Vivax ACP18CH50AEO prebacuje rezim rada: RESENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Warranty service: ardo favorit bira koncar sogo severin
- Contact person: ljuben
Vivax ACP18CH50AEO prebacuje rezim rada: RESENO
Rec je o klimatizeru kojeg sam montirao pre 4 godina i od pre neki dan poceo je da sam prebacuje rezim rada od hladjenja na grejanje. Bio mi je sumnjiv elektro magnetni ventil, naime originalni je imao 1,3 kila a one koje sam ja imao u kolima 1,9 pa sam promenio spulnu ali ista stvar. Otkacio jednu zicu od spulne radi ok. Sumnjam na modul ali ih je tesko naci jer je nastala neka rokada sa uvoznicima, ainace sam i sam bio serviser za njih oko 3 godine, ali je novi uvoznik doneo i novu servisnu sluzbu, pa kupiti rezervni deo je problem.Ako neko od kolege zna o cemu je problem molio bih odgovor. Pozdrav.
Zadnja izmena: ljuben, dana 25 Jul 2011, 09:18, ukupno menjano 1 put.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Re: Vivax ACP18CH50AEO prebacuje rezim rada
Ako prebacuje u grijanje moraš imati napon na zavojnici od 4-putnog ventila.
Ako nemaš napon, onda je 4-putni ventil neispravan.
Znaći, provjri dali je stvar do komande ili do izvršnog elementa.
Ako nemaš napon, onda je 4-putni ventil neispravan.
Znaći, provjri dali je stvar do komande ili do izvršnog elementa.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
prosto i jednostavno,
pogotovo sto se to da lako proveriti bez rasturanja spoljne jedinice, na prikljucnim klemama
pogotovo sto se to da lako proveriti bez rasturanja spoljne jedinice, na prikljucnim klemama
-
- _
Napon dolazi nakon 2 -3 minuta od pustanja klimatizera u kratkim i nesimetricnim intervalima dok je klimatizer ukljucen na hladjenje i lepo se cuje, a i oseti na cevima da je u rezim grejanja. Zato sam i rekao da sumnjam na elektroniku koju kako sam napomenuo je tesko nabaviti. Prosle sam godine bio u Italiju pa sam svratio i u firmu koja je odmah pored autoputa i kao i sa ostalima tesko se dolazi do rezervnih delova. Naime jedan sam deo cekao vise od 3 meseca. Pozdrav.
-
- _
Sto je to problem .......
Mozemo ti mi poslati odavde, sta god hoces ... naravno papiroloski da se to sve uradi !
Taj model koji si naveo poseduje samodijagnostiku kvara ! Pokusaj da nam napises, da li ti izbacuje neki kod - gresku
Mozemo ti mi poslati odavde, sta god hoces ... naravno papiroloski da se to sve uradi !
Taj model koji si naveo poseduje samodijagnostiku kvara ! Pokusaj da nam napises, da li ti izbacuje neki kod - gresku
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!
Jel ima ta elektronika tastere okaci sliku da vidimo o kojoj se elektronici radi. 

TOCE
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Provjeri na unutarnjoj dali je komandni napon releja 4-putnog ventila isprekidan. Ako nije, onda je do loših kontakta releja, a on se lako zamjeni.
-
- _
Nebojsa nema nikakvih oznaka kako kazes da ima samodijagnostiku. Jednostavno svetli znak da je pod naponom. Toce moracu da izvadim elektroniku i proverim ovo sto je Nike rekao, a za koje se nisam setio. Hvala svima. Ovih je dana pivofest u Prilepu pa ima sta da se radi, tako da cim odem tamo javicu. Pozdrav.
-
- _
Otisao sam u subotu kasnije kako bih imao vise vremena da pogledam elektroniku i samo sto sam izvadio poklopac unutarnje jedinice primetio sam da je sonda koja je ubacena u kratku cev na isparivacu otkacena i slobodno visi.Trazio da vidim dali je neko dirao ali nisam mogao da vidim pa upitao gazdu dali je neko otvarao na sto sam dobio negativan odgovor. Ubacio sam sondu i normalno je legla unutra i fino stegla na celicnu oprugu. Ukljucio sam klimatizer i sve je radilo super. Sta se dogodilo da sonda izadje iz cev nije mi jasno. Pozdrav.
- nike
- gxu
Re: Vivax ACP18CH50AEO prebacuje rezim rada: RESENO
Potres u Japanu 9°Rihtera!
Naravno da je netko dirao. :crash:
Možda i ti sam, pa si zaboravio umetnuti sondu nazad .

Naravno da je netko dirao. :crash:
Možda i ti sam, pa si zaboravio umetnuti sondu nazad .
- frigoservisbata
- bela tehnika
Pa kakve veze ima sto je sonda izvucena iz lezista sa prebacivanjem u rezim grejanja?Naravno da treba da stoji na mestu,ali ti si napisao da dobija povremeno napon na mag.ventil i da ukljucuje grejanje!!Nesto ovde ne stima.!ljuben je napisao:Otisao sam u subotu kasnije kako bih imao vise vremena da pogledam elektroniku i samo sto sam izvadio poklopac unutarnje jedinice primetio sam da je sonda koja je ubacena u kratku cev na isparivacu otkacena i slobodno visi.Trazio da vidim dali je neko dirao ali nisam mogao da vidim pa upitao gazdu dali je neko otvarao na sto sam dobio negativan odgovor. Ubacio sam sondu i normalno je legla unutra i fino stegla na celicnu oprugu. Ukljucio sam klimatizer i sve je radilo super. Sta se dogodilo da sonda izadje iz cev nije mi jasno. Pozdrav.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
-
- _
Da sam slusao dok sam bio na merdevine da je skljocao elektromagnet to je sigurno i to nakon nekoliko minuta rada i kad bi opipao cevi one su bile tople sto znaci da je klima promenila rezim rada, i non stop se culo to ukljucivanje i iskljucivanje el. magneta. Pozdrav.
- Miki_R
- _
- Contact person: Miki Ravnjanski
- Lokacija: https://www.google.rs/maps/place/Servis ... 064,20.527
Ljudi-Kolege...ljuben je napisao:Da sam slusao dok sam bio na merdevine da je skljocao elektromagnet to je sigurno i to nakon nekoliko minuta rada i kad bi opipao cevi one su bile tople sto znaci da je klima promenila rezim rada, i non stop se culo to ukljucivanje i iskljucivanje el. magneta. Pozdrav.

;-) Pa de nadje bas Buleta... hehhe
- Miki_R
- _
- Contact person: Miki Ravnjanski
- Lokacija: https://www.google.rs/maps/place/Servis ... 064,20.527
Bule,to je jedan decko koji je imao 14 godina i kad sam ja pratio rad tek montirane klime napolju on se igrao daljinskim unutraMilos1986 je napisao:;-) Pa de nadje bas Buleta... hehhe

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Zavarivanje el. mag. ventila za prebacivanje rezima rada
napisao ljuben » 03 svi 2009, 11:45 » u KLIMA UREĐAJI - 21 Odgovori
- 5408 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri