snimanje sa dv kamere u komp
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
snimanje sa dv kamere u komp
Interesuje me sa kojim bi programom mogao da snimam u komp sa dv kamere a inace koristim, Movies_on_CD_DVD_6_TerraTec_Edition sa kojim snimam ali nisam nesto zadovoljan kvalitetom kako snima
Re: snimanje sa dv kamere u komp
Materijal je najbolje unositi kao sirov AVI i posle kao takav se obradjuje i kompresuje na primer u Mpeg. 1h u AVI formatu zauzima oko 12-13Gb.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
StojkePN, vidi se da si upoznat sa materijom, iskustvo cini svoje
Pozzz

Pozzz
Maki
Aaaaa otvori i ti dusu ako smes 

pa to kad snimam u avi formatu,ali ja snimam u dv formatu jer magih nema podesavanja ili mi nedozvoljava posto kamera snima u v formatu.pa me zato interesujesa kojim drugim programom da snimam pa posle prebacujem na dvd
Predpostavljam da materijal ubacujes preko Firewire kabla
Kazi mi koliko zauzima 1h ubacenog sirovog materijala
Sa druge strane nikad i neces biti zadovoljan ako gledas taj materijal na monitor. Jer rezolucija ubacenog materijala je 720x576 a monitora 1024x768 ako ne i vise pa ta slika izgleda "mrljavo" sto je i normalno a kad se to nareze i pusti na tv onda je ok jer rezolucija tv-a je niza od rezolucije monitora (ovo ne vazi za plazme i lcd...).Snimaj kamerom u HD rezoluciji pa ubaci u komp i bices zadovoljan... samo sto HD kamera zahteva poprilicno dobrog svetla da bi slika bila zadovoljavajuceg kvaliteta.
Za program nadji na primer Adobe Premier 6.5 vise ti od toga ne treba.

Za program nadji na primer Adobe Premier 6.5 vise ti od toga ne treba.
Pa to je reper, gde ces vise od toga?stojkePN je napisao:Za program nadji na primer Adobe Premier 6.5 vise ti od toga ne treba.

Ja sam radio sa Sony Vegas i prilicno sam zadovoljan a ako ne treba nista komplikovano moze da posluzi i Nero Vision, krajnje je jednostavan za rad.
Sony Vegas je takodje dobar. Skoro sam radio neku reklamu u njemu i svidja mi se kako radi a imam i kolege koje rade na njemu i zadovoljni su 

- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Stojke imam posao za tebe...Kad budem dosao u goste ima da ti oduzmem jedan dan 

Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Zar samo jedan dan

- Krajnc Karlo
- Preminuo
- Contact person: Karlo
- Specialty: tv-multimedia
"skidanje" sa kamere i montažu radim sa edius-om http://www.grassvalley.com/products/edius_6
razlog - jer je na slabijim neprofesionalnim mašinama ubedljivo brži od premiera
avid media composer je najbolji ali bez hardwarea ne vredi
a pravljenje DVD-a radim sa Sony DVD architectom http://www.sonycreativesoftware.com/dvdastudio
razlog isti kao i gore
veza kamere preko firewire (IEEE 1394) i snimanje na disk u originalnom DV formatu 25Mbps (oko 9Gb po satu)
export iz ediusa dv lossless u dvd architect i gotovo
razlog - jer je na slabijim neprofesionalnim mašinama ubedljivo brži od premiera
avid media composer je najbolji ali bez hardwarea ne vredi
a pravljenje DVD-a radim sa Sony DVD architectom http://www.sonycreativesoftware.com/dvdastudio
razlog isti kao i gore
veza kamere preko firewire (IEEE 1394) i snimanje na disk u originalnom DV formatu 25Mbps (oko 9Gb po satu)
export iz ediusa dv lossless u dvd architect i gotovo

Make it idiot proof and someone will make a better idiot
ok ali samo gde da nadjem krek ili seriski za ove programe,trazio sam svugde ali bezuspesno.
a inace snimam ovako isto kao sto si gore naveo ali mi program los i nije nesto stvari,znam da moze bolje da bude,a inace komp mi je solida naprava da bi radio dobro.
a inace snimam ovako isto kao sto si gore naveo ali mi program los i nije nesto stvari,znam da moze bolje da bude,a inace komp mi je solida naprava da bi radio dobro.
Najbolji izbor je Sony Vegas pro 10. sto se tice montaze, obrade i eksporta finala. Premiere, je vec tezi program i prilicno neprihvatljiv i nerazumljiv sa amatersku upotrebu.
Sony Vegas podrzava skoro sve poznate formate, brz je, jednostavan za upotrebu. U verziji 9 pa nadalje podrzava HD. Rendati mozes u kom zelis formatu, neovisno o formatu sirovog materijala. Takoder podrzava i capturing, mada se nekad zna ponasati "musicavo"
Sto se tice prebacivanja materijala sa kamere, ili drugih izvora tj "capturinga" ubjedljivo najbolji soft napravljen ikad za tu namjenu je "CaptureBox" od Playbox-a.
Koristi se u profesionalne svrhe (na TV-u) za "hvatanje" video materijala. Moze vrsiti realtime kompresiju u mp2, AVC/H.264, DV ili hvatati materijal kao nekompresovani AVI.
Podrzava hvatanje direktno preko firewire ili protokola drugih capture kartica tipa "Black Magic" ili slicno. Jedini je problem sto ga je skoro nemoguce pronaci jer se obicno dobija kao modul u sistemu Airbox-a - sistema za "Broadcast Automation System", tj. "slaganje programa" u digitalnom formatu.
Radio sam dugo na sistemu Airbox-a pa znam dosta o tome. Sto se tice amaterske primjene Sony vegas je najbolji izbor.
Sony Vegas podrzava skoro sve poznate formate, brz je, jednostavan za upotrebu. U verziji 9 pa nadalje podrzava HD. Rendati mozes u kom zelis formatu, neovisno o formatu sirovog materijala. Takoder podrzava i capturing, mada se nekad zna ponasati "musicavo"
Sto se tice prebacivanja materijala sa kamere, ili drugih izvora tj "capturinga" ubjedljivo najbolji soft napravljen ikad za tu namjenu je "CaptureBox" od Playbox-a.
Koristi se u profesionalne svrhe (na TV-u) za "hvatanje" video materijala. Moze vrsiti realtime kompresiju u mp2, AVC/H.264, DV ili hvatati materijal kao nekompresovani AVI.
Podrzava hvatanje direktno preko firewire ili protokola drugih capture kartica tipa "Black Magic" ili slicno. Jedini je problem sto ga je skoro nemoguce pronaci jer se obicno dobija kao modul u sistemu Airbox-a - sistema za "Broadcast Automation System", tj. "slaganje programa" u digitalnom formatu.
Radio sam dugo na sistemu Airbox-a pa znam dosta o tome. Sto se tice amaterske primjene Sony vegas je najbolji izbor.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Koji softver za snimanje screen-a monitora?
napisao fanzo » 19 Apr 2009, 07:51 » u Windows - softverski problemi - 8 Odgovori
- 22839 Pregledano
-
Zadnji post napisao batmar
25 Sep 2016, 22:27
-
-
-
SNIMANJE TRENUTNE VERZIJE SOFTVERA BIOSA PRIJE PROMJENE
napisao zar099 » 10 Mar 2018, 00:29 » u Windows - softverski problemi - 2 Odgovori
- 2030 Pregledano
-
Zadnji post napisao zar099
12 Mar 2018, 03:01
-