidi se da si upoznat sa materijom, iskustvo cini svoje :tooo:
Pozzz
Maki

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 13 svi 2011, 23:35

Aaaaa otvori i ti dusu ako smes :tooo:

sumarac1
_
_

Post napisao sumarac1 » 13 svi 2011, 23:50

pa to kad snimam u avi formatu,ali ja snimam u dv formatu jer magih nema podesavanja ili mi nedozvoljava posto kamera snima u v formatu.pa me zato interesujesa kojim drugim programom da snimam pa posle prebacujem na dvd

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 14 svi 2011, 00:54

Predpostavljam da materijal ubacujes preko Firewire kabla :?: Kazi mi koliko zauzima 1h ubacenog sirovog materijala :?: Sa druge strane nikad i neces biti zadovoljan ako gledas taj materijal na monitor. Jer rezolucija ubacenog materijala je 720x576 a monitora 1024x768 ako ne i vise pa ta slika izgleda "mrljavo" sto je i normalno a kad se to nareze i pusti na tv onda je ok jer rezolucija tv-a je niza od rezolucije monitora (ovo ne vazi za plazme i lcd...).Snimaj kamerom u HD rezoluciji pa ubaci u komp i bices zadovoljan... samo sto HD kamera zahteva poprilicno dobrog svetla da bi slika bila zadovoljavajuceg kvaliteta.

Za program nadji na primer Adobe Premier 6.5 vise ti od toga ne treba.

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 14 svi 2011, 09:08

stojkePN je napisao:Za program nadji na primer Adobe Premier 6.5 vise ti od toga ne treba.
Pa to je reper, gde ces vise od toga? :mrgreen:

Ja sam radio sa Sony Vegas i prilicno sam zadovoljan a ako ne treba nista komplikovano moze da posluzi i Nero Vision, krajnje je jednostavan za rad.

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 14 svi 2011, 16:16

Sony Vegas je takodje dobar. Skoro sam radio neku reklamu u njemu i svidja mi se kako radi a imam i kolege koje rade na njemu i zadovoljni su :pivopije:

SaleSk
___
___
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 14 svi 2011, 22:55

Stojke imam posao za tebe...Kad budem dosao u goste ima da ti oduzmem jedan dan :tooo:
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 15 svi 2011, 00:37

Zar samo jedan dan :lala: :tooo:

Krajnc Karlo
Preminuo
Contact person: Karlo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Krajnc Karlo » 15 svi 2011, 21:12

"skidanje" sa kamere i montažu radim sa edius-om http://www.grassvalley.com/products/edius_6
razlog - jer je na slabijim neprofesionalnim mašinama ubedljivo brži od premiera
avid media composer je najbolji ali bez hardwarea ne vredi
a pravljenje DVD-a radim sa Sony DVD architectom http://www.sonycreativesoftware.com/dvdastudio
razlog isti kao i gore
veza kamere preko firewire (IEEE 1394) i snimanje na disk u originalnom DV formatu 25Mbps (oko 9Gb po satu)
export iz ediusa dv lossless u dvd architect i gotovo :mrgreen:
Make it idiot proof and someone will make a better idiot

sumarac1
_
_

Post napisao sumarac1 » 16 svi 2011, 19:44

ok ali samo gde da nadjem krek ili seriski za ove programe,trazio sam svugde ali bezuspesno.
a inace snimam ovako isto kao sto si gore naveo ali mi program los i nije nesto stvari,znam da moze bolje da bude,a inace komp mi je solida naprava da bi radio dobro.

Nicky
_
_

Post napisao Nicky » 30 svi 2011, 01:19

Najbolji izbor je Sony Vegas pro 10. sto se tice montaze, obrade i eksporta finala. Premiere, je vec tezi program i prilicno neprihvatljiv i nerazumljiv sa amatersku upotrebu.

Sony Vegas podrzava skoro sve poznate formate, brz je, jednostavan za upotrebu. U verziji 9 pa nadalje podrzava HD. Rendati mozes u kom zelis formatu, neovisno o formatu sirovog materijala. Takoder podrzava i capturing, mada se nekad zna ponasati "musicavo"

Sto se tice prebacivanja materijala sa kamere, ili drugih izvora tj "capturinga" ubjedljivo najbolji soft napravljen ikad za tu namjenu je "CaptureBox" od Playbox-a.
Koristi se u profesionalne svrhe (na TV-u) za "hvatanje" video materijala. Moze vrsiti realtime kompresiju u mp2, AVC/H.264, DV ili hvatati materijal kao nekompresovani AVI.
Podrzava hvatanje direktno preko firewire ili protokola drugih capture kartica tipa "Black Magic" ili slicno. Jedini je problem sto ga je skoro nemoguce pronaci jer se obicno dobija kao modul u sistemu Airbox-a - sistema za "Broadcast Automation System", tj. "slaganje programa" u digitalnom formatu.

Radio sam dugo na sistemu Airbox-a pa znam dosta o tome. Sto se tice amaterske primjene Sony vegas je najbolji izbor.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Windows - softverski problemi”