Bloomberg GVN 1380 neće da ispušta vodu (nekad)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Bloomberg GVN 1380 neće da ispušta vodu (nekad)
Imam jedan zanimljiv problemčić s mašinom za suđe.
Naime mašina s vremena na vrijeme neće da ispusti vodu i to samo na određenim programima i temperaturama, ali i to nije svaki put.
Npr. kada uključim program na 55 stepeni ima hladno pred pranje i prije nego ispusti vodu i počne zagrijavati na 55 stepeni - da primi tabletu ima ispuštanje vode i tu je sve regularno uredno vodu ispusti (bar nisam do sada primjetio da ima problem).
Međutim, kada je uključim na 70 stepeni ima vruće pred pranje na cca 50 i prilikom završetka ovog dijela pranja treba da isputi vodu i krene sa uzimanjem tablete te nove vode i da pere na 70 stepeni.
Eee kod ovog ispuštanja meni neće da ispusti tu vodu već krene malo s ispuštanjem i stane i onda iako ostane vode u mašini krene sa uzimanjem nove i otpuštanjem tablete i tako pere pola prljavom pola novom vodom.
Napominjem da i ovo nije svaki put nekada uključim program na 70 stepeni sve mi regularno prođe uredno ispusti vodu (provjerim i nema vode na dnu) i završi kompletan program bez ikakvih problema.
Sumnjam na pumpu, ali mi je sumnjivo kako nekad radi nekad ne i to samo na nekim programima...
Imali neko ideju???
Naime mašina s vremena na vrijeme neće da ispusti vodu i to samo na određenim programima i temperaturama, ali i to nije svaki put.
Npr. kada uključim program na 55 stepeni ima hladno pred pranje i prije nego ispusti vodu i počne zagrijavati na 55 stepeni - da primi tabletu ima ispuštanje vode i tu je sve regularno uredno vodu ispusti (bar nisam do sada primjetio da ima problem).
Međutim, kada je uključim na 70 stepeni ima vruće pred pranje na cca 50 i prilikom završetka ovog dijela pranja treba da isputi vodu i krene sa uzimanjem tablete te nove vode i da pere na 70 stepeni.
Eee kod ovog ispuštanja meni neće da ispusti tu vodu već krene malo s ispuštanjem i stane i onda iako ostane vode u mašini krene sa uzimanjem nove i otpuštanjem tablete i tako pere pola prljavom pola novom vodom.
Napominjem da i ovo nije svaki put nekada uključim program na 70 stepeni sve mi regularno prođe uredno ispusti vodu (provjerim i nema vode na dnu) i završi kompletan program bez ikakvih problema.
Sumnjam na pumpu, ali mi je sumnjivo kako nekad radi nekad ne i to samo na nekim programima...
Imali neko ideju???
Da vidimo čija majka crnu vunu prede? Moja majka, moja majka nikad nije džemper obukla, nije džemper obukla
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Bloomberg GVN 1380 neće da ispušta vodu (nekad)
Šta si merio i proveravao u mašini?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- gx
- Contact person: Vlada
- Specialty: tv-multimedia
Treba da vidiš kada neće da izbaci da li se pumpa čuje da zuji . Ako se čuje onda je zaglavila , ima lufta u biksnama koje se pohabaju . Skini pumpu pa je proveri.
Nisam još ništa osim snimanja stanja da vidim šta i kako.
Šta predlažeš?
Sumnjam lli na pumpu ili programsku ploču.
Jer tako stoji jedno 2-3 min pa i 5 min i nakon toga se oduži pranje.
Krene ona da zuji, ali onda stane ne čuje se i više ne izbacuje vodu, nekad nastavi, ali u većini slučajeva ne nastavi izbacivati vodu. Vjerovatno je onda programirana da čeka izbacivanje 1 min i program je prebaci na punjenje ne znam valjda tako radi...
Čudno mi je to što na manjoj temperaturi sve uredno radi bar nisam primjetio.
Da vidimo čija majka crnu vunu prede? Moja majka, moja majka nikad nije džemper obukla, nije džemper obukla
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
Manja temperatura radi veca temperatura plastika se defornise iskosi se rotor i ne radi. Skinuti pumpu i proveriti ima li radijalnog lufta u biksnama. Aksijalni luft dozvoljen.
Van toga jedino proveriti sistem za merenje kolicine vode u masini znaci komore crevo hidrostat ako ga masina ima.
Van toga jedino proveriti sistem za merenje kolicine vode u masini znaci komore crevo hidrostat ako ga masina ima.
SIMkom
Evo videa šta mislite da li je otišla???sim je napisao: ↑17 Okt 2024, 00:13Manja temperatura radi veca temperatura plastika se defornise iskosi se rotor i ne radi. Skinuti pumpu i proveriti ima li radijalnog lufta u biksnama. Aksijalni luft dozvoljen.
Kao da malo hoda i i pucketa (ali mi nije kao što je bilo na veš mašini imam link i za to)
Kod: Označi sve
https://mega.nz/file/xE9ylIaa#ne4tfL0rGNCY4ImuwMyStlbN69YVJ0TOoIJ7ryC_Mew
https://mega.nz/file/IJFQWDwZ#x4J7rXJrBm7vinVMPkZJi7JXmpY5vrhoq3uM1GKn_PE
https://mega.nz/file/oZs1mBgR#8hI5_OOStxfjfkUH0SlxzF5RR2kz9OrsOGD_31cEhxk
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 18 Okt 2024, 20:30, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Linkovi stavljeni u code tagove
Razlog: Linkovi stavljeni u code tagove
Danas sam zamijenio pumpu i ništa ista situacija pokrene program do prvog izbacivanja vode, kao da krene s izbacivanjem nakon toga tišina i muk jedno 1-2 minute i počne primati novu vodu iako vodu nije ispraznila (provjerio voda unutra). Znači nije do pumpe za vodu
Resetujem program pokrenem ponovo isti program odmah nakon što na početku isprazni vodu koja je ostala - uredno sve, krene u isti program kao prethodni i kod prvog izbacivanja uredno izbaci vodu
.
Ono što sam još primjetio nakon uspješnog izbacivanja vode jedno 1-2 ne uzima vodu i onda nakon te 1-2 minute počene uzimati vodu i nastavlja dalje pranje do kraja bez ikakvih problema (nisam primjetio da stane kod nekog drugog pražnjenja i punjenja).
Ima li još neko neki prijedlog nije pumpa nije začepljeno ništa?

Resetujem program pokrenem ponovo isti program odmah nakon što na početku isprazni vodu koja je ostala - uredno sve, krene u isti program kao prethodni i kod prvog izbacivanja uredno izbaci vodu

Ono što sam još primjetio nakon uspješnog izbacivanja vode jedno 1-2 ne uzima vodu i onda nakon te 1-2 minute počene uzimati vodu i nastavlja dalje pranje do kraja bez ikakvih problema (nisam primjetio da stane kod nekog drugog pražnjenja i punjenja).
Ima li još neko neki prijedlog nije pumpa nije začepljeno ništa?
Nakon par dana testiranja najvjerojatnije je da mi je elektronika otišla jer samo na jednom programu mi ne ispušta vodu kao što sam napisao nekad ali nekad.
Eee sad pošto je mašina starija ostaje mi da koristim druge programe ili da probam naći istu elektroniku za ovu mašinu da li polovnu ili novu ako nije skupa jer kao što rekoh starija je mašina - kažu da je većina dijelova isto kao za Beko.
Da li neko zna koja mi odgovara i koliko se kreću?
Eee sad pošto je mašina starija ostaje mi da koristim druge programe ili da probam naći istu elektroniku za ovu mašinu da li polovnu ili novu ako nije skupa jer kao što rekoh starija je mašina - kažu da je većina dijelova isto kao za Beko.
Da li neko zna koja mi odgovara i koliko se kreću?
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Bloomberg GVN9380 izlazi para odozgo na vrata
napisao Ivek » 20 Feb 2017, 18:46 » u MAŠINE ZA SUDOVE - 4 Odgovori
- 1860 Pregledano
-
Zadnji post napisao Hazbo
12 svi 2017, 23:23
-
-
-
Candy CDAA112 ne izbacuje vodu osim na rapid(reseno)
napisao slavisa_smb » 16 Mar 2011, 15:51 » u MAŠINE ZA SUDOVE - 9 Odgovori
- 3838 Pregledano
-
Zadnji post napisao slavisa_smb
16 Avg 2011, 13:22
-
-
- 17 Odgovori
- 4422 Pregledano
-
Zadnji post napisao kostavr
Juče, 09:07