Bloomberg GVN 1380 neće da ispušta vodu (nekad)

Forum sudo mašine.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
zgembo
_
_
Specialty: tv-multimedia

Bloomberg GVN 1380 neće da ispušta vodu (nekad)

Post napisao zgembo » 16 Okt 2024, 16:25

Imam jedan zanimljiv problemčić s mašinom za suđe.

Naime mašina s vremena na vrijeme neće da ispusti vodu i to samo na određenim programima i temperaturama, ali i to nije svaki put.

Npr. kada uključim program na 55 stepeni ima hladno pred pranje i prije nego ispusti vodu i počne zagrijavati na 55 stepeni - da primi tabletu ima ispuštanje vode i tu je sve regularno uredno vodu ispusti (bar nisam do sada primjetio da ima problem).

Međutim, kada je uključim na 70 stepeni ima vruće pred pranje na cca 50 i prilikom završetka ovog dijela pranja treba da isputi vodu i krene sa uzimanjem tablete te nove vode i da pere na 70 stepeni.
Eee kod ovog ispuštanja meni neće da ispusti tu vodu već krene malo s ispuštanjem i stane i onda iako ostane vode u mašini krene sa uzimanjem nove i otpuštanjem tablete i tako pere pola prljavom pola novom vodom.

Napominjem da i ovo nije svaki put nekada uključim program na 70 stepeni sve mi regularno prođe uredno ispusti vodu (provjerim i nema vode na dnu) i završi kompletan program bez ikakvih problema.

Sumnjam na pumpu, ali mi je sumnjivo kako nekad radi nekad ne i to samo na nekim programima...

Imali neko ideju???
Da vidimo čija majka crnu vunu prede? Moja majka, moja majka nikad nije džemper obukla, nije džemper obukla

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: Bloomberg GVN 1380 neće da ispušta vodu (nekad)

Post napisao jaro » 16 Okt 2024, 19:54

Šta si merio i proveravao u mašini?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

vlada69
gx
gx
Contact person: Vlada

Post napisao vlada69 » 16 Okt 2024, 20:09

Treba da vidiš kada neće da izbaci da li se pumpa čuje da zuji . Ako se čuje onda je zaglavila , ima lufta u biksnama koje se pohabaju . Skini pumpu pa je proveri.

zgembo
_
_

Post napisao zgembo » 16 Okt 2024, 22:06

jaro je napisao:
16 Okt 2024, 19:54
Šta si merio i proveravao u mašini?
Nisam još ništa osim snimanja stanja da vidim šta i kako.
Šta predlažeš?
Sumnjam lli na pumpu ili programsku ploču.
Jer tako stoji jedno 2-3 min pa i 5 min i nakon toga se oduži pranje.
vlada69 je napisao:
16 Okt 2024, 20:09
Treba da vidiš kada neće da izbaci da li se pumpa čuje da zuji . Ako se čuje onda je zaglavila , ima lufta u biksnama koje se pohabaju . Skini pumpu pa je proveri.
Krene ona da zuji, ali onda stane ne čuje se i više ne izbacuje vodu, nekad nastavi, ali u većini slučajeva ne nastavi izbacivati vodu. Vjerovatno je onda programirana da čeka izbacivanje 1 min i program je prebaci na punjenje ne znam valjda tako radi...

Čudno mi je to što na manjoj temperaturi sve uredno radi bar nisam primjetio.
Da vidimo čija majka crnu vunu prede? Moja majka, moja majka nikad nije džemper obukla, nije džemper obukla

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936
Specialty: whitegoods

Post napisao sim » 17 Okt 2024, 00:13

Manja temperatura radi veca temperatura plastika se defornise iskosi se rotor i ne radi. Skinuti pumpu i proveriti ima li radijalnog lufta u biksnama. Aksijalni luft dozvoljen.

Van toga jedino proveriti sistem za merenje kolicine vode u masini znaci komore crevo hidrostat ako ga masina ima.
SIMkom

zgembo
_
_

Post napisao zgembo » 18 Okt 2024, 18:19

sim je napisao:
17 Okt 2024, 00:13
Manja temperatura radi veca temperatura plastika se defornise iskosi se rotor i ne radi. Skinuti pumpu i proveriti ima li radijalnog lufta u biksnama. Aksijalni luft dozvoljen.

Van toga jedino proveriti sistem za merenje kolicine vode u masini znaci komore crevo hidrostat ako ga masina ima.
Evo videa šta mislite da li je otišla???

Kao da malo hoda i i pucketa (ali mi nije kao što je bilo na veš mašini imam link i za to)

Kod: Označi sve

https://mega.nz/file/xE9ylIaa#ne4tfL0rGNCY4ImuwMyStlbN69YVJ0TOoIJ7ryC_Mew
i još jedan

https://mega.nz/file/IJFQWDwZ#x4J7rXJrBm7vinVMPkZJi7JXmpY5vrhoq3uM1GKn_PE
malo bolji

https://mega.nz/file/oZs1mBgR#8hI5_OOStxfjfkUH0SlxzF5RR2kz9OrsOGD_31cEhxk
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 18 Okt 2024, 20:30, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Linkovi stavljeni u code tagove

zgembo
_
_

Post napisao zgembo » 19 Okt 2024, 15:33

Danas sam zamijenio pumpu i ništa ista situacija pokrene program do prvog izbacivanja vode, kao da krene s izbacivanjem nakon toga tišina i muk jedno 1-2 minute i počne primati novu vodu iako vodu nije ispraznila (provjerio voda unutra). Znači nije do pumpe za vodu :?

Resetujem program pokrenem ponovo isti program odmah nakon što na početku isprazni vodu koja je ostala - uredno sve, krene u isti program kao prethodni i kod prvog izbacivanja uredno izbaci vodu :-( .
Ono što sam još primjetio nakon uspješnog izbacivanja vode jedno 1-2 ne uzima vodu i onda nakon te 1-2 minute počene uzimati vodu i nastavlja dalje pranje do kraja bez ikakvih problema (nisam primjetio da stane kod nekog drugog pražnjenja i punjenja).

Ima li još neko neki prijedlog nije pumpa nije začepljeno ništa?

zgembo
_
_

Post napisao zgembo » 25 Okt 2024, 23:47

Nakon par dana testiranja najvjerojatnije je da mi je elektronika otišla jer samo na jednom programu mi ne ispušta vodu kao što sam napisao nekad ali nekad.

Eee sad pošto je mašina starija ostaje mi da koristim druge programe ili da probam naći istu elektroniku za ovu mašinu da li polovnu ili novu ako nije skupa jer kao što rekoh starija je mašina - kažu da je većina dijelova isto kao za Beko.

Da li neko zna koja mi odgovara i koliko se kreću?

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “MAŠINE ZA SUDOVE”